FFT: Roy Keane-től féltem, Fergie-t nem értettem – Piqué

FFT FFTFFT FFT
Vágólapra másolva!
2020.11.19. 18:51
Gerard Piqué, a Barcelona korszakos belső védője három évet a Manchester Unitednél töltött, az angol együttessel BL-t is nyert. Manchesteri időszakáról is részletesen mesélt a FourFourTwo-nak adott interjújában.

Ízelítő az interjúból, amelyben az olvasók kérdezhettek Gerard Piquétől: Ízelítő az interjúból, amelyben az olvasók kérdezhettek Gerard Piquétől:

– Most hogyan látod a Manchesterben töltött három évet? Visszamennél? (Steve Davids, Manchester)
– A futballban sosem lehet tudni, hogy mi lesz. Mindig azt mondom, hogy Spanyolországban a Barcelona a csapatom, Angliában pedig a Manchester Unitednak drukkolok. Vannak ott most is barátaim: Ander Herrera és David de Gea mindjárt kettő, és jóban vagyok azokkal is, akik már az én időben is ott voltak. Tizennyolc éves voltam, és az, hogy olyan sztárok figyeltek rám, mint Ruud van Nistelrooy, Rio Ferdinand és Wayne Rooney, nagyon sokat jelentett. Ha őszinte akarok lenni, akkor azt mondhatom, hogy a világ legjobb klubjában játszom, mindig arról álmodtam, hogy itt játszhassak, és nem áll szándékomban távozni. Megújítottam a szerződésem, és innen szeretnék visszavonulni. De sosem lehet tudni.

– Ki volt nagyobb hatással a pályafutásodra: Sir Alex Ferguson vagy Pep Guardiola? (David Reed, Kent)
– Ó, két nagyon más karakterről beszélünk, és mindketten hatalmas mértékben voltak rám hatással. Szinte elképzelhetetlen, hogy valaki huszonhét évet töltsön el egy klubnál, ahogy azt Ferguson tette, Guardiola első idényében pedig mind a hat trófeát megnyertük.

– Mi volt a legnagyobb fejmosás, amit Fergie-től kaptál, és voltak-e mások, akiktől féltél a Unitednál? (Andy Martin, Salford)
– Az első időkben egy szót sem értettem abból, amit mondott. Csak az arcáról és a testbeszédéből olvastam, olyan erős akcentussal beszélt. Már a manchesterit is nehéz megérteni, de a skótot lehetetlen. Nem mondanám, hogy féltem tőle, annál inkább Roy Keane-től. Igen, inkább tőle. Emlékszem, egyszer öltöztünk az Old Traffordon, és a telefonom elkezdett rezegni a zsebemben. Keane megőrült, és elkezdte kutatni, kié lehet. Ilyen volt. Az előző idényben, amikor egy nullra vertük meg a Celticet, a meccs előtt mentünk ki a pályára melegíteni, és észrevettem, hogy ott ül kommentátorként a pálya szélén. Elrejtettem a kezemmel az arcom, mert még mindig félek tőle. Huszonhat éves voltam, és mégis majd összesz...tam magam.

A Gerard Piquével készült terjedelmes interjú elolvasható a FourFourTwo.hu-n, ide kattintva!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik