Jobb, mint Mbappé: a Marca szerint Szoboszlai Dominik a világ ötödik leggyorsabb futballistája

SMAHULYA ÁDÁMSMAHULYA ÁDÁM
Vágólapra másolva!
2024.02.07. 15:54
Szoboszlai Dominiknál csak négyen gyorsabbak (Fotó: Getty Images)
A Marca összeállítása alapján Szoboszlai Dominik jelenleg a világ ötödik leggyorsabb játékosa, és nemcsak Erling Haalandot, de Kylian Mbappét is simán megelőzi.

Szoboszlai Dominik a világ ötödik leggyorsabb futballistája. Jó ezt leírni, még akkor is, ha ez azért nem feltétlenül fedi a valóságot, mivel ez a statisztika inkább azt tükrözi, hogy nála mérték az ötödik leggyorsabb sebességet. Ettől függetlenül tény, hogy a patinás spanyol sportlap, a madridi Marca képes összeállítást készített a topligák harminc leggyorsabb futballistájáról, és ebben a magyar válogatott és a Liverpool középpályása az előkelő ötödik helyet foglalja el.

Ahogyan arról már korábban beszámoltunk, tavaly szeptemberben, a Wolverhampton Wanderers otthonában 3–1-re megnyert mérkőzés első félidejben 36.76 km/h-s sebességet mértek nála. És ha helytálló a Marca összeállítása, akkor csak Micky van de Ven (Tottenham, 37.38 km/h), Kyle Walker (Manchester City, 37.31 km/h), Chiedozie Ogbene (Luton, 36.93 km/h), és Pedro Neto (Wolverhampton, 36.86 km/) előzi őt meg. Amint látszik, mint az öten a Premier League-ben futballoznak, de az első tízben is csak egyetlen olyan játékos van, aki nem az angol élvonalban játszik, kisebb meglepetésre ő is egy védő, a Real Madrid német labdarúgója, a kilencedik Antonio Rüdiger (36.7 km/h). A rend kedvéért: a hatodik Dara O'Shea (West Ham, 36.73 km/h), a hetedik Anthony Gordon (Newcastle, 36.68 km/h), a nyolcadik Amadou Onana (Everton, 36.65 km/h), a tizedik pedig Mihajlo Mudrik (Chelsea, 36.63 km/h).

Ami a lista további helyezettjeit illeti, a francia élvonalban Ousmane Dembélé (PSG, 36.6 km/h, 11. helyezett), a Bundesligában Karim Adeyemi (Dortmund, 36.65 km/h, 13.), Portugáliában Jeremiah St. Juste (Sporting, 36.63 km/h, 14.), Olaszországban pedig Rafael Leao (Milan, 36.5 km/h, 19.) a leggyorsabb játékos, az állítólag a Real Madridba tartó világbajnok klasszis, Kylian Mbappé (PSG, 36.08 km/h) pedig csak a 27. a listán, és kissé meglepő módon a sokkal inkább a gólérzékenységével, mint a gyorsaságával kitűnő Erling Haaland (Manchester City, 36.22 km/h, 25.) is megelőzi őt.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik