Gyász: elhunyt az Arsenallal bajnok és kupagyőztes csatár

H. Á.H. Á.
Vágólapra másolva!
2024.06.15. 15:00
Kevin Campbell (1970–2024) (Fotó: Getty Images)
A BBC szombati közlése szerint életének 54. évében elhunyt Kevin Campbell, a 90-es években többek között az Arsenalban, a Nottingham Forestben, az Evertonban, majd az ezredforduló után a West Bromwich Albionban szerepelt csatár, aki június elején került kórházba, miután nem érezte jól magát. A gyors lefolyású rövid betegségről többet nem hoztak nyilvánosságra.

Korábbi játékosa halálhíréről lesújtva számolt be az Arsenal és az Everton hivatalos felületein, utóbbi klubnál úgy jellemezték Campbellt, mint „nemcsak a Goodison Park egyik hőse, de az angol labdarúgás egyik konja is volt”.

Campbell az Arsenallal bajnoki címet szerzett 1991-ben, két évvel később FA-kupát és Ligakupát nyert, 1994-ben pedig megnyerte az Arsenallal a Kupagyőztesek Európa-kupáját. A támadó 2005 januárjában az angol élvonalbeli újonc West Bromwich Albionhoz igazolt, vagyis Gera Zoltán csapattársa volt aktív pályafutása utolsó másfél évében. Campbell összesen 76 alkalommal volt eredményes a Premier League-ben, ezzel máig az övé a legtöbb, hazája A-válogatottjában soha nem szereplő játékos által szerzett PL-gól. 

Az angol B-válogatottban egyszer pályára lépő korábbi támadó visszavonulása után többek között a zeneiparban találta meg a számítását, lemezkiadó cég tulajdonosa volt, de a labdarúgástól sem szakadt el, televíziós szakkomentátorként dolgozott. 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik