Felkészülés: Puscas fosztotta meg a győzelemtől a Halit, iksz az Interrel

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.02.11. 16:38
Szerda délután a Serie A-ban szereplő Internazionaléval mérkőzött meg az Olaszországban edzőtáborozó Szombathelyi Haladás, és a nem hivatalos felkészülési mérkőzésen 2–2-es döntetlen született. A Dunaújváros 3–1-re kikapott a másodosztályú Gyirmóttól, a DVSC két meccset is játszott, és mindkettőt 1–0-ra nyerte meg.

A SZERDAI FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉSEK
Vasas–Bp. Honvéd 3–1
Dunaújváros–Gyirmót 1–3
DVSC–Peliszter (macedón) 1–0
Internazionale (olasz)–Haladás 2–2
Puskás Akadémia–Dinamo Kijev (ukrán) 0–2
Újpest–Nordsjaelland (dán) 1–3
Videoton–Lokomotiv Moszkva (orosz) 0–1
DVTK–Csornomorec Odessza (ukrán) 0–0
DVSC–FC Slovácko (cseh) 1–0
Paks–OFK Beograd (szerb) 1–0
Győri ETO–Maribor (szlovén) 2–3
NB II-es csapatok szerdai eredményeiA SZERDAI FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉSEK
Vasas–Bp. Honvéd 3–1
Dunaújváros–Gyirmót 1–3
DVSC–Peliszter (macedón) 1–0
Internazionale (olasz)–Haladás 2–2
Puskás Akadémia–Dinamo Kijev (ukrán) 0–2
Újpest–Nordsjaelland (dán) 1–3
Videoton–Lokomotiv Moszkva (orosz) 0–1
DVTK–Csornomorec Odessza (ukrán) 0–0
DVSC–FC Slovácko (cseh) 1–0
Paks–OFK Beograd (szerb) 1–0
Győri ETO–Maribor (szlovén) 2–3
NB II-es csapatok szerdai eredményei

Inter-meccsen is jártak a Hali játékosai Olaszországban (Fotó: vaol.hu)
Inter-meccsen is jártak a Hali játékosai Olaszországban (Fotó: vaol.hu)

Az első félidőben jelentős mezőnyfölényben futballozott az Inter, Hernanes és Mateo Kovacic diktálta a tempót a középpályán, a szombathelyiek többnyire csak nyomozták a labdát. A játékrész legveszélyesebb helyzete Hernanes nevéhez fűződött, a brazil légiós 19 méterről bombázott fölé. A vezetést negyed óra után szerezte meg az Inter, Zdravko Kuzmanovics szabadrúgását kézzel állította meg az egyik szombathelyi hátvéd, a jogosan megítélt büntetőt pedig Hernanes értékesítette. (1–0)

Pár perccel később a német világbajnok Lukas Podolski ugratta ki több védő közül George Puscast, de a román támadó nem tudott kapura fordulni. A szünetig hátralevő tíz percben már nem veszélyeztettek a csapatok, 1–0-s hazai vezetéssel ért véget az első, fél óráig tartó félidő.

A második játékrész hasonló képet mutatott egészen Andrea Mancini becseréléséig. Innentől bátrabban futballozott a Haladás, ez pedig gólt eredményezett: az 50. percben Radó András parádés mozdulattal emelte át védője felett a labdát, majd Berni mellett a hálóba gurított. (1–1)

A hajráig kevés helyzetet hozó mérkőzés az utolsó percekben egészen izgalmassá vált. Egy gyönyörű kiugratás után a 60. percben Leandro Martínez fordította meg az állást (1–2), két perccel később azonban – vagyis már a hosszabbításban – egy hatvanméteres indítás után Puscas forgatta meg Devecserit és Branescu lába között a kapuba gurította a labdát. 2–2.

A hatvanperces találkozó első felében az Inter akarata érvényesült, a második játékrészre azonban feljavult a Haladás, és végül csak Puscas gólja tudta megakadályozni a szombathelyiek győzelmét.

INTERNAZIONALE (olasz)–SZOMBATHELYI HALADÁS 2–2 (1–0)
Internazionale
: Carrizo (Berni, a félidőben.) – Campagnaro (Zé Turbo, a félidőben), Italo, Donkor, Dodo – Kovacic, Kuzmanovics, Obi – Hernanes, Podolski – Puscas
Szombathelyi Haladás
: Rózsa (Branescu, a félidőben) – Schimmer, Fehér (Devecseri, a félidőben.), Alcibiade, Jánvári – Jagodics, Iszlai – Radó, Gaál (L. Martínez, 31.), Halmosi – Rocchi (Mancini, 42.)
G
: Hernanes (15. – 11-esből), Puscas (62.), ill. Radó (50.), L. Martínez (60.)

A teljes mérkőzés (gólok: 16.12-től, 55.32-től, 1:06.36-tól és 1:08.24-től)

DVSC–PELISZTER

A dvsc.hu beszámolója szerint az első félidőben is több helyzetet dolgozott ki a magyar csapat, a bitolaiak többnyire csak védekeztek, de a befejezésekbe mindig hiba csúszott. A játék képe ezután sem változott, sőt Bouadla lövése után a gólvonalról mentett az ellenfél a második játékrész elején. A gólra egészen a hajráig kellett várni, előtte nem sokkal Tisza Tibor találta el a kapufát. A 88. percben Bódi Ádám a jobb oldalról, az alapvonal közeléből lőtte vissza a labdát, majd Bereczki Dániel talált a hálóba. Ezzel a találattal nyert a Loki.

DVSC–PELISZTER (macedón) 1–0 (0–0)
Belek

DVSC: Slakta (Novakovics, a szünetben) – Berdó, Máté P., Brkovics, Vadnai (Ferenczi J., a szünetben) – Bódi, Varga J., Bouadla, Wittrédi – Tisza, Bereczki
G: Bereczki

DVSC–SLOVÁCKO

A találkozó egyetlen gólját Balogh Norbert szerezte a 40. percben. Kulcsár Tamás ívelt Aleksandar Jovanovicnak, aki egyből továbbított a tizenhatoson belülre, majd a középen tökéletesen érkező Balogh a hálóba passzolta a labdát. A szünetben beállt Verpecz István egy ütközésben megsérült, így Nenad Novakovicsnak kellett visszajönnie.

DVSC–FC SLOVÁCKO (cseh) 1–0 (1–0)
Belek
DVSC:
Novakovics (Verpecz, 45., Novakovics, 56.) – Lázár (Ferenczi, 77.), Morozov, Mészáros, Korhut - Jovanovic, Szakály, Mihelic (Sidibe, 54.), Sós – Kulcsár, Balogh N.
G: Balogh N.

DUNAÚJVÁROS–GYIRMÓT

A Dunaújváros 3–1-re kikapott a másodosztályú Gyirmóttól, a két edző megállapodása alapján kétszer hatvan percet játszottak a csapatok.

DUNAÚJVÁROS PASE–GYIRMÓT FC GYŐR 1–3 (0–1)
Dunaújváros
, 50 néző. V: Jakab G.
DUNAÚJVÁROS, 1. félidő: Nagy G. – Wolf, Szekeres, Hídvégi, Csehi – Nikházi, Böőr, Lázár, Papp M. – Orosz M., Eppel. 2. félidő: Jahic – Villám, Farkas V., Burucz, Sóron – Szellák, Thiago, Sárközi, Petneházi – Godslove, tóth T.
GYIRMÓT, 1. félidő: Deli – Bohner, Lázár , Fejes, Varga R. – Szegi, Papp K., Csemer, Paku – Oross, Beliczky (Hajba). 2. félidő: Somogyi – Nagy S., Graszl, Balog, Présinger – Gyurján (Molnár M.) Magasföldi, Kiss M., Madarász, Cseri – Bobál G.
G: Petneházi, ill. Beliczky, Magasföldi, Graszl (11-esből)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik