Gera, Hajnal, vagy mindkettő? Újpest-Fradi harc a dobogóért?

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.02.25. 18:43
null
A presztízsen kívül a dobogó is tétje lehet a Ferencváros és az Újpest derbijének (Fotó: Szabó Miklós)
A labdarúgó NB I tavaszi rajtját felvezető sorozatunkban ezúttal a negyedik, az ötödik, illetve a hetedik helyen álló csapatok, a Debreceni VSC, a Ferencváros és az Újpest dobogóért folytatott harcával foglalkozunk (a hatodik helyezett Paksról korábban írtunk a decemberről idénre halasztott mérkőzése miatt).

EGY ÉVTIZEDE NEM LÁTOTT VERSENGÉS: AZ ÚJPEST ÉS A FRADI EGYSZERRE KÜZD A DOBOGÓÉRT

A listavezető Videoton az őszi szezonban elhúzott a mezőnytől (nyolc pont az előnye a második és tizenkét pont a harmadik helyezett előtt), az ezüstérmes pozícióban telelő MTK is lépéselőnyben van, hiszen négy ponttal gyűjtött többet, mint a tabella harmadik helyén álló Diósgyőr – ettől függetlenül nagy harc várható az érmes helyezésekért, hiszen sűrű a mezőny: a 32 pontos DVTK-t az egyaránt 31 pontos Debrecen és Ferencváros, valamint a 28 pontos Paks és Újpest követi, s a felsorolt csapatok mindegyikének esélye van arra, hogy az idény végén a pódiumon zárjon.

Ez egyben azt is jelenti, hogy hosszú idő után a magyar futballtörténelem két meghatározó klubja, a Ferencváros és az Újpest egyszerre küzd a dobogóért.

A lila-fehéreknek legutóbb a 2009–2010-es kiírásban volt reális esélyük arra, hogy az első háromban végezzenek, végül a 4. helyen kötöttek ki, két ponttal lemaradva a bronzérmes Győri ETO-tól. Azóta nem sok sikert könyvelhettek el, sőt... A következő évadban az alaposan megfiatalított együttes ugyan nagyszerű hajrával a végére feljött a 6. helyre, de idény közben inkább a mezőny második felében helyezkedett el. Az előző három bajnokságban pedig két 13. és egy 9. helyezéssel kellett beérniük az Újpest-szurkolóknak, a dobogó nagyon messzire került a violáktól (azt azért jegyezzük meg, hogy tavaly megnyerték a Magyar Kupát).

A Ferencváros az előző két alkalommal, valamint a 2010–2011-es szezonban is éremért küzdött, és a háromból kétszer meg is csípte a harmadik helyet. Előtte viszont – amikor évekig az Újpest hajtott a dobogóra – csak a középmezőnyben bújt meg, illetve 2006 és 2009 között az NB II-ben szerepelt, azaz nem volt esélye az éremszerzésre az élvonalban.

Legutóbb pontosan tíz esztendővel ezelőtt, a 2004–2005-ös idényben fordult elő, hogy a Ferencváros és az Újpest is az NB I dobogójáért küzdött. Akkor csak pár percen múlott, hogy a zöld-fehérek lettek érmesek és a lilák csupán negyedikek. Az utolsó fordulóban ugyanis a Fradi Kispesten a 89. percben szerezte meg a győzelmet érő gólt (Sowunmi Thomas talált a Honvéd kapujába, ezzel nyert csapata 1–0-ra), így az FTC 56 ponttal a második helyen zárt, eggyel a Diósgyőrben 3–1-re diadalmaskodó, 55 pontos Újpest előtt (ha marad 0–0 a Honvéd–Fradi meccs, akkor a Megyeri útiaké a bronzérem, az FTC pedig csak negyedik...).

Szóval tíz év telt el azóta, hogy a két nagy múltú csapat legutóbb egyszerre harcolt a dobogós helyekért – a mostani szezon egyik nagy kérdése, hogy valamelyiküknek sikerül-e érmet szereznie a bajnokságban. A variációk: (1.) a Ferencváros és az Újpest is a pódiumon zár, (2.) csak az egyikük végez az első háromban, (3.) mind a ketten lemaradnak az érmes helyekről.

ÚJPEST: A KLUB VÉGRE MINŐSÉGI LÉGIÓSOKAT PRÓBÁLT SZERZŐDTETNI

Talán túlzás azt állítani, hogy az utóbbi másfél-két évben egymásnak adták a kilincset a Szusza Ferenc Stadionban a szerényebbnél szerényebb képességű légiósok, de kétségtelen tény, hogy a Duchatelet-érában (igaz, már előtte is…) nagyon sok külföldi megfordult a Megyeri úton, és közülük többen nem ütötték meg az NB I szintjét – rövid időn belül el is kellett menniük Újpestről.

Tavaly nyáron például Naim Aarab, Jarmo Ahjupera, Darwin Andrade, José María Antón, Henri Eninful, Juanan, Simon Ligot, Jean-Marc Makusu Mundele, Bojan Mihajlovic, Pierre-Yves Ngawa, Nikolas Proesmans, Lansana Sagna, El Hadji Badiane Sidibe, valamint a „Fradi-ölő” Bavon Tshibuabua távozott a lila-fehérektől (természetesen nem mindegyikük azért, mert nem fért volna be az Újpestbe), és az érkező kilenc légiós közül is azóta többekről – például Berat Ahmetiről, Aristote Mbomáról vagy Jérémy Serwyről – kiderült, hogy nem jelentenek erősítést a csapatnak, ezért fél év után tőlük is elköszöntek.

SZAVAZÁS

Ön szerint hányadik helyen zárja a szezont az Újpest?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

Ebben az átigazolási időszakban jóval megfontoltabban szerződtettek játékosokat a lilák, a cél az volt, hogy csak olyan légiósokat szerezzenek meg, akik vagy azonnal erősítést jelentenek, vagy olyan kimagasló tehetségek, akik ha most még nem feltétlenül, de hosszabb távon meghatározó labdarúgói lehetnek a klubnak, sőt az egész NB I-nek.

Így került hozzájuk Győrből kölcsönbe a szerb Nemanja Andrics, akit nem titkoltan Simon Krisztián pótlására szemeltek ki. A szlovák utánpótlás-válogatott védő, Hudák Dávid a belső védő posztján teremthet versenyhelyzetet, míg a montenegrói Mihailo Perovicsot a jövő emberének tekintik a Megyeri úton, bár a csatár már a téli felkészülési mérkőzéseken is jelezte, hogy érzi a kaput: két gólt szerzett.

A távozók között egyedül Simon Krisztiánt nevezhetjük meghatározó futballistának, az ő átigazolása viszont érzékeny veszteség, hiszen az ősszel húzóembere volt a csapatnak, gyorsaságát remekül tudta kamatoztatni, és ezúttal gólérzékenynek is bizonyult: hatszor volt eredményes (ezzel vezeti a házi góllövőlistát), ráadásul emlékezetes találatával győzték le a lila-fehérek a derbin a Ferencvárost – már csak emiatt is sajnálják a szurkolók, hogy a tavasszal nem láthatják Újpest-szerelésben a német másodosztályba, az 1860 Münchenhez szerződő Simont. Akiért nem mellékesen „szép summát” (információink szerint nagyjából négyszázezer eurót) kapott a klub.

Azt már említettük, hogy Simont Andrics pótolhatja, bár akad más megoldás is. Az NB I legjobb képességű jobb oldali védői közé tartozó Loic Nego egy sorral előrébb lépve meg tudja oldani a jobb oldali támadó szerepét (ez esetben Vadász Viktor lehet a jobbhátvéd), de balról átjöhet Asmir Suljic is a jobb szélre, a helyére meg mehet ki Balogh Balázs – Vignjevics mester minden bizonnyal megtalálja a legjobb megoldást.

A pozsonyi Slovantól egyelőre fél évre kölcsönvett Hudák Dáviddal kapcsolatban is már említettük, hogy érkezésével a középső védő posztján alakulhat ki versenyhelyzet – amit az átigazolási időszak zárása után aláíró, szabadon igazolhatóként érkező exkaposvári Aaron Addo is fokozhat. Az ősszel a Heris, Litauszki páros gyakorlatilag megbonthatatlan volt a védelem tengelyében, ha valamelyikük mégis hiányzott, Vadász pótolta, a fiatal Szandro Cvejba csak kupamérkőzéseken kapott szerepet.

A nagyon jó mentalitásúként jellemzett (célként a magyar válogatottságot kitűző!) Hudák esetleges csapatba állításával Jonathan Heris szerepe változhatna meg. Az elegáns szerelései miatt „Heris tanár úrnak” is becézett belga játékos a remek mentések mellett időnként hajmeresztő megmozdulásokra, hibákra is képes, s ha ezt a leghátsó védővonalban teszi, az bizony végzetes lehet. Viszont védekező középpályásként is megállná a helyét (ha ott bakizik, még mindig van mögötte két belső védő, aki korrigálhat), adott esetben egy sorral előrébb lépve is hasznára lehet az együttesnek. A tavasz elején viszont minden bizonnyal Heris és Litauszki lesz a két középső védő, Hudáknak még be kell illeszkednie új csapatába.

Sarkalatos pont Újpesten a támadók eredményessége. Már régen elmúltak azok a legendás idők, amikor a Megyeri úton olimpiai gólkirályok, ezüst- és bronzcipős játékosok (Bene Ferenc, Dunai II Antal, Fazekas László, Fekete László) ontották a gólokat, és klasszis társak (Göröcs János, Zámbó Sándor, Törőcsik András, Nagy László) szolgálták ki őket. Az ősszel például sokáig vérbeli csatár nélkül állt fel az Újpest, Kabát Péter és a nyár végén igazolt Kim Ojo ugyanis sérüléssel bajlódott. Azóta mind a ketten felépültek, lassan fizikailag is „utolérik magukat”, ráadásul a fiatal Perovics is a csatársort erősítheti, így a tavasszal talán kevesebb gond lesz a támadásbefejezésekkel, mint ősszel volt. Nebojsa Vignjevics ettől függetlenül elmondta, ha a klasszikus csatárok nem úgy teljesítenek, ahogy elvárja tőlük, akkor könnyen lehet, hogy visszaáll a csapat a center nélküli játékra.

A felkészülési mérkőzéseken mindenesetre nem szórták a gólokat az újpesti támadók, a lila-fehérek csupán egy edzőmeccsüket tudták megnyerni (a japán Sonan Bellmare-t győzték le 2–1-re), de – ahogy Kovács Zoltán sportigazgató fogalmazott – „nem a felkészülés elején vagy a közepén kell brillírozni, akkor úgyis a terhelésen van a hangsúly. Ami fontos, hogy sikerült jó csapatok ellen játszani, ebből sokat lehet tanulni. Biztos vagyok benne, hogy a társaság megfelelő mentális és erőnléti állapotba kerül a rajtra, hiszen nem győzöm hangsúlyozni: nyerni a bajnoki mérkőzéseken kell, nem az edzőmeccseken.”

A TAVASZI PROGRAM. Az Újpest azon csapatok közé tartozik, amelyek a tavasszal többször játszanak otthon, mint vendégségben (pályaválasztóként ebben a kiírásban még veretlenek Balajczáék!). Rögtön a nyitányon a Pécset fogadják, majd a Paks, a Videoton, a Pápa, a Győr, az MTK és a záró fordulóban a KTE látogat a Szusza Ferenc Stadionba. A hat idegenbeli fellépésük közül négy lesz vidéken (debreceni, dunaújvárosi, nyíregyházi és felcsúti túra vár rájuk), kettő pedig a fővárosi riválisok (a Bp. Honvéd és a Ferencváros) otthonában. A Haladással és a Diósgyőrrel már nem kell megmérkőzniük ebben a szezonban.

TÉLI JÁTÉKOSMOZGÁS AZ ÚJPEST FC-NÉL
Érkezők: Aaron Addo (ghánai, szabadon igazolható – legutóbb Kaposvár), Mihailo Perovics (montenegrói, Buducsnoszt Podgorica – Montenegró)
Kölcsönbe érkezők: Nemanja Andrics (szerb, Győri ETO), Hudák Dávid (szlovákiai, Slovan Bratislava – Szlovákia)
Kölcsönből visszatérők:
Zamostny Balázs (Haladás)
Az utánpótlásból felkerültek:
Kiszemeltek:
Távozók: Berat Ahmeti (albán, szabadon igazolható), Marko Dmitrovics (szerb, Charlton – Anglia), Aristote Mboma (finn, szabadon igazolható), Jérémy Serwy (belga, szabadon igazolható), Simon Krisztián (1860 München – Németország), Zamostny Balázs (Soproni VSE)
Kölcsönbe távozók: Nagy János (Siófok), Rodrigo Rojo (uruguayi, Sint-Truiden – Belgium)
Kölcsönből visszatértek klubjukhoz:
Dani Ponce (spanyol, AD Alcorcón – Spanyolország), Nebojsa Koszovics (montenegrói, Standard Liege – Belgium)
Távozhatnak:
AZ ÚJPEST FC TÉLI FELKÉSZÜLÉSI PROGRAMJA
A felkészülés kezdete: január 15.
Edzőtábor: Törökország (Lara), február 6–18.
FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉSEK
Január 31. (Szigetszentmiklós): SZTK-Erima–Újpest 1–1 (Nego)
Február 4. (Felcsút):Puskás Akadémia–Újpest 1–0 (Lencse)
Február 8. (Törökország): FK Rad (szerb)–Újpest 2–1 (Kabát)

Február 11. (Törökország): Nordsjaelland (dán)–Újpest 3–1 (Perovics)

Február 14. (Törökország): Újpest–Sonan Bellmare (japán) 2–1 (Nego, Ojo)
Február 17. (Törökország): FK Tobol (kazah)–Újpest 1–1 (Perovics)

A KÉTSOROS FRADI, DOLL ÉS A CSODATAVASZ, MINIMÁLIS ELVÁRÁS A DOBOGÓ

A zöld-fehérek a nemzetközi kupaszereplés (Európa-liga) miatt nem tudtak összeállni az ősszel, ráadásul a tavaly bronzérmes csapat szétesett, három kulcsember (Leonardo, Julian Jenner és Muhamed Besic) távozott, az újak pedig még nem tudtak beilleszkedni – már a 2. fordulóban kikaptak Pápán, majd rangadókat (MTK, Újpest, DVTK) veszítettek el, és több pontvesztés is hátráltatta az együttest.

A FRADI KÉT SORA
A Fradi felállíthat két, hasonló képességű kezdő tizenegyet. A Dibusz – Dilaver, Mateos, Pavlovic, Ramírez – Gera, Gyömbér, Hajnal – Varga, Böde, Lamah sor mellett a Jova – Csilus Á., Batik, Nalepa, Bönig – Busai, Csukics, Kukuruzovic – Somália, Lauth, Ugrai kezdő sem számítana gyengének az NB I-ben. És nem soroltuk fel például Nagy Dánielt vagy Nagy Dominikot, akik mind a ketten gól(oka)t szereztek a felkészülési mérkőzéseken.

A télen kiválóan, az NB I-es mezőnyben talán a legjobban erősített az FTC. Három válogatott labdarúgó, Hajnal Tamás, Varga Roland és Cristian Ramírez érkezett. A Fradiról el lehet mondani, hogy tudatosan igazolt: hiányposztokra jöttek megfelelő játékosok.

Néhány héttel ezelőtt arról írtunk, a zöld-fehérek két azonos erősségű csapatot is kiállíthatnak (bővebben a keretes írásunkban). Az akkor általunk a kezdő tizenegybe nem jelölt játékosok közül azonban többen bizonyították, hogy helyük lenne a gárdában. Elsősorban a felkészülés gólkirálya, Busai Attila érdemelné meg, hogy játéklehetőséghez jusson, ő nyolc gólt szerzett 2015-ben. Nagy kérdés azonban, kit hagy ki Thomas Doll, hogy Busai beférjen. A téli mérkőzések másik legjobbja Roland Lamah volt, aki az ősz folyamán érkezett, az előző szezonban pedig még a Premier League-ben szereplő Swansea-ban játszott. Ugyan már nyolc NB I-es meccsen pályára lépett, azokon még nem volt megfelelő erőállapotban, a felkészülési találkozókon azonban nagyszerűen futballozott, így ő lehet a Fradi legjobb „igazolása” a tavaszra.

Nagy kérdés, Gera Zoltán és Hajnal Tamás hogyan fér be együtt a csapatba? Az biztos, hogy nagy luxus lenne egyikőjüket csak a cserepadra ültetni, de ahhoz, hogy mindketten bekerüljenek, vagy taktikát kell váltania Dollnak (4–2–3–1-ről 4–3–3-ra), vagy Gerát a szélen játszatni – akkor viszint Varga vagy Lamah kimarad –, mindenesetre árulkodó jel, hogy eddig csak két alkalommal voltak fent együtt a pályán. Kellemes, ugyanakkor nehéz feladat vár a német szakemberre, akinek még döntenie kell arról is, ki lesz a center (Böde Dániel vagy Benjamin Lauth, esetleg mindkettő?), valamint ki a két középhátvéd (Mateo Pavlovic és David Mateos helyére Michal Nalepa és Batik Bence pályázik), és akkor még nem beszéltünk például Somália, Nagy Dominik, Nagy Dániel vagy Ugrai Roland helyéről…

SZAVAZÁS

Ön szerint hányadik helyen zárja a szezont az FTC?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

A TAVASZI PROGRAM. A felkészülés során veretlen volt a Fradi, kilenc meccsen 43 gólt szerzett és csak a Debrecent nem tudta legyőzni. A zöld-fehéreknél a dobogó a minimális elvárás, és mivel rangadóit (Győr, MTK, Újpest, DVTK, DVSC, Videoton) hazai pályán játssza, valóban meglepetés lenne, ha nem lennének az első háromban. Az FTC az imént felsorolt együttesek mellett otthon játszik a Honvéddal és ellátogat a Dunaújvároshoz, a Nyíregyházához, a Puskás Akadémiához, a Haladáshoz, a Pécshez, valamint a Pakshoz. Thomas Doll tavaly már bizonyította, hogy ért a tavaszi hajrához: három döntetlen és egy vereség mellett az utolsó kilenc találkozóját megnyerte a Fradi. Egy kicsit jobb mutatóval idén a többnyire idegenben játszó, listavezető Videoton is befogható lenne – ám a bajnoki cím már a hatalmas meglepetés kategóriájába tartozna.

TÉLI JÁTÉKOSMOZGÁS A FERENCVÁROSNÁL
Érkezők: Hajnal Tamás (szabadon igazolható volt, legutóbb FC Ingolstadt 04 – Németország), Varga Roland (Győri ETO)
Kölcsönbe érkezők: Cristian Ramírez (ecuadori, Fortuna Düsseldorf – Németország)
Kölcsönből visszatérők:
Hidvégi Sándor (MTK)
Az utánpótlásból felkerültek:
Popov Patrik, Haris Attila
Kiszemeltek:

Távozók:
Kölcsönbe távozók: Bosnjak Predrag (szerb-magyar, Nyíregyháza), Hidvégi Sándor (Dunaújváros), Holman Dávid (Lech Poznan – Lengyelország)
Kölcsönből visszatértek klubjukhoz:

Távozhatnak: Tomislav Havojic (horvát)

DVSC: REÁLIS CÉL A DOBOGÓ

SZAVAZÁS

Ön szerint hányadik helyen zárja a szezont a DVSC?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

A bajnoki címvédő DVSC-Teva is a vártnál gyengébben szerepelt az ősszel. Ebben kezdetben biztosan szerepet játszott a nemzetközi kupaszereplés jelentette kettős terhelés is, illetve a BATE elleni balszerencsés BL-búcsú, ami után pszichésen is megzuhant a Kondás-csapat, elveszítette az önbizalmát.

A vezetőség azonban kitartott a szakmai stáb mellett, aminek meglett az eredménye: legutóbbi nyolc bajnokijukon veretlenek maradtak Varga Józsefék, ebből hét találkozót meg is nyertek, a tabellán pedig feljöttek a negyedik helyre, és a hátrányuk mindössze egy pont a dobogós DVTK-val, illetve öt a második MTK-val szemben.

Az őszi feltámadás után nem meglepő, hogy a téli átigazolási időszakokban amúgy is általában visszafogott Loki keretében nem sok változás történt. Az őszi csapatból három kiegészítő ember távozott – a középpályáról Vadnai Dániel, a csatársorból L'Imam Seydi és Dalibor Volas. Egyetlen új játékos érkezett, a pécsi támadó középpályás, a múlt héten a DVSC-DEAC felkészülési meccsén három gólt szerző Wittrédi Dávid, illetve a kecskeméti, majd nyíregyházi kölcsönből visszatérő Szécsi Márk. Sérülések esetén balhátvéd- és csatárposzton is lehet problémája Kondás Elemér vezetőedzőnek, de ha ezek a gondok elkerülik az együttest, akkor a nemzetközi kupát érő dobogó elérésére minden esélye meglesz a hajdúsági gárdának.

A szurkolók optimizmusát a felkészülési találkozók is táplálhatják. A debreceniek ezen a télen is favorizálták a páros meccseket, amikor néhány órán belül a kettéosztott keret mindkét fele játszott egy-egy találkozót. A Loki a kilenc téli fellépéséből négyszer győzött, négyszer döntetlent játszott, és csak egyszer kapott ki. Igaz, akkor 4–1-re a Mezőkövesdtől, de úgy, hogy közvetlenül előtte a keret erősebbik fele 7–1-re megverte a Nyíregyházát. A csapat erejéről árulkodik, hogy múlt szombaton nem kapott gólt (igaz, nem is szerzett) a Ferencváros ellen, amely előtte nyolc felkészülési meccset nyert meg sorozatban, és 43 találatot jegyzett.

A TAVASZI PROGRAM. A Debrecen sorsolása jónak mondható abból a szempontból, hogy közvetlen riválisai közül az Újpestet, a Diósgyőrt és nem mellesleg az éllovas Videotont is fogadja. Idegenben pedig olyan, papíron gyengébb ellenfelekhez is utazik, mint a Haladás, a Pécs, a Kecskemét, a Honvéd és a Dunaújváros. Az is igaz ugyanakkor, hogy például a Pécstől ősszel otthon kikaptak Korhut Mihályék, akiknek a tavaszi 13 fordulóban hétszer kell vendégként pályára lépniük, ráadásul a Ferencváros elleni Üllői úti túra kimondottan rázósnak ígérkezik.

TÉLI JÁTÉKOSMOZGÁS A DEBRECENI VSC-TEVÁNÁL
Érkezők: Wittrédi Dávid (PMFC, szabadon igazolható volt)
Kölcsönbe érkezők:
Kölcsönből visszatérők: Kondás Kristóf
(Balmazújváros), Nagy Zoltán (Nyíregyháza), Szatmári Csaba (Balmazújváros), Szécsi Márk (Nyíregyháza)
Az utánpótlásból felkerültek:
Kiszemeltek:
Távozók: Nagy Zoltán (Kecskemét), L’Imam Seydi (francia, Nyíregyháza), Vadnai Dániel (MTK), Dalibor Volas (szlovén, NK Maribor – Szlovénia)
Kölcsönbe távozók:
Kölcsönből visszatértek klubjukhoz:
Távozhatnak: Varga József (érdeklődnek iránta: Kína, Lengyelország, Oroszország)
A DEBRECENI VSC-TEVA TÉLI FELKÉSZÜLÉSI PROGRAMJA
A felkészülés kezdete: január 8.
Edzőtábor: Törökország (Belek), február 5–16.
FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉSEK
Január 24.: DVSC–Békéscsaba 1–1 (Lázár P.)
Január 31.,: DVSC–Nyíregyháza 7–1 (Sidibe 3, Kulcsár T. 2, Sós B., Bouadla)
Január 31.,: DVSC–Mezőkövesd 1–4 (Ferenczi – 11-esből)
Február 7. (Belek): DVSC–Torpedo Kutaiszi (grúz) 2–2 (Mihelic, Lázár P.)
Február 7. (Belek): DVSC–Rapid Bucuresti (román) 2–1 (Tisza, Sidibe)
Február 11. (Belek): DVSC–Peliszter (macedón) 1–0 (Bereczki)
Február 11. (Belek): DVSC–FC Slovácko (cseh) 1–0 (Balogh N.)
Február 14. (Belek): DVSC–Spartak Trnava (Nagyszombat; szlovák) 0–0
Február 21.: DVSC–Ferencváros 0–0
LABDARÚGÓ NB I, 18. FORDULÓ
Időpont Mérkőzés (Tv) Játékvezető
Február 27., péntek
19.00 MTK Budapest–Paksi FC (Tv: Duna Tv) Andó-Szabó Sándor
Február 28., szombat
14.00 Szombathelyi Haladás–Diósgyőri VTK (Tv: Duna Tv) Szabó Zsolt
16.00 Puskás Akadémia FC–Debreceni VSC-Teva (Tv: Sport1) Pintér Csaba
16.00 Nyíregyháza Spartacus–Budapest Honvéd Bognár Tamás
16.00 Kecskeméti TE–Lombard Pápa Erdős József
18.30 Újpest FC–Pécsi MFC (Tv: Sport1) Fábián Mihály
Március 1., vasárnap
16.30 Győri ETO FC–Videoton (Tv: Duna Tv) Farkas Ádám
18.30 Dunaújváros PASE–Ferencváros (Tv: Sport2) Solymosi Péter
AZ ÁLLÁS
1. Videoton FC 17 14 2 1 40– 6 +34 44
2. MTK Budapest 17 12 5 25–17 +8 36
3. Diósgyőri VTK 17 9 5 3 27–19 +8 32
4. Debreceni VSC-Teva 17 9 4 4 26–12 +14 31
5. Ferencvárosi TC 17 9 4 4 26–15 +11 31
6. Paksi FC 17 7 7 3 26–14 +12 28
7. Újpest FC 17 7 7 3 16–12 +4 28
8. Puskás Akadémia FC 17 7 3 7 19–20 –1 24
9. Győri ETO FC 17 6 5 6 25–21 +4 23
10. Kecskeméti TE 17 6 4 7 18–21 –3 22
11. Nyíregyháza Spartacus FC 17 4 3 10 18–27 –9 15
12. Lombard Pápa FC 17 3 5 9 8–29 –21 14
13. Budapest Honvéd 17 3 4 10 12–22 –10 13
14. Dunaújváros PASE 17 3 5 9 15–32 –17 13
15. Szombathelyi Haladás 17 3 2 12 8–24 –16 11
16. Pécsi MFC 17 2 4 11 16–34 –18 10
* A Dunaújvárostól 1 pont levonva
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik