Felkészülés: először nyert az Újpest - az „új” szélső betalált

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.02.14. 12:01
null
Kim Ojo szerezte az Újpest második gólját (Fotó: facebook.com/ujpestfootballclub)
A Törökországban edzőtáborozó Újpest a japán Sonan Bellmare ellen játszotta ötödik téli felkészülési meccsét, és az eddigi három vereség és egy döntetlen után megszerezte első győzelmét. Szombaton ugyancsak Törökországban nyert a DVTK és a Paks, ugyanott játszott döntetlent a DVSC és az MTK. Szintén ikszelt a Spanyolországban edzőtáborozó Videoton. A hazai környezetben készülő klubok közül a Honvéd és a Dunaújváros nyert, a Kecskemét és a Lombard Pápa kikapott. A Haladás Ausztriában győzött 4–3-ra.

ÚJPEST FC–SONAN BELLMARE 2–1

A lilák kezdőcsapatában három új játékos is szerepet kapott: a pozsonyi Slovantól szerződtetett védő, Hudák Dávid, a Győrből érkezett szélső, Nemanja Andrics és a Montenegróból jött támadó, Mihailo Perovics. Újdonság volt az összeállításban, hogy a jobbhátvéd Loic Nego a középpályán, a jobb szélen (az 1860 Münchenhez távozó Simon Krisztián posztján) kapott szerepet, míg az ő helyén a védelemben Vadász Viktor játszott.

A gól nélküli első félidőt követően az Újpest Asmir Suljic átadása után éppen Nego találatával szerezte meg a vezetést. A francia játékos már a második gólját szerezte a felkészülési időszakban, korábban az SZTK elleni meccsen (1–1) is betalált. A csereként beálló csatár, Kim Ojo viszont az idei első gólját jegyezte, fejjel volt eredményes Dusan Vasziljevics beadása után – ezzel már 2–0-ra vezettek a lilák.

A japánok ezután szépítettek egy megpattanó lövéssel, de az Újpest így győzött – 2015-ben először. A Sonan Bellmare a magyar csapatok elleni második felkészülési meccsét veszítette el, korábban a Ferencváros ellen 5–0-s vereséget szenvedett.

NEMZETKÖZI FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
ÚJPEST FC–SONAN BELLMARE (japán) 2–1 (0–0)
ÚJPEST (kezdőcsapat): Banai – Vadász, Hudák, Litauszki, Forró – Balogh B., Sztaniszavljevics – Nego, Suljic, Andrics – Perovics
Az Újpest gólszerzői: Nego, Ojo

DVSC-TEVA–SPARTAK TRNAVA 0–0

A DVSC-Teva gól nélküli döntetlent játszott a szlovák Spartak Trnavával Belekben.

A DVSC honlapjának beszámolója szerint a szlovák élvonal hatodik helyén álló nagyszombatiak elég durván játszottak, Aleksandar Jovanovic letalpalása után percekig állt a játék, Bereczki Dánielnek pedig a fejbőre szakadt fel, miután lekönyökölték.

A mérkőzést megtekintette Dzsudzsák Balázs is, a korábbi debreceni szélső jelenlegi csapata, a Dinamo Moszkva ugyanis szintén Belekben edzőtáborozik.

NEMZETKÖZI FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
DVSC-TEVA–SPARTAK TRNAVA (szlovákiai) 0–0
Belek. V:
Molnár Attila
DVSC: Novakovics – Jovanovic (Berdó, 78.), Máté (Mészáros, a szünetben), Morozov (Brkovics, a szünetben), Korhut – Bódi (Bereczki, a szünetben), Varga J., Bouadla (Sós, a szünetben), Szakály – Kulcsár (Sidibe, a szünetben), Tisza (Balogh N., a szünetben)

DVTK–OTELUL 5–1

A Barczi Dávid által kiharcolt büntetőből Gosztonyi András szerezte meg a vezetést a DVTK-nak az első félidő közepén. A második játékrészben Bacsa Patrik közeli lövéssel növelte az előnyt, miután Koman Vladimir beadását követően Takács Tamástól megkapta a labdát.

A hajrá kezdetén elszabadultak az indulatok, a dvtk.eu beszámolója szerint „egy tömegjelenet” után Drazsen Okuka és a román csapat egyik légiósa kénytelen volt elhagyni a pályát.

A diósgyőriek tíz a tíz ellen is eredményesen futballoztak, sőt! A 81. percben Bacsa közelről belőtte a második gólját, majd Milos Krsztics szabadrúgásból helyezett a felső sarokba, végül Bacsa beadását Lazar Marjanovics fejelte be közvetlen közelről. Még egy – tizenegyesből született – román szépítő gól is belefért a játékidőbe.

Egerszegi Tamást bokasérülés miatt elővigyázatosságból korán lecserélte Tomiszlav Szivics, a diósgyőriek szakvezetője.

NEMZETKÖZI FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
DIÓSGYŐRI VTK–OTELUL GALATI (ROMÁN) 5–1 (1–0)
Belek

DVTK. 1. félidő: Antal – Eperjesi, Szalai V., Alves, Németh M. – Egerszegi (Kim Ho Jung, 9.), Krsztics – Barczi, Grumics, Gosztonyi – Griffiths. 2. félidő: Rados – Okuka, Szalai V., Eperjesi, Németh M. – Kim Ho Jung (Koman, 56.), Krsztics – Marjanovics, Bognár, Bacsa – Takács T.
A DVTK gólszerzői: Gosztonyi (24. – 11-esből), Bacsa (71., 81.), Krsztics (83.), Marjanovics (89.)

MTK–METALISZT 2–2

Denisz Kulakov felső sarkos lövésével az ukrán bajnokság hetedik helyezettje szerzett vezetést, ezt Bese Benjámin válaszolta meg közelről Hajdú Ádám beadását követően.

A második félidő elején Kanta József, Hrepka Ádám, Csiki Norbert összjátékot követően utóbbi lőtt a hosszú sarokba, de az előny csak a hajrá kezdetéig tartott ki – az ukránok büntetőből egyenlítettek.

Rossz hír a kék-fehérek szurkolóinak, hogy a második magyar gólnál Hrepka megsérült, nem tudta folytatni a játékot.

NEMZETKÖZI FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
MTK–Metaliszt Harkiv (ukrán) 2–2 (1–1)
Belek
MTK:
Groppioni – Nagy T., Vukmir, Baki, Hajdú Á. – Kanta, Pölöskei Zs., Thiam – Bese, Hrepka (Schrammel, 53.), Csiki (Halmai, 70.)
Gólszerző: Bese (36.), Csiki (48.), ill. Kulakov (30.), Prijomov (74. – 11-esből)

PAKS–BANANC JEREVÁN 4–2

Bor Dávid korai tizenegyesét, majd Simon András második félidő eleji pörgetését követően még egyenlített az örmény csapat, de Bertus Lajos felső sarkos emelése, majd Simon második találata már válasz nélkül maradt. A paksiak hivatalos honlapjának beszámolója szerint a zöld-fehérek végig uralták az esőben lejátszott mérkőzést, győzelmük megérdemelt. A paksiaknak ez volt az utolsó meccsük a törökországi edzőtáborban.

NEMZETKÖZI FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
MVM-PAKS–BANANC JEREVÁN (örmény) 4–2 (1–1)
Belek
MVM-PAKS. 1. félidő:
Csernyánszki – Bagó, Rodenbücher, Lenzsér (Gévay, 30.), Vági – Kesztyűs, Nagy R., Kiss T. – Hahn, Balázs Zs., Bor. 2. félidő: Molnár P. – Kulcsár D., Gévay, Vági, Báló – Kecskés T., Bertus, Tamási Zs. – Könyves, Simon A., Bartha. Vezetőedző: Csertői Aurél
A Paks gólszerzői: Bor (3. – 11-esből), Simon A. (46., 89.), Bertus (52.)

VIDEOTON–DINAMO KIJEV 0–0

A vidi.hu beszámolója szerint a székesfehérvári csapat több helyzetet dolgozott ki a spanyolországi mérkőzésen, mint ukrán ellenfele, de ezt nem sikerült gólokkal nyomatékosítani.

A 34. percben Sándor György kiugratása után Filipe Oliveira 16 méterről átemelte a kapus felett a labdát, de az a felső lécről visszahullott Olekszandr Ribka kezébe. Odaát Andrij Jarmolenko lesgólt lőtt.

A második félidőben Nikolics Nemanja puskázta el a legjobb Vidi-lehetőséget: ziccerben léphetett ki, de centikkel a jobb kapufa mellé gurított. A 83. percben az ukránok előtt nyílt nagy helyzet, Vitalij Bujalszkij hétméteres lövését Filip Pajovics bravúrral védte.

Juhász Roland apróbb sérülés miatt hagyta ki a mérkőzést.

NEMZETKÖZI FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
VIDEOTON–DINAMO KIJEV (UKRÁN) 0–0
Marbella
VIDEOTON:
Pajovics – Szolnoki (Heffler T., 67.), Chakla, Vinícius, Stopira (Fejes, 67.) – Simon Á. (Pajac, 67.), Sándor Gy. – Álvarez (Gyurcsó, 67.), Kovács I. (Trebotic, 67.), Oliveira (Ivanovszki, 67.) – Nikolics (Feczesin, 75.)

SV LAFNITZ–HALADÁS 3–4

Gaál Bálint közelről lőtt korai gólját azonnal megválaszolták az osztrákok, a Haladás mégis kétgólos előnnyel mehetett pihenni: előbb Raffaele Alcibiade fejjel, majd Tommaso Rocchi lábbal talált be egy-egy kipattanó labdából.

A vendéglátók a második félidőben egyenlítettek, csakhogy a 85. percben jött Leandro Martínez, és 14 méterről a hálóba bombázta a Haladás győztes gólját – derült ki a szombathelyiek hivatalos honlapjának beszámolójából, amely szerint a két csapat kemény, jó iramú mérkőzést vívott egymással.

A Haladásból Halmosi Péter és Andrea Mancini betegség, Katona Máté sérülés miatt hiányzott, és Dudás Ádám sem lépett pályára, mert a térde még nem bírja a meccsterhelést.

NEMZETKÖZI FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
SV LAFNITZ (osztrák)–HALADÁS 3–4 (1–3)
Lafnitz, 200
néző
HALADÁS: Rózsa D. (Branescu, 46.) – Angyal (Schimmer, 72.), Fehér Z. (Devecseri, 46.), Alcibiade (Nagy P., 46.), Jánvári – Jagodics M., Iszlai (Németh M., 62.) – Gaál, Radó, L. Martínez – Rocchi (Vieira, 78.). Edző: Szentes Lázár
A Haladás gólszerzői: Gaál (7.), Alcibiade (17.), Rocchi (38.), L. Martínez (85.)

LOMBARD PÁPA–KAPOSVÁR 1–2

Az NB II-ben szereplő Kaposvár jövőjét illetően sok a bizonytalanság, miután az eddigi befektetőjelölt, Sólyom Sándor bejelentette, mégsem lesz tulajdonos az adósságokkal küzdő klubnál. A somogyiak ennek ellenére 2–1-re győztek az NB I-es Lombard Pápa otthonában, a Perutz-stadion műfüves pályáján.

A szikrázó napsütésben, ám szeles időben lejátszott találkozón az első félidőben nem esett gól, a második játékrészben aztán rövid idő alatt kétszer is betalált a Kaposvár, a Lombardnak azonban megvoltak a helyzetei, ám ezekből Csizmadia Csaba révén csak egyet tudott értékesíteni a hazai csapat, amely így 2–1-es vereséget szenvedett – tudósít a meccsről lombardfcpapa.hu.

A hazaiak kezdőcsapatában Juhász Dániel, Mouhamadou Seye, Stieber András és Pongrácz Viktor kapott helyet a téli szerzemények közül.

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
LOMBARD PÁPA–KAPOSVÁR 1–2 (0–0)
Pápa.
LOMBARD (kezdőcsapat):
Horváth G. – Zulevs, Csizmadia, Bogunovics, Juhász D. – Seye, Stieber A., Király B., Pongrácz, Frizoni – Popin
KAPOSVÁR (kezdőcsapat): Somodi – Kiss, Vermes, Kovács, Hadaró – Addo, Király V., Albert, Nagy, Hampuk – Rajczi
Gólszerző: Csizmadia, ill. Kiss, Rajczi

KECSKEMÉTI TE–SZPARTAK SZUBOTICA 2–3

A Kecskeméti TE két új futballistája is betalált a Szpartak Szubotica elleni felkészülési mérkőzésen, amelyet azonban 3–2-re a vendég szabadkaiak nyertek meg.

Korai Szpartak-gól után a KTE két új szerb szerzeménye, Sztefan Radoja és Nebojsa Szkopljak is betalált, ezzel 2–1-re vezetett a szünetben a Kecskemét. A második félidő a szabadkaiaknak sikerült jobban, fordítani tudtak, és 3–2-re megnyerték a felkészülési mérkőzést.

A KTE-ben pályára lépett George Menougong is – a 29 éves kameruni csatár próbajátékon van a lila-fehéreknél, legutóbb a Mezőkövesd játékosa volt –, valamint a brazil Gonsalves Almeida Ribas Ericson, aki eddig az U21-es csapat edzéseit látogatta.

„Az első félidőben bátran futballoztunk előre, agresszívan, jól játszottunk – nyilatkozta a KTE-t irányító Bekő Balázs a klub honlapjának. – Megvoltak a helyzeteink, gólokat szereztünk, a védekezésünk is nagyjából rendben volt, de az azért látszott, hogy rengeteg a hiányzónk. A második félidőre sem lehet szemrehányást tenni, mert tulajdonképpen a gyerekek játszottak, nem igazán volt mellettük rutinosabb ember. A védelmet is teljesen felforgattuk, mert nem akartam kifilézni a játékosokat, kockáztatni egy sérülést. Ott fordult meg a meccs, de összességében az első félidőből kell kiindulni, a fiataloknak pedig ez egy jó tapasztalatszerzés volt egy erős szerb csapat ellen.”

NEMZETKÖZI FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
KECSKEMÉTI TE–SZPARTAK SZUBOTICA (szerbiai) 2–3 (2–1)
Kecskemét
KTE:
Tujvel (Kovács D., a szünetben) – Szkopljak (Farkas, a szünetben), Lovric (Ericson 74.), Gyagya, Laczkó – Radoja (Eninful, a szünetben), Szivacski, Kitl – Szavics (Gréczi, 60.) – Menougong (Novák, a szünetben), Bebeto (Lévai, 60.)
G:
Radoja (20.), Szkopljak (24.) ill. Milics (15.), Torbica (73.), Georgijevics (78.)

A kép csalóka, a nyitraiak nem nőttek a Honvéd fölé (Fotó: Szabó Miklós)
A kép csalóka, a nyitraiak nem nőttek a Honvéd fölé (Fotó: Szabó Miklós)

BP. HONVÉD–FC NITRA 1–0

A nyitrai csapat – amely a szlovák másodosztály negyedik helyén áll – 2013-ban és 2014-ben is járt a Bozsik-stadionban, és csakúgy, mint akkor, ezúttal is kispesti győzelem született. A Honvéd végig fölényben játszott, ám csak egyszer tudta bevenni a vendégek kapuját: a Prosser Dániel által kiharcolt büntetőt Holender Filip értékesítette.

Bemutatkozott a piros-feketék felnőttcsapatában Erdős Gábor, a Magyar Futball Akadémia növendéke, az új szerzemények közül pedig a venezuelai Jesús Meza, a mexikói Izazola és a kolumbiai John Jairo Palacios is pályára lépett.

NEMZETKÖZI FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
BP. HONVÉD–FC NITRA (szlovákiai) 1–0
Bozsik Stadion, füves edzőpálya, 200
néző. Vezette: Vad II István
HONVÉD: Kemenes (Horváth) – King, Ignjatovics, Kosznics (Kristi), Vidovics (Projics) – Nagy G. (Erdős), Hidi (Lőrinczy), Godoy – Prosser, Izazola (Palacios), Holender (Jesús Meza).
G:
Holender (11-esből)

DUNAÚJVÁROS PASE–FC AJKA 3–2

A Dunaújváros 3–2-re nyert az NB II 11. helyén álló Ajka ellen hazai környezetben.

A Dunaújvárosban Petneházi Márk és Egeruju Godslove volt eredményes, a harmadik hazai gól pedig a korábbi újvárosi kedvenc, Sowunmi Thomas nevéhez fűződik, aki öngólt könyvelhetett el.

DUNAÚJVÁROS PASE–FC AJKA 3–2 (1–1)
Dunaújváros
DUNAÚJVÁROS: Nagy G. – Wolfe, Szekeres A. (Sárközi), Hidvégi, Csehi T. (Burucz) – Papp V., Böőr (Thiago), Petneházi, Godslove (Marics) – Orosz M., Eppel
AJKA: Jánosa – Asztalos, Pákai, Köles (Gunther), Zámbó (Zsirai) – Nagy B. (Kalász) – Németh L. (Pál D.), Lattenstein (Varga G.), Major (Merk) – Sowunmi (Mihalecz P.), Szabó Zs. (Besztercei)
G: Petneházi, Sowunmi (öngól), Godslove, ill. Németh L., Pál D.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik