Felkészülés: 7–1! A DVSC lemosta a Nyíregyházát

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.01.31. 12:56
null
A fehér mezes DVSC az első szombati felkészülési meccsén könnyed győzelmet aratott (Fotó: <a href="https://www.dvsc.hu/" target="_blank">dvsc.hu</a>)
A labdarúgó NB I-ben szereplő csapatok közül többen is pályára léptek szombaton. A legnagyobb különbségű sikert a DVSC-Teva aratta, amely első felkészülési mérkőzésén 7–1-re nyert a szintén élvonalbeli Nyíregyháza Spartacus ellen.

A Debrecen hivatalos honlapja szerint főleg mezőnyjáték folyt a pályán a találkozó első fél órájában, a szél megnehezítette mindkét csapat dolgát. A Loki a 40. percben szerezte meg a vezetést: Aleksandar Jovanovic jobb oldali beadását követően a középen érkező Kulcsár Tamás fejelt a léc alá. Pár perccel később jobb oldali szöglet után Lázár Pál a kapufára bólintott.

A második félidő elején már kettővel ment a Loki, amikor Sós Bence jobb oldali szabadrúgásánál a kapus még ki tudta ütni a labdát, de Kulcsár elé, aki kapásból a jobb alsóba lőtt. Három percre rá Selim Bouadla ugratta ki Sóst, aki megindult előre, a kapus mellett eltolta a labdát, majd a hálóba passzolt. A 63. percen megszületett a negyedik hazai találat: tetszetős Jovanovic, Bouadla, Lázár-kombinációt követően utóbbi jobb oldali beadását Ibrahima Sidibe a rövid felsőbe fejelte.

A 83. percben Sidibe újabb gólt szerzett Bouadla beadása után. Két percre rá a Debrecen tizenhatosán belül ütközött Verpecz és Abdouraman, a játékvezető tizenegyest ítélt, amit Koller értékesített. Ezután Sidibe ismét eredményes volt, a 7–1-es végeredményt Bouadla állította be, aki gyönyörű szóló után a kapu bal alsó sarkába helyezett.

A Nyíregyházában szinte mindegyik frissen igazolt játékos a pályán volt, Mátyus János vezetőedző bevetette Bosnjak Predragot, a lett Deniss Ivanovsot, a két grúz légióst, Dato Darcimeliját és Zurabi Arzianit, a két szlovák légióst, Igor Zofcákot és Juraj Halenárt, valamint az éppen Debrecenből szerződtetett L'Imam Seydit is. Az újonnan igazolt légiósok közül csak a svájci Mihael Kovacevic nem volt pályán.

A Debrecen mindössze egy cserével játszott, és az összeszokott csapatjáték fölényes sikert eredményezett. A győztes csapat tagja volt két fiatal támadó is, a 18 éves Balogh Norbert csereként állt be, a 20 éves Sós Bencét váltotta.

DVSC-TEVA–NYÍREGYHÁZA SPARTACUS 7
1 (1–0)
Debrecen-Pallag, 100 néző. Vezette: Solymosi
DEBRECEN: Verpecz – Lázár P., Mészáros N., Morozov, Korhut – Jovanovic, Szakály P., Bouadla, Sós B. (Balogh N.) – Sidibe, Kulcsár T.
NYÍREGYHÁZA: Ovszijenko – Rubus, Ivanovs, Törtei, Bosnjak (Darcimelija) – Kosztics (Abdouraman), Zofcák (Koller K.), Arziani (Rubus), Pekár – Pákolicz (Seydi), Halenár
Gólszerző: Kulcsár T. (40., 47.), Sós B. (50.), Sidibe (63., 83., 86.), Bouadla (89.), ill. Koller K. (85. – 11-esből)

A második szombati felkészülési mérkőzésen a Mezőkövesd volt a Debrecen ellenfele. A Loki rögtön magához ragadta a kezdeményezést, több ígéretes lehetősége is volt, így némileg váratlanul szereztek vezetést a vendégek, amikor Máté János szerzett labdát, majd lehagyva védőjét 14 méterről a kapu közepébe emelt. Voltak ugyan próbálkozásai a hazaiaknak, de a hibáikat mindig kihasználta a Mezőkövesd, amely a szünetig még kétszer talált be a kapuba – derül ki a dvsc.hu tudósításából.

A folytatásban a DVSC igyekezett szépíteni az eredményen, de a helyzeteit nem tudta gólra váltani, ellenben a Mezőkövesd tovább növelte előnyét: egy vendégszöglet után kavarodás alakult ki a debreceni kapu előtt, amiből a vendégek jöttek ki szerencsésen, és Izing a hálóba továbbította az elé kerülő labdát. Később Ferenczi János tizenegyesből szépített, beállítva ezzel az 1–4-es végeredményt.

A Debrecen több, az NB III-as kerethez tartozó játékossal állt fel, de játszott például a DVSC-Teva eddigi egyetlen téli szerzeménye, a Pécsről érkezett Wittrédi Dávid vagy a nyíregyházi kölcsönből visszatérő Nagy Zoltán, illetve Bódi Ádám, Dusan Brkovics, Tisza Tibor és Vadnai Dániel is.

A vendégeknél a téli szerzemények közül Dombó Dávid, Dvorschák Gábor, Lukács Raymond, Gengeliczki Gergő és Medgyes Zoltán lépett pályára.

DVSC-TEVA–MEZŐKÖVESD-ZSÓRY 1–4 (0–3)
Debrecen-Pallag, 50
néző. Vezette: Takács J.
DEBRECEN: Slakta – Kinyik, Szatmári Cs., Brkovics, Vadnai (Nagy Z.) – Bódi, Berdó, Wittrédi, Ferenczi J. – Tisza (Bereczki D.), Balogh N. (Varga K.)
MEZŐKÖVESD: Dombó – Hegedűs Cs., Dvorschák, Gengeliczki (Izing), Engel (Búrány) – Hegedűs D., Szeles (Tajthy), Takács P., Molnár G. (Csirmaz) – Máté J. (Lukács R.), Baracskai (Medgyes)
Gólszerző: Ferenczi (66. – 11-esből), ill. Máté J. (13., 32.), Hegedűs D. (41.), Izing (57.)

A FERENCVÁROS–BOHEMIANS 1905 (4–2) MÉRKŐZÉSRŐL IDE KATTINTVA OLVASHAT BŐVEBBEN!

VASAS–MVM-PAKS

Balázs Zsolt, a paksiak új játékosa először volt ott Csertői Aurél csapatának kezdő tizenegyében a tesztelésen lévő Rodenbücher Istvánnal együtt. A vendégeknél a télen igazolt Debreceni András és a próbajátékon lévő Hangya Szilveszter kezdett, Murka Benedek, Kenesei Krisztián és Czvitkovics Péter a padon volt a meccs elején.

A mérkőzést eredetileg Lipóton rendezték volna, de az ottani időjárás miatt a találkozó átkerült Budapestre, a Vasas otthonába. A 7. percben Bartha Lászlót buktatták a tizenhatoson belül, a büntetőt Báló Tamás értékesítette (0–1).

Az 59. percben a csereként beálló Czvitkovics beadását Berecz Zsombor lőtte a jobb felsőbe, nyolc méterről (1–1). A 70. percben Remili Mohamed csípett el egy keresztpasszt, eltolta Molnár Péter mellett, majd a bal alsóba küldte a labdát (2–1). A 85. percben azonban Könyves Norbert egyenlített: a kifutó kapus mellett a bal alsó sarokba lőtt (2–2).

VASAS–MVM-PAKS 2–2 (0–1)
Budapest, Fáy utca. Vezette: Gyarmati II
VASAS: Hermány – Görgényi, Grúz, Debreceni, Hangya – Gál, Vida – Lázok, Berecz, Remili – Ferenczi. Vezetőedző: Szanyó Károly
PAKS:
Molnár – Vági, Gévay, Rodenbücher, Báló – Kesztyűs, Balázs Zs., Kecskés – Haraszti, Simon A., Bartha. Vezetőedző: Csertői Aurél
Gólszerző: Berecz (59.), Remili (70.), ill. Báló (7. – 11-esből), Könyves (85.)

BUDAPEST HONVÉD–LOMBARD PÁPA

A kilátogató csaknem 100 néző két gólt és több próbajátékost láthatott szombat délután a Honvéd–Pápa találkozón, amelyet a vendégek kezdtek meg jobban. A 12. percben a Lombard bal oldali beadása után kilenc kispesti védő sem tudott felszabadítani, a lecsorgó labdát pedig Stieber András lőtte a hazaiak kapujába (0–1).

A gólt követően a Honvéd vette át az irányítást, fölényük a 35. percben érett góllá, amikor Prosser Dániel 13 méterről a bal oldalról gólt lőtt (1–1). A második félidőben is a kispestiek irányítottak, de újabb találat már nem született.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, a hazaiaknál a két új próbázó, Francis Koné és Jesús Meza is lehetőséget kapott, míg a vendégeknél kezdő volt Leandro Silva Lopes, Haris Mehmedagic, Enes Rujovic és Stieber András mellett egy új, tesztelésen lévő játékos is, a horvát próbázó, Mateo Brankovic.

A brazil Weller Wilson Pereira hétfőtől csatlakozik a pápaiakhoz, míg a szakmai stáb már most jelezte, hogy szeretnék megtartani a gólt szerző Stiebert, és úgy tudjuk, Mehmedagicot is szerződtethetik.

A Honvédnál a két újonnan érkező próbajátékos bő fél óra játék alatt nem sok nyomot hagyhatott a kispesti drukkerekben, de Csábi József vezetőedző elmondta, még szeretné edzésen is megnézni őket. Nem született még döntés a korábban tesztelt norvég Roy Miljeteg és a romániai magyar Székely Szabolcs ügyében sem, ám árulkodó jel lehet, hogy a mai találkozón nem kaptak szerepet.

BP. HONVÉD–LOMBARD PÁPA 1–1 (1–1)
Budapest, Bozsik-stadion, műfüves pálya, 150
néző.Vezette: Szőts
BP. HONVÉD: Kemenes (Horváth A.) – Botka (Csábi M.), Ignjatovics (Marku), Bobál D., Czár (Vidovics) – Hidi (Nagy G.) – Godoy (Gazdag), Lőrinczy (Koné) – Ikenne-King (Jésus Meza), Youla, Prosser
LOMBARD PÁPA, 1. félidő: Szűcs L. – Venczel B., Branilovic, Bogunovics, Juhász D. – Stieber A., Silva Lopes, Mehmedagic, Frizoni – Rujovic, Popin. 2. félidő: Horváth G. – Jagodics B., Branilovic (Gál Sz.), Bogunovics (Illés D.), Juhász D. (Eisenberger) – Stieber A. (Király B.), Zulevs, Mehmedagic (Pongrácz), Frizoni – Rujovic (Waltner), Popin (Vankó)
Gólszerző: Prosser (35.), ill. Stieber A. (12.)


PUSKÁS AKADÉMIA FC–FGSZ SIÓFOK

Az egész mérkőzésen a hazaiak akarata érvényesült, a Siófok a 25. percig tartott ki, Sallai Roland félpályás passzát Tischler Patrik értékesítette (1–0). Rögtön a szünet után növelhette volna előnyét a Puskás Akadémia, de Tischler hibázott a 46. percben.

A játék képe nem változott a második félidőben sem, a hazaiak folyamatosan támadtak. Az utolsó fél óra főszereplője Lencse László volt, aki először a 68. percben talált be (2–0), majd hét perccel később a csereként beállt Makrai Gáborral együttműködve szerezte meg a PAFC harmadik gólját (3–0).

A hátralevő negyedórában összejöhetett volna a mesterhármas is Lencsének, de az eredmény nem változott, 3–0-ra nyert a Puskás Akadémia.

PUSKÁS AKADÉMIA–SIÓFOK 3–0 (1–0)
Felcsút, 50
néző. Vezette: Jakab G.
PUSKÁS AKADÉMIA: Hajdúch – Szélesi, Kelic, Tamás M., Spandler – Fiola (Gohér), Hudák (Zsótér), Polonkai, Sallai R. – Tischler (Makrai), Lencse
SIÓFOK: Tajti N. – Fülöp N., Szűcs I., Erdei, Polényi – Peszmeg, Vass M. – Bakos B., Beke, Papp M. – Molnár M.
Gólszerző: Tischler (25.), Lencse (68., 75.)

CEGLÉD–MTK BUDAPEST

A mérkőzést Budapesten játszották volna le, de a pálya alkalmatlansága miatt végül Cegléden csaptak össze a felek. A félidőben 1–0-ra vezetett az MTK Kanta József tizenegyesével. A szünet után a hazaiak Kovács Dániel lövésével egyenlítettek, de nem sokkal később Hrepka Ádám újra előnyhöz juttatta a kék-fehéreket, majd a hajrában ismét betalált, így lett 3–1.

Az MTK kapuját a második félidőben egy Vukovics nevű labdarúgó védte, aki a klub tájékoztatása szerint a szerb másodosztályból érkezett próbajátékra.

CEGLÉDI VSE–MTK BUDAPEST 1–3 (0–1)
Cegléd, műfüves pálya, 50
néző.Vezette: Berényi
CEGLÉD: Kovács A. – Oláh M. (Vattai), Albert I. (Szabó M.), Farkas I. (Teixeira), Pesti D. – Dóczi, Koncz (Markó Á.) – Koós (Kormos), Pantovics (Nagy V.), Farkas Z. (Kovács D.) – Balog M.
MTK: Hegedüs L. (Vukovics) – Baki (Nagy T.), Kelemen, Vukmir (Deutsch), Poór – Vass Á. (Thiam), Pölöskei Zs. (Hajdú Á.) – Bouard, Kanta J. (Vass P.), Csiki (Bese) – Torghelle (Hrepka)
Gólszerző: Kovács D. (60.), ill. Kanta J. (43. – 11-esből), Hrepka (62., 80.)

SZIGETSZENTMIKLÓSI TK–ÚJPEST FC

Az Újpestben szerepet kapott a próbajátékon lévő Murai Márk, Yashir Pinto és Mihailo Perovics, valamint az ősszel az U21-es csapatban szereplő 20 éves Jónás Dávid is. A végeredmény már az első félidőben kialakult, miután Szabó Bence 29. percben lőtt góljára két perccel később Loic Nego válaszolt. A műfüves pályán lejátszott találkozót a vendégeknél Nego mellett csak Litauszki Róbert játszotta végig. Nebojsa Vignjevics vezetőedző – aki a szünetben szinte teljes sort cserélt – a jövő hét elején dönt a próbajátékon lévők sorsáról.

SZIGETSZENTMIKLÓSI TK–ÚJPEST 1–1 (1–1)
Szigetszentmiklós, 300
néző. Vezette: Böcskei
SZIGETSZENTMIKLÓS: Sánta A. – Puskás G., Tóth F., Vágó, Benkő-Bíró – Barna, Hevesi-Tóth – Bonifert, Domokos, Kollega – Szabó B.
ÚJPEST. 1. félidő: Balajcza – Nego, Heris, Litauszki, Jónás – Vasziljevics, Balogh B. – Simon K., Bardi, Pinto – Murai. 2. félidő: Banai D. – Nego, Vadász, Litauszki, Forró – Sztaniszavljevics, Nagy I G., Balogh B. (Holdampf), Suljic – Ojo, Perovics
Gólszerző: Szabó B. (29.), ill. Nego (31.)

KECSKEMÉT–BÉKÉSCSABA

A Kecskemétet irányító Bekő Balázs ezúttal több játékost is kihagyott a keretből, Németh Viktor és Kovács Dániel mellett Novák Csanád, Patvaros Zsolt, Vladan Szavics, Fótyik Dominik és Marko Vukaszovics sem lépett pályára.

A mérkőzés egyetlen gólját Király Patrik szerezte az 55. percben szabadrúgásból.

KECSKEMÉTI TE–BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE SE 0–1 (0–0)
Kecskemét, műfüves pálya, 300
néző. Vezette: Berger
KECSKEMÉT: Tujvel (Verebélyi) – Lovric, Gyagya, Karan, Szkopljak (Szivacski), Laczkó Zs. (Farkas A.) – Radoja, Eninful, Kitl (Csillag) – Gréczi (Selyem), Bebeto
BÉKÉSCSABA: Mursits – Bényei (Balogh Milán), Koszó (Balogh Miklós), Balog Zs. (Fehér Zs.), Juhász Gy. (Zámbori) – Berki (Pilán), Bagi (Borbély), Tölgyesi (Birtalan B.), Király P. (Spitzmüller) – Szilágyi P. (Viczián), Kertész (Vólent)
Gólszerző: Király (55.)

GYŐRI ETO–1. FC SLOVÁCKO

A találkozó egyetlen gólját a 19. percben Priskin Tamás szerezte, aki tíz méterről lőtt a kapuba. Vladica Brdarovszki, Dan Bucsa és Luis Ibánez először volt ott Miriuta Vasile kezdő tizenegyében.

GYŐRI ETO–1. FC SLOVÁCKO (cseh) 1–0 (1–0)
Győr, 200
néző. Vezette: Böcskei
GYŐR: Kamenár (Pogacsics) – Brdarovszki (Nagy B.), Lipták (Nagy Á.), Lang (Németh B.), Ibánez – Windecker, Bucsa (Kamber) – Koltai (Stevanovic), Pátkai (Trajkovics), Dinjar (Andrics) – Priskin (Kvilitaia)
Gólszerző: Priskin (19.)

DVTK–AJKA

Az NB I-ben 3. helyen telelő DVTK Budapesten, a Fáy utcában csapott össze az NB II-ben 11. helyen álló Ajkával. A diósgyőriek kezdőcsapatában helyet kapott a Kínába távozott Elek Ákos helyére szerződtetett, eddigi egyetlen téli szerzemény, a szerb Milos Krsztics, és játszott Barczi Dávid is, akinél korábban szóba került a távozás lehetősége.

A 23. percben éppen utóbbi lövésének köszönhetően szerzett vezetést a DVTK, úgy hogy a kapufáról kifelé pattanó labda az ajkai kapus, Jánosa Tibor hátáról pattant a gólvonal mögé.

Nem sokkal később Drazsen Okuka beadása után Bognár István is betalált, és bár az Ajka szépített, a szünetre így is kétgólos előnnyel vonult a Diósgyőr, miután Okuka második gólpasszából Krsztics kapásból a bal felsőbe vágta a labdát, ez volt az első gólja új csapatában – derül ki a DVTK Facebook-oldalának tudósításából.

A második félidőben Sowunmi Thomas beadásából Major Norbert kozmetikázott az eredményen, a Diósgyőr 3–2-re győzött.

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
DIÓSGYŐRI VTK–FC AJKA 3–2 (3–1)
Budapest, Fáy utca
, műfüves pálya, zárt kapuk mögött. Vezette: Farkas T.
DIÓSGYŐR: Antal B. (Rados) – Okuka (Bori), Szalai V. (Csicsvári), W. Alves, Németh M. (Eperjesi) – Egerszegi (Kim Ho Jung), Krsztics (Jenner) – Barczi (Marjanovics), Bognár I. (Griffiths), Gosztonyi (Bacsa), Grumics (Takács T.)
AJKA: Jánosa – Zsirai (Mogyorósi), Talabér, Asztalos – Köles (Csordás Sz.) – Pál D., Lattenstein (Varga G.), Nagy B., Szabó Zs., Major – Sowunmi (Németh L.)
Gólszerző: Jánosa (23. – öngól), Bognár I. (28.), Krsztics (35.), ill. Szabó Zs. (33.), Major (63.)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik