Gyász: nem öt áldozata van a Kobe Bryant életét is kioltó balesetnek

H. K.H. K.
Vágólapra másolva!
2020.01.27. 07:25
Noha az első hírek arról szóltak, hogy öt halálos áldozata van annak a helikopter-szerencsétlenségnek, melyben magyar idő szerint vasárnap este életét vesztette többek között az NBA-legenda Kobe Bryant, valamint 13 éves lánya, Gianna Maria is, a friss információk szerint a tragédiában összesen kilenc ember halt meg.

Mint megírtuk, Kobe Bryant – aki már játékosként is rendszeresen Sikorsky S-76-os típusú helikopterével utazott, többek között a Los Angeles Lakers mérkőzéseire is a STAPLES Centerbe – és több további ember tartózkodott a helikopteren, amely eddig ismeretlen okokból lezuhant, és kigyulladt.

Az ABC hírcsatorna beszámolója szerint helyi idő szerint reggel 10 órakor (magyar idő szerint 19 órakor) a dél-kaliforniai Calabasas közelében, ködös időjárásban zuhant le a Sikorsky S-76-os típusú helikopter, fedélzetén öt emberrel. A Los Angeles-i rendőrség közlése szerint a lezuhant gép azonnal kigyulladt, ahogy a körülötte lévő bozótok is, így a tűzoltók rendkívül nehezen tudták megközelíteni.

Noha az első hírek öt halottról szóltak, a vasárnap esti sajtótájékoztatón kiderült, kilenc halálos áldozata van a tragédiának. Alex Villanueva Los Angeles-i megyei seriff hozzátette, több szervezeti ügynökség, így például az Országos Közelekedés-biztonsági Testület, valamint a Szövetségi Repülési Intézet is segít a további vizsgálatokban.

„Sajnos az egésznek a lebonyolítása logisztikai rémálom, mert nem könnyű eljutni a zuhanás helyszínére” – mondta Villanueva, aki arról beszélt, hogy Bryant rajongói ellepték a területet, s mindenképp oda akarnak jutni a baleset helyszínére, ezzel viszont a hatóságok dolgát nehezítik meg.

A szerencsétlenség további részleteiről itt olvashat bővebben!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik