FA-kupa: Disasi komikus öngólja ellenére továbbment a Chelsea – videó

H. Á.H. Á.
Vágólapra másolva!
2024.03.17. 16:09
Hatgólos meccsen jutott tovább a Chelsea (Fotó: Getty Images)
Az FA-kupa negyeddöntőjében a Chelsea 4–2-re legyőzte a másodosztályt vezető Leicester Cityt – a kihagyott tizenegyestől kezdve a komikus öngólon át a szépségdíjas találatokig volt minden, mint a búcsúban.

 

A Chelsea viszonylag gyorsan előnybe került a másodosztályt vezető Leicester City ellen, villámgyors kontra végén Nicolas Jackson centerezéséből Marc Cucurella közelről bepasszolta a labdát az üresen tátongó kapu jobb oldalába az első negyedóra végén. Bő tíz perc múlva növelhette volna előnyét a Chelsea: Issahaku Fatawu kirúgta Raheem Sterling lábát a tizenhatoson belül, ám a megítélt büntetőt a sértett pocsékul végezte el, így Jakub Stolarczyk védeni tudott. Az első félidőben jóval aktívabb és veszélyesebb Chelsea a ráadás első percében szerezte meg a második gólját, Cole Palmer belsőzte be a labdát a jobb alsóba Sterling beadása nyomán.

A fordulás után váratlanul megtáltosodott a Leicester, bár ebben nagy szerepe volt Alex Disasinak is, aki egy bedobás után saját térfele közepéről gurította haza a labdát Robert Sánchez kapusnak, de nem vette észre, hogy ő nem a kapuban, hanem a tizenhatos vonalánál ácsorog, a labda így begurult az üres kapuba... A banális öngól után jött a meccs addigi legszebb találata, Stephy Mavididi szép szóló végén tekert a kapu bal oldalába – fél órával a vége előtt egyenlítettek a vendégek. Akik aztán nem sokkal később emberhátrányba kerültek, mert Callum Doyle a tizenhatos vonala előtt néhány centivel akasztotta az egyedül kilépő Jacksont, és hosszú videózás után a játékvezető visszavonta a megítélt tizenegyest és a védőnek adott sárgát, helyette a Chelsea szabadrúgást kapott – Doyle meg piros lapot. Az már más kérdés, hogy a szabadot Sterling kis híján kirúgta a stadionból... A Leicester innentől fogva már csak a tizenegyesekre koncentrált, ám a hazaiak csak kihasználták az emberelőnyt: a 8 perces ráadás elején Carney Chukwuemeka szép kényszerítő után talált be, majd jött Noni Madueke, szép cselek után precíz csavarással beállítva a 4–2-es végeredményt.

ÖSSZEFOGLALÓ

ANGOL FA-KUPA
NEGYEDDÖNTŐ
Chelsea–Leicester City (II.) 4–2 (Cucurella 13., C. Palmer 45+1., Chukwuemeka 90+2., Madueke 90+8., ill. Disasi 51. – öngól, Mavididi 62.)
KÉSŐBB
16.30: Manchester United–Liverpool (Tv: Spíler1) – élőben az NSO-n!

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik