NFL: horrorsérülése után az Év visszatérője lett, most visszavonult az irányító

D. Á.D. Á.
Vágólapra másolva!
2021.04.19. 18:38
null
Alex Smith a Los Angeles Rams ellen tért vissza (Fotó: Getty Images)
Miután az NFL-ben szereplő Washington Football Team kitette Alex Smitht, a 36 éves irányító hivatalosan is bejelentette visszavonulását.

Bizonyára a legtöbb NFL-rajongó emlékszik még Alex Smith horrorsérülésére, amit még 2018-ban szenvedett el a Houston Texans elleni alapszakasz-mérkőzésen. Két védő esett rá, s a sokkoló felvételeken jól látszik, ahogy Smith jobb lába egyből eltört az ütközésnél.

Smith megfogadta, hogy visszatér a pályára, ennek érdekében keményen edzett, csodával határos módon felépült, s az orvosok hivatalosan is játékra alkalmasnak nyilvánították 2020 nyarán. Senki sem gondolta, hogy láthatjuk még amerikai futballozni a korábbi 1/1-es irányítót, ám a mögöttünk hagyott idényben hatszor is kezdőként lépett pályára a Washington Football Teamben.

A San Francisco 49ersben és a Kansas City Chiefsben is játszó irányító a kiírás végén elnyerte az Év visszatérőjének járó díjat is. Ezt követően a fővárosi csapat már nem számított rá, így elküldte Smitht, aki hétfőn a hivatalos Instagram-oldalán jelentette be visszavonulását.

Alex Smith összesen 16 évet húzott le az NFL-ben.


Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik