CS. B. 2021.09.15 16:57 Frissítve: 2021.09.15 16:57

BL: Kjaer a himnuszunk megtestesítője – Jürgen Klopp

Szerdán késő este a Liverpool a Milannal méri össze erejét a Bajnokok Ligája B-csoportjában. A mérkőzés előtt a liverpooliak menedzsere, Jürgen Klopp a klub hivatalos oldalán megjelenő írásában méltatta a milánóiaknál feltehetően kezdőként pályára lépő Simon Kjaert, aki a nyári labdarúgó Európa-bajnokságon nagy szerepet játszott abban, hogy az orvosi csapat tagjai megmentették a dán–finn meccsen szívinfarktust kapó honfitársa, Christian Eriksen életét.

Jürgen Klopp hősnek tartja a Christian Eriksen megmentésében szerepet játszó Simon Kjaert (Fotó: AFP)
Klopp hősnek tartja az Eriksen megmentésében szerepet játszó Kjaert (Fotó: AFP)

 

A dán válogatott csapatkapitánya, Simon Kjaer kezdte meg az összeeső csapattársa ellátását, amíg a csapat orvosa megérkezett, s ezt követően is kivételes vezetői tulajdonságokról tett tanúbizonyságot, amikor játékostársaival körbeállták a szívinfarktust kapó Christian Eriksent – az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) az orvosi csapat tagjait és Simon Kjaert is elnöki díjjal jutalmazta.

 
Aki megmentette Eriksen életét – Simon Kjaer, a hőssé vált dán óriás

Szerdán feltehetőleg pályára lép a 32 éves védő a Milan színeiben a Liverpool elleni BL-csoportmeccsen, a liverpooliak menedzsere pedig úgy érezte, nem mehet el szó nélkül Kjaer hőstette mellett.

Általában a saját játékosaimra koncentrálok, és nem az ellenfélre, de ma kivételt kell tennemolvasható Jürgen Klopp írása az angol klub hivatalos honlapján. – Ma valószínűsíthetően pályára lép ellenünk Simon Kjaer, akit mindenki tisztel a sportvilágban. Nagyon sok hőst avattunk aznap, de Simon megmutatta, hogyan kell helytállni a legkiélezettebb szituációban – a krízishelyzetekben ismerszik meg egy igazi vezér.”

„Úgy tudom, hogy Kjaer édesapja is Liverpool-szurkoló, s biztosan büszkeséggel tölti el, hogy a fia a megtestesítője a himnuszunknak, a »You'll Never Walk Alone-nak«.”  

Az 54 éves német szakember mellett a Pool csapatkapitánya, Jordan Henderson is elismerően írt Twitter-oldalán a hősről, akit személyesen szeretne köszönteni az Anfielden. 


BAJNOKOK LIGÁJA
CSOPORTKÖR, 1. FORDULÓ
B-CSOPORT

21.00: Liverpool FC (angol)–AC Milan (olasz) (Tv: Sport1) – élőben az NSO-n!

2021.10.23 20:28:05

Angol labdarúgás BALLAI ATTILA

ALAPVONAL. Ennek következtében a Newcastle, a világ leggazdagabb futballklubja holnap még nem lesz egyben a legjobb is. Sőt, jövőre sem. Vagy talán soha. Tisztelt szurkolói ezért talán kissé korán ünnepeltek.

2021.10.03 16:59:58

Angol labdarúgás B. Á.

A manchesteri fölényt, de gólt nem hozó első játékrész után négyszer is betaláltak a szünet után.

2021.09.27 15:15:05

Angol labdarúgás NAGY ZSOLT

Jack Grealishnek minden lehetősége megvan rá, hogy a Manchester Cityvel trófeákat nyerjen.

2021.09.25 12:43:48

Angol labdarúgás R. P.

A Manchester City idegenben szerezte meg a három pontot a Chelsea elleni rangadón.

2021.09.23 17:19:03

Angol labdarúgás B. D. K.

Az MU-nak drukkoló hölgy még saját bajnokságot is indított a Fantasy Premier League-ben.