Itt van Amerika
D. Á.
2023.03.16 17:37 Frissítve: 2023.03.16 18:50

NFL: megvan Tom Brady utódja Tampában, kitette sztárfutóját a Cowboys

Baker Mayfield veszi át a stafétabotot Tom Bradytől az NFL-ben szereplő Tampa Bay Buccaneersnél – a korábbi 1/1-es irányító egyéves szerződést kötött a floridaiakkal. A Dallas Cowboys kitette sztárfutóját, Ezekiel Elliottot. Új QB-ja van a Washington Commandersnek: Jacoby Brissett irányíthat a fővárosban 2023-ban.

Baker Mayfield (Fotó: Getty Images)

Mint ismert, a hétszeres Super Bowl-győztes Tom Brady február első napján hivatalosan is bejelentette a visszavonulását (megint). A Tampa Bay Buccaneersnek így égetően szüksége volt egy QB-ra, szerdán pedig meg is találta a floridai együttes az új kezdőirányítóját: Baker Mayfielddel egyéves szerződést kötöttek a Kalózok, a játékos 8.5 millió dollárt kereshet.

A 27 éves amerikai futballista a 2018-as játékosbörze első kiválasztottja volt, de a Cleveland Brownsban és a Carolina Panthersben is csúnyán alulteljesített, mindkét klub elküldte. Matthew Stafford sérülése miatt a Los Angeles Ramsben kapott lehetőséget néhány meccsre a 2022–2023-as kiírásban, s bár a Las Vegas Raiders ellen megmutatta, hogy képes remekül játszani, Kaliforniában sem marasztalták.

Mayfieldnek minden bizonnyal ez karrierje utolsó lehetősége, hogy megmutassa, kezdőirányítóként is képes magas színvonalon játszani az NFL-ben.

 


 

A Bucs egyébként hosszabbított klasszis linebackerével, Lavonte Daviddel is – az 54-es egy évre marad még hétmillió dollárért cserébe.

A Dallas Cowboysnál nem számolnak Ezekiel Elliott-tal, akinek immár nincs csapata – a futó az elmúlt években nem hozta azt a klasszis teljesítményt, amit karrierje elején, posztján Tony Pollard jóval megbízhatóbb volt a mögöttünk hagyott szezonban (ráadásul a texasiak húszasa olcsóbb is Elliottnál).

Kiváló támadófalembert igazolt a Cincinnati Bengals. A rivális Kansas City Chiefs megköszönte Orlando Brown Jr. szolgálatait, aki az ohiói együttesben folytatja. A left tackle négy évre 64 millió dollárért írt alá.

Szintén távozott a regnáló bajnoktól JuJu Smith-Schuster. Az elkapó hároméves szerződést kötött a New England Patriotsszal, évi 11 millió dollár ütheti a markát.

 


 

Új irányítója van a Washington Commandersnek: Jacoby Brissett dobálhatja a tojást a fővárosban, aki a 2022–2023-as idényben az eltiltott Deshaun Watsont pótolta Clevelandben. A Brownsban meglepően jól játszott a veterán QB, így minden bizonnyal kezdőként számítanak rá Washingtonban.

 

 

2023.03.27 09:44:32

Amerikai sportok nemzetisport.hu

Újra legyőzte a Dallast a Hornets, tovább robog a Memphis, nem hibázott a Boston és a Cleveland.

2023.03.24 09:48:52

Amerikai sportok nemzetisport.hu

A Los Angeles Clippers visszavágott az Oklahomának, nyert a Pelicans.

NBA
2023.03.23 08:58:51

Amerikai sportok nemzetisport.hu

Nem hibázott a Bucks, a Sixers, a Nuggets és a Grizzlies sem.

2023.03.22 09:49:41

Amerikai sportok nemzetisport.hu

Simán nyert Sacramentóban a Celtics, Brooklynt is bevette a Cavs, nyert az Orlando, nem hibázott az Atlanta és a New Orleans.