Priskin Tamás hiába lőtt gólt, a Watford kiesett a Ligakupából

Vágólapra másolva!
2008.12.03. 22:53
Az angol Ligakupa szerdai negyeddöntőinek magyar vonatkozása is volt, hiszen Priskin Tamás pályára lépett, sőt gólt is szerzett a másodosztályú Watford színeiben az élvonalban szereplő Tottenham Hotspur ellen.
Priskin Tamást és a vezető gólt ünneplik a társak
Fotó: Reuters
Priskin Tamást és a vezető gólt ünneplik a társak
Priskin Tamást és a vezető gólt ünneplik a társak
Fotó: Reuters
Priskin Tamást és a vezető gólt ünneplik a társak

Az idényben eddig kevés játéklehetőséghez jutó magyar támadó a Watford kezdőcsapatában kapott helyett, miután a nemrégiben kinevezett új menedzser, Brendan Rodgers bizalmat szavazott neki.

Priskin aktívan kezdte a mérkőzést, igaz a 8. percben még csak egy sárga lappal vétette magát észre a csatár. A 13. percben azonban már komoly örömöt szerzett a szurkolóknak, miután góljával megszerezte a vezetést a hazai csapat számára. Tommy Smith passzolt Dawson mellett a tizanhatoson belül lévő Priskinhez, akinek túl nagy helyet adtak a londoni védők. Priskin ezt kihasználva mértani pontossággal helyezett Gomes kapus mellett az alsó sarokba (1–0).

PRISKIN GÓLJA



A félidő közepén sebességet váltott a Spurs, egyre inkább átvette az irányítást, Pavlucsenko több lehetőséget is kihasználatlanul hagyott, a félidő hosszabbításában, a legjobb pillanatban mégis az orosz csatár büntetőből lapos lövéssel egalizált (1–1).

A második játékrész elején sokáig nem sok helyzet alakult ki, az utolsó negyedórára fordulva azonban ismét fokozta az iramot Harry Redknapp együttese. A 76. percben Pavljucsenko már-már elvesztette a labdát, ám Darren bent visszaszerezte a játékszert, és lövése a bizonytalan Loach kapus mellett a hálóba talált (1–2).

A hátralévő időben újabb gól már nem esett, így a Tottenham jutott tovább a következő fordulóba.

TÉVEZ SZÁRNYALÁSA ÉS NÉGY GÓLJA A MANCHESTERI GÓLZÁPORBAN

A Ligakupa másik mérkőzésén a Manchester United hazai pályán fogadta a Blackburn Rovers gárdáját, és a „manchesteri B” imponáló magabiztossággal győzte le a kék-fehéreket.

A „vörös ördögök” jórészt fiatalokra épülő csapatát néhány rutinos játékos – Gary Neville, Ryan Giggs, Carlos Tévez – egészítette ki, és a mérkőzés Tévez játéka miatt marad emlékezetes.

Az argentin támadó a védők hibáját kihasználva a 36. percben vezetést szerzett a Unitednak, majd még a szünet előtt gólpasszt adott Naninak (2–0). Benny McCarthy ugyan szépített a második félidő elején, ám Tévez ezen az estén tarthatatlan volt, négy perc alatt újabb két gólt lőtt (4–1), sőt, akár továbbiakat is szerezhetett volna.

Ekkor azt hihettük, hogy már eldőlt a mérkőzés azonban a Blackburn két gólt is lőtt a hajrában (McCarthy duplázott és még Derbyshire talált be), ám a hosszabbításban Tévez biztossá tette a győzelmet egy látványos mérkőzésen (5–3).

A manchesteriek a győzelem mellett annak is örülhettek, hogy hosszú sérülése után visszatért a csapatba Paul Scholes, aki a második félidő 66. percében állt be.


ANGOL LIGAKUPA

NEGYEDDÖNTŐ
Watford–Tottenham Hotspur 1–2 (Priskin 13., ill. Pavljucsenko 45+2. – 11-esből, D. Bent 76.)
Manchester United–Blackburn Rovers 5–3 (Tévez 36., 51. – 11-esből, 54., 91., Nani 40., ill. B. McCarthy 48., 90., Derbyshire 84.)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik