Hiába küzdött a Spurs, Cristiano Ronaldo duplája MU-sikert ért

Vágólapra másolva!
2008.01.27. 17:23
A Manchester United 0-1-ről fordítva 3-1-re nyert és továbbjutott a Tottenham Hotspur ellen az angol labdarúgó FA Kupa negyedik fordulójában. A hazaiak közül Cristiano Ronaldo duplázott, míg Carlos Tevez, illetve Robbie Keane egyszer-egyszer volt eredményes.
A harmadik gól előtti pillanat
Reuters
A harmadik gól előtti pillanat
A harmadik gól előtti pillanat
Reuters
A harmadik gól előtti pillanat

FA KUPA, 4. FORDULÓ

Manchester United-Tottenham Hotspur 3-1 (C. Ronaldo 67. – 11-esből, 87., Tevez 38., ill. Keane 24.)
Hereford-Cardiff City 1-2 (Robinson 77., ill. McNaughton 45., Thompson 67. – 11-esből)
A hazaiak a hét elején Szaúd-Arábiában jártak és kaptak ki 3-2-re egy gálamérkőzésen, míg a londoniak a Ligakupa elődöntőjének visszavágóján 5-1-re ütötték ki az Arsenalt. A Spursnek szüksége is volt az önbizalomra az Old Traffordon, hiszen régóta nem győzték le a „vörös ördögöket”. A Tottenham legutóbb 2001. május 19-én nyertek az MU ellen, akkor a fővárosban diadalmaskodtak 3-1-re, míg idegenben 1989. december 16-a óta nyeretlen…

Az első játékrész a várakozásoknak megfelelő nagy iramot hozott, mindkét együttes bátran próbálkozott, szó sem volt arról, hogy a Manchester United beszorította volna ellenfelét. Az elején, a 14. percben Cristiano Ronaldo középtávoli lövéssel veszélyeztetett, de a labda elkerülte a kaput.

A 24. percben a látogatók szereztek vezetést: a rendkívül aktív Lennon elhúzott Evra mellett, majd jobbról az alapvonal közeléből középre passzolt és a bevetődő Keane az üres kapuba talált (0-1).

A Spurs ezután sem vonult sündisznóállásba, de a percek múlásával azért beszorult. Az MU eleinte még pontatlan volt, majd a 37. percben Giggs bal oldali, 13 méteres lövését paskolta a léc fölé Cerny.

Nem sokkal később azonban már tombolhattak a manchesteri szurkolók: a 38. percben egy felívelt labdát a kapunak háttal lló Giggs a jókor érkező Tevezhez továbbított, az argentin csatár 9 méterről biztosan lőtt a bal alsó sarokba (1-1).

A szünet előtt Jenas 16 méteres próbálkozását van der Sar ütötte szögletre, majd a fordulás után sem kellett sokat várni az újabb nagy lehetőségre. A 47. percben Lennon fordult le Evráról, majd 16 méterről a háló tetejére emelt.

Az 55. percben Jenas ismét egyedül törhetett kapura, de 11 méterről csúnyán a kapu mellé belsőzött. Négy perccel később Tevez parádés átadással ugratta ki Cristiano Ronaldót, aki közelről az oldalhálóba lőtt, pedig Cerny már eldőlt…

A 64. percben egy csere miatt tapsolt a helyi közönség: Michael Carricket a sérülés miatt hónapokat kihagyó, de már egészséges Paul Scholes váltotta.

A 67. percben van der Sar kirúgásával Rooney tört kapura, a rosszul helyezkedő Dawson pedig a 16-oson belül kézzel elütötte a labdát. A játékvezető kiállította a védőt, a 11-est pedig Ronaldo pedig higgadtan a hálóba rúgta (2-1).

Az emberhátrányban lévő Spurs azonban nem adta fel, a 85. percben Anderson hibája és Malbranque beadása után a Berbatov elől menteni igyekvő Brownról a labda a kapufáról a mezőnybe pattant. Két perccel később eldőlt a továbbjutás: Ronaldo 16 méteres lövése kissé irányt változtatott és a labda Cerny alatt a kapuba csúszott (3-1).
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik