Cristiano Ronaldo és Wayne Rooney betalált, továbbment az MU

Vágólapra másolva!
2008.01.05. 20:14
A Manchester United is továbbjutott az FA-kupa harmadik fordulójából, miután 2-0-ra nyert az Aston Villa otthonában. A mérkőzés nem hozott jó játékot, Cristiano Ronaldo és Wayne Rooney döntött.
Cristiano Ronaldo törte meg a gólcsendet
Reuters
Cristiano Ronaldo törte meg a gólcsendet
Cristiano Ronaldo törte meg a gólcsendet
Reuters
Cristiano Ronaldo törte meg a gólcsendet

Az utolsó szombati FA-kupa-mérkőzésre Birminghamben került sor, ahol az Aston Villa fogadta a Manchester Unitedet. A hazaiaknál visszatért John Carew, aki Luke Moore helyét foglalta el a kezdőben, az MU-nál a betegeskedő Wayne Rooney a kispadon kezdett.

Elég sok hibával indult a mérkőzés, az első húsz percben egy lövéssel befejezett Anderson-megindulást, valamint egy ígéretes Sztilian Petrov-próbálkozást lehetett feljegyezni.

A 44. percig kellett várni az első komoly helyzetre, ekkor Cristiano Ronaldo lövését nem a legszerencsésebben tenyerelte ki Scott Carson kapus, a labda éppen Ryan Giggs elé került, de a veterán walesi eltörte a labdát. A csapatok gólnélküli döntetlennel vonultak pihenőre.

Szünet után sem dolgoztak ki sok lehetőséget a csapatok, továbbra is a mezőnyben gyűrték egymást a csapatok. A 63. percben egy szöglet után Nemanja Vidics csúsztatott, de labdája elszállt a kapu fölött.

A 70. percben érkezett Rooney is, hogy segítsen támadásban keveset mutató csapatának. Az MU kiválósága a 80. percben helyzetbe is került, előbb a félpályánál szerzett labdával indította Ronaldót, a portugál középre adott, és a támadáshoz felérő csatár a kapu fölé lőtt.

Egy perccel később már semmi sem mentette meg a kapott góltól a hazaiakat, Giggs balról középre adott, a labda elment az egyik védő, Curtis Davies lábai között, a hosszú oldalon pedig Bouma későn kapcsolt, Ronaldo őt megelőzve közelről a kapuba kotorta a játékszert.

A végén még Wayne Rooney bebiztosította a győzelmet, de a mérkőzésre kilátogató Fabio Capello szövetségi kapitány nem látott jó meccset. De ez valószínűleg a legkevésbé sem zavarja a manchesterieket…

ANGOL FA-KUPA

3. FORDULÓ
Aston Villa – Manchester United 0-2 (C. Ronaldo 80., Rooney 89.)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik