Barca: Természetesen hallottam az MU érdeklődéséről – De Jong

Cs. B.Cs. B.
Vágólapra másolva!
2022.05.31. 14:10
null
Frenkie de Jong megtörte a csendet (Fotó: AFP)
Az utóbbi időben szárnyra kapott a pletyka, miszerint az FC Barcelona középpályása, Frenkie de Jong a Manchester Unitedhez igazol át a nyári átigazolási időszakban. A 25 éves labdarúgó eddig nem igazán beszélt az MU érdeklődéséről, de kedden megtörte a csendet.

 

Május elején beszámoltunk róla, hogy az FC Barcelona ügyeiben jártas spanyol újságíró, Gerard Romero szerint 95 százalék az esélye, hogy a Manchester United az idény végeztével – 70-80 millió euró közötti összegért – megvásárolja Frenkie de Jongot.

A korábban a Chelsea-vel is összeboronált középpályás eladása visszatérő téma Barcelonában, főleg azért, mert az átigazolási díj segítene a klub nehéz anyagi helyzetén, valamint annak is szerepe lehet, hogy a 25 éves futballista bérét nem kellene tovább finanszírozni.

Kedden a holland játékos is reagált az értesülésre.

Hogy megkerestek-e? Erről nem árulhatok el részleteket, de szeretnék az FC Barcelonánál maradni. Természetesen hallottam a Manchester United érdeklődéséről, de a Barca vezetősége semmit sem mondott, szóval feltételezem, hogy nincsen konkrétum. Így tehát nincs értelme ezen aggódni” – mondta a 40-szeres válogatott De Jong az AD-nek.

A középpályást azért is boronálták össze az MU-val, mert Manchesterben honfitársával, egyben korábbi vezetőedzőjével, Erik ten Haggal dolgozhatna együtt.

„Logikus a következtetés, tekintettel a Ten Haggal való múltamra, de ezt bárki kitalálhatja. Kapcsolatba léptünk-e? Nem beszélhetek erről. Nem tenném ezt, ha más klubról vagy edzőről lenne szó” – fogalmazott sejtelmesen.

Az elmúlt idényben hullámzó teljesítményt nyújtó De Jong 2019-ben, az Ajaxot elhagyva kötött 2026 nyaráig szóló szerződést a Barcával, melynek színeiben összesen 140 tétmérkőzésen szerepelt, ezeken 13 gólt szerzett és 17 gólpasszt osztott ki.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik