Hatból hat! A Kecskemét sem okozott gondot a Fradinak

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.02.12. 13:57
null
Roland Lamah góljával már a 11. percben vezetést szerzett a Ferencváros (Fotó: Mirkó István – archív)
Hatodik felkészülési mérkőzését is lejátszotta a törökországi edzőtáborból hazatérő Ferencváros, a labdarúgó NB I-ben szereplő együttes a Kecskemét ellen is győzött.

A zöld-fehérek erősen kezdtek a Népligetben csaknem félezer néző előtt, és bár a korai lehetőségek még kimaradtak, a 11. percben előnybe is kerültek: Böde passza után Lamah futotta le védőjét, mielőtt a bal alsóba lőtt (1–0).

Dibusznak alig akadt szerepe, de elöl a ferencvárosiak sem termelték futószalagon a lehetőségeket a játékrész hajrájáig, abban azonban Tujvel többször is szépen védett, a kimaradt helyzetek pedig megbosszulták magukat: Laczkó beadása után Radoja fejesével egyenlített a Kecskemét (1–1).

A második félidőre csak Nagy Dominik maradt fent a Fradiban, érkezett többek között a kiváló formában szereplő Busai, aki két perc alatt kétszer is mattolta a vendégeket, előbb Lauth visszafejelt labdája után fejjel, majd Hajnal beívelése után lábbal volt eredményes (3–1).

Busai ezzel már hét gólnál jár a felkészülés során, az időnként tetszetős játékot bemutató ferencvárosiak pedig megérdemelten nyerték meg hatodik meccsüket is.

„Meg kell tanulnunk, hogy egy nullás vezetés után bevigyük az újabb találatokat, ezzel lezárva a mérkőzést. Különben előfordulhat, hogy a semmiből jön az egyenlítés, és három helyett csak egy pontot szerzünk. A lehetőségeink megvoltak, negyven percig fantasztikusan játszott a csapat, ám az első félidő utolsó öt percében figyelmetlenek voltunk, gólt kaptunk, és ezzel tönkretettük az előtte mutatott jó teljesítményt. Nem engedhetjük meg magunknak, hogy így felhozzuk az ellenfelet” – mondta a fradi.hu-nakThomas Doll, a Ferencváros vezetőedzője.

„Ma kicsit improvizálnunk kellett, de mind Nagy Dani, mind Nagy Dominik kifejezetten jól teljesített a két szélen. Mindennap együtt edzünk, a taktikai elemeket is közösen sajátítjuk el. Ezért nincs probléma abból sem, ha egy középpályásnak a védelem jobb vagy bal oldalán kell játszania, hiszen tudják, mit várok el tőlük taktikailag” – tette hozzá a német szakember.

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
FERENCVÁROS–KECSKEMÉT 3–1
(1–1)
Népliget
, 14 óra. 500 néző
FTC 1. félidő: Dibusz – Dilaver, Nalepa, Mateos, Bönig – Somália, Kukuruzovic – Nagy Dominik, Gera, Lamah – Böde. 2. félidő: Jova – Nagy Dániel, Batik, Csukics, Nagy Dominik – Gyömbér, Hajnal – Varga R., Busai, Ugrai – Lauth
KTE: Tujvel – Szkopljak, Lovric,Szivacski, Karan (Gyagya 46.), Laczkó (Farkas 46.) – Eninful, Radoja (Csillag 60.), Kitl (Gréczi 46.) – Szavics (Novák 46.) – Bebeto (Lévai 55.)
G: Lamah (11.), Busai (52., 53.), ill. Radoja (40.)

PERCRŐL PERCRE

90. perc: Véget ért a mérkőzés.
89. perc:
Varga ívelt át a 16-os bal oldaláról a jobb oldalra, Lauth kapásból kevéssel a léc fölé lőtt.
86. perc:
Ugrai lőtt 10 méterről jobbról a bal alsó felé, de a védők beleértek, szöglet jöhetett.
84. perc: Csukics
állította meg szabálytalanul a kecskeméti kontrát.
83. perc:
Hajnal jobb oldali szöglete után Ugrai fejelt a földre, a bal felsőbe tartó labdát viszont kifejelték a védők.
80. perc:
Ugrai adott jó labdát Hajnalnak, aki betört volna a 16-oson belülre, de kivágták előle a labdát a védők.
76. perc:
A Fradi teljesen feltolta a védelmét az ellenfél térfelére, jött a kecskeméti kontra Novák indítása után, de Jova védte a vendégek lövését.
70. perc: Egy félmagas labdát Busai lőtt el ballal 17 méterről, a labda fél méterrel kerülte el a kapu jobb oldalát.

Érdekesség, hogy a Fradi védelmében egyedül Batik valódi hátvéd.

66. perc:
Nagy Dániel ívelt jobbról középre, a hosszún Hajnal bevetődve lőtt, de a labda keresztbe elszállt a kapu előtt.

Pavlovic és Ramirez is csak civilben jelent meg a találkozón.


60. perc: Szkopljak
két három csellel megindult a Fradi térfelén, de a 16-osnál megállították a védők.

Busai már a hetedik gólját szerezte meg a felkészülés során.

53. perc: MÁR KETTŐVEL MEGY A FRADI.
Hajnal ívelt be a jobb oldalról, Busai sarokkal kapufát lőtt először, a kipattanót azonban már bevágta. 3–1

52. perc: ISMÉT VEZET A FRADI.
Gyömbér adott be a jobb oldalról, a hosszúra ívelt, 5 méterről Lauth befejelte középre, Busai pedig az üres kapuba bólintott. 2–1

Csukiccsal másfél órával a meccs előtt még a Corvin Plazában találkoztunk, most pedig játszik.

46. perc: Folytatódik a mérkőzés.

A szünetben sort cserélt a Fradi, de Kecskeméten is vannak új arcok.

45. perc: Véget ért az első félidő.
43. perc: Laczkó
és Dilaver akaszkodott össze, mindketten sárgát kaptak.
40. perc: GÓÓÓL! EGYENLÍTETT A KECSKEMÉT!
Laczkó beadását fejelte be Radoja. 1–1.
39. perc:
Kisszögletet végzett el a Fradi, Bönig egy szép csel után Kukuruzovichoz passzolt, aki a hosszú felé ívelt, Tujvel kiütötte a labdát Böde elől.
37. perc:
Kukuruzovic passza után Böde lőtt hat méterről, de a labda egy kicsit mögé jött, így nem találta el igazán jól, Tujvel mentett a bal alsó sarok elől.
35. perc:
Nagy Dominik adott remek labdát Lamah-nak, aki már Tujvellel volt szemben, de nem tudta elfektetni a kapust, így odalett a lehetőség.
30. perc: Bebetóval szemben szabálytalankodott Mateos, majd a két játékos összekapott egymással. A szabadrúgást követően betalált a KTE, de a játékvezető már sípolt, lesen voltak többen is a vendégek közül.

Érdekesség, a Fradi bosnyák, lengyel, spanyol, német nemzetiségű védelmét a magyar Dibusz angolul irányítja.

27. perc: Bebetót állította meg lesen a játékvezető.

Böde panaszkodott a saját stílusában arra, hogy a nap a szemébe sütött, és nem látott tőle, a nézőközönség jót derült az eseten.

24. perc: Bönig indult meg jól a bal oldalon, középre ívelése után azonban felszabadítottak a kecskeméti védők. A kivágott labdát Nalepa szerezte meg, és 25 méterről lőtt, de a labda nagyon fölé szállt.
23. perc: Gera és Lamah kényszerítőzött szépen, de nem lett belőle helyzet.
19. perc: szép Fradi-támadás végén Kukuruzovic ívelt középre, Böde kevéssel fejelt fölé.

Kevés helyzet eddig, Dibusznak szinte semmi dolga nem volt, a Fradi is csak egy ziccerig jutott, de azt belőtte.

14. perc: szabadrúgáshoz jutott a jobb oldalon a Fradi, a középre ívelés után azonban Böde volt szabálytalan, szabadrúgás jött kifelé.

11. perc: GÓL!!! VEZET A FRADI! Böde indult meg bátran középen, kipasszolt a bal oldalra Lamah-hoz, aki lefutotta védőjét, majd ballal a bal alsóba gurított. 1–0!
8. perc: Nagy Dominik esett el a 16-oson belül, de játékvezető intett, hogy nem történt szabálytalanság.

Gyönyörű napsütésben játszhatnak a csapatok, csaknem 500 néző látogatott ki a találkozóra.

5. perc: Bönig beadása magas Nagy Dominiknek, bedobással jön a Kecskemét.
1. perc: Nagy Dominik fejelt Bödéhez, aki a 16-oson belülre tört, de Karan szerelte.

1. perc: elkezdődött a mérkőzés!

A Nemzeti Sport Online a kecskemétiektől megtudta, próbajátékos ma már nem lesz a csapattal, de miután lejárt az átigazolási eltiltása, egy csatárt még szerződtetne a klub.

A Ferencváros még hibátlan 2015-ben, Thomas Doll csapata mind az öt felkészülési mérkőzését megnyerte. Az Iváncsát 17–0-ra, a szlovák FK Senicát 4–1-re, a cseh Bohemians Prahát 4–2-re, a dán Hobrót 3–0-ra, a japán Sonan Bellmarét 5–0-ra győzték le a zöld-fehérek. Böde Dániel négy gólt szerzett eddig, amivel a képzeletbeli góllövőlista második helyén áll (Roland Lamah-val holtversenyben), csak Busai Attila volt nála – eggyel – többször eredményes.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik