Hihetetlen fordítás! A másodosztályú csapat idegenben ejtette ki a Wolvest és elődöntős az FA-kupában – videók

DOMONKOS BÁLINTDOMONKOS BÁLINT
Vágólapra másolva!
2024.03.16. 15:16
Ellis Simms gólja döntött, a másodosztályú Coventry az élvonalbeli Wolves vendégeként elért sikerrel jutott négy közé az FA-kupában (Fotó: Getty Images)
Lesz másodosztályú (Championship) csapat az angol FA-kupa elődöntőjében, miután a Championshipben nyolcadik helyen álló Coventry a Molineaux Stadionban egészen elképesztő forgatókönyv után nyert 3–2-re, kiejtve ezzel az élvonalbeli Wolverhamptont.

A mezőnyben kiütközött a Wolverhampton és a Coventry közötti osztálykülönbség, ugyanis az első félidőben a házigazda többet birtokolta a labdát, többet támadott és többet is próbálkozott, de a veszélyesebb helyzetek a vendégek előtt adódtak, akik viszont ekkor még mindent elpuskáztak.

A játék képe a második félidőben sem változott, a Wolves mezőnyfölénye ellenére pedig az 53. percben Ellis Simms révén óriási meglepetésre a Coventry került előnybe – Simms gólját hosszasan videózták lehetséges kezezés és les miatt is, de végül szabályos volt a találata.

Gary O’Neill csapata a hátrány után próbált magasabb fokozatba kapcsolni, de talán túlságosan is kitámadott, így pedig veszélyes kontrákat vezetett a második góljához közel álló Coventry.

A Wolves kiválóan hajrázott, és nagy energiákat mozgósítva a 84. percben Rajan Ait-Nouri révén egyenlített, ez pedig megfogta a riválist, amely négy perccel később újabb gólt kapott, a 21 éves Hugo Bueno fordította meg a hazaiak javára az állást.

Ahogy a Wolves, úgy a Coventry sem adta fel, a vendégek a 97. percben Simms újabb góljával egyenlítettek, kiharcolva a ráadást – a támadó ezzel megelőzte a Blackburn magyar válogatottal is szóba hozott támadóját, Sammie Szmodicsot a sorozat góllövőlistáján, ugyanis már hét találatnál jár.

De itt még nem volt vége, a mérkőzés ugyanis újabb csavart tartogatott: a 100. percben Simms passzából Haji Wright szerzett szép gólt, erre pedig már nem tudott válaszolni a Wolves, így a Coventry 3–2-es idegenbeli sikerrel ejtette ki magasabban jegyzett riválisát és bejutott az FA-kupa elődöntőjébe.

Érdekesség, hogy a Coventry eddigi hét FA-kupa-negyeddöntője közül csak egyből tudott továbbjutni, még az 1986–1987-es kiírásban, ráadásul a másodosztályú csapat a 2013 ősze óta lejátszott öt Wolves elleni meccsét nem tudta megnyerni (három Wolves-siker, két döntetlen), így ez a sorozat is megtört.

ANGOL FA-KUPA
NEGYEDDÖNTŐ
Wolverhampton–Coventry (II.) 2–3 (Ait-Nouri 84., Bueno 88., ill. Simms 53., 90+7., H. Wright 90+10.)

KÉSŐBB
18.30: Manchester City–Newcastle (Tv: Spíler 1)

Március 17., vasárnap
13.45: Chelsea–Leicester City (II.) (Tv: Spíler 1)
16.30: Manchester United–Liverpool (Tv: Spíler 1) – élőben az NSO-n!

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik