NFL: a ligát, az ellenfelet és az ESPN-t is perli a sérült játékos

I. SZ.I. SZ.
Vágólapra másolva!
2022.11.16. 10:28
null
Aaron Patrick októberben sérült meg Los Angelesben (Fotó: Getty Images)
Többek között az NFL, a mérkőzést közvetítő ESPN, a Los Angeles Chargers, a Los Angeles Rams, a SoFi Stadion és az azt működtető Kroenke Sports & Entertainment ellen is bírósági feljelentést tett Aaron Patrick, a Denver Broncos játékosa, aki október közepén súlyos sérülést szenvedett egy hétfő esti Chargers–Broncos NFL-mérkőzésen.

Patricknak elszakadt a térdszalagja, amikor a mérkőzés hosszabbításában egy puntot követően az oldalvonalnál ütközött a Chargers játékosával, majd nekiment egy pálya melletti munkásnak, és rálépett egy, a kábeleket takaró szőnyegre.

Mivel Patrick sérülését a pálya melletti személlyel való ütközés és az oda fektetett tárgyak okozták, a játékos ügyvédei szerint felelősségre vonhatók a mérkőzés és a közvetítés szervezői, mert nagyobb odafigyeléssel elkerülhető lett volna a sérülés.

Patrick denveri szerződése erre az évre 825 ezer dollár fizetésről szól, de van benne egy kitétel, amely szerint ha sérülés miatt nem játszik, az összeg csökkenhet – s mivel a térdszalagszakadás miatt a teljes idényre kidőlt, a bére nagyjából a felére csökkent.

Patrick nem meghatározott összegű kártérítést követel azoktól, akiket beperelt.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik