Az „ázsiai Rooney” elintézte a Vidit; az MU-kapus kivédte a győriek szemét - felkészülési eredmények

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.02.08. 16:22
null
A Vidi hármat kapott dél-koreai ellenfelétől (Fotó: <a href="http://www.vidi.hu/" target="_blank">vidi.hu</a>)
A labdarúgó NB I-ben szereplő Diósgyőr 1–1-es döntetlent játszott a német negyedosztályú Kickers Offenbachhal az első antalyai felkészülési mérkőzésén. A Nyíregyháza 1–0-ra nyert a szlovák élvonalbeli Senica ellen, a Győri ETO ikszelt az FK Vojvodinával, a Videoton pedig kikapott dél-koreai ellenfelétől. Az Újpest veszített, a Dunaújváros és a Békéscsaba ellenben győzött.

SZUVON SAMSUNG BLUEWINGS–VIDEOTON

Az NB I-ben éllovas Videoton 3–1-re kikapott a dél-koreai Szuvon Samsung Bluewingstől Marbellában.

A dél-koreaiak már a 10. percben vezetést szereztek, jobb oldali beadást követően Dzsong Te Sze bólintott a kapuba. Az észak-koreai válogatott gólszerző neve ismerősen csenghet, a 2010-es vb során az „ázsiai Rooney" (vagy a „nép Rooneyja”) becenéven ismerte meg a világ.

A 29. percben Dzsong Te Sze az előkészítésben jeleskedett: elment a jobb szélen, majd Leonardo Clemente elé passzolt, aki a léc alá lőtt.

Négy perccel később Horváth Tamás passzát lefülelték a dél-koreaiak, és az „ázsiai Rooney" a jobb alsóba lőtt, megszerezve a második gólját.

A szünet után nem sokkal a koreaiak lecserélték Dzsong Te Szét, míg Joan Carrillo sorcserét hajtott végre, nyolc játékost hozott be.

A 64. percben Juhász Roland szépített, Filipe Oliveira beadása után bólintott a kapuba.

SZUVON SAMSUNG BLUEWINGS (dél-koreai)–VIDEOTON 3–1 (3–0)
Marbella.
VIDEOTON: Horváth T. – Brachi (Szolnoki, 61.), Juhász (Kocsis, 67.), Sakla (Vinícius, 61.), Fejes (Maréval, 61.) – Trebotic (Simon Á., 61.), Sándor Gy. – Pajac (Oliveira, 61.), Gyurcsó (Heffler, 61.), A. Álvarez (Kovács I. , 61.) – Feczesin (Ivanovszki, 61.). Vezetőedző: Joan Carrillo.
G: Dzsong Te Sze (10., 33.), Clemente (29.), ill. Juhász (64.)
Forrás: vidi.hu

A Győr–Vojvodina mérkőzésen nem született gól (Fotó: eto.hu)
A Győr–Vojvodina mérkőzésen nem született gól (Fotó: eto.hu)

GYŐRI ETO FC–FK VOJVODINA

A Győri ETO gól nélküli döntetlent játszott az FK Vojvodinával a törökországi Belekben. A szerb csapat kapuját a Manchester United 17 éves kapusa, Vanja Milinkovics-Szavics védte, aki kölcsönben játszik az újvidékieknél.

Az ETO hivatalos honlapjának beszámolója szerint a győrieknek több lehetőségük volt, de a szerb együttes Milinkovics-Szavics bravúrjainak is köszönhetően kapott gól nélkül játszotta végig a találkozót.

Miriuta László, az ETO vezetőedzője fiataljai közül a 16 éves Szabó Leventének és a korosztályos válogatott Nagy Ádámnak is lehetőséget adott.

„Harcos meccset játszottunk a Vojvodina ellen, akik nem véletlenül állnak jól a bajnokságban. MInd a két csapat nagyon odatette magát, voltak jó periódusaink mind a két félidőben, és persze olyan 5-10 perc is, amikor lelassultunk egy kicsit, de összességében elégedett vagyok. Ígértem, hogy lehetőséget adok a fiataloknak, és én ezt nem csak mondom, hanem tényleg be is rakom őket. Elégedett voltam mind a két fiatallal, pár perc után felvették a ritmust. Szerencsére Nagy Ádám három poszton is hasznosan tud játszani, így annak ellenére, hogy az elmúlt években belső védő vagy néha védekező középpályás volt, tudtam, hogy jobbhátvédként is jó lesz, mert megnéztem az edzésen. Nem kirándulni és nyaralni hoztam őket, hanem azért, hogy játszanak. Egy Lipták mellett, vagy egy Priskin mellett sokat lehet tanulni, így minden edzés vagy meccs a fiatalok fejlődését szolgálja” – értékelt.

GYŐRI ETO FC–FK VOJVODINA (Újvidék; szerb) 0–0

Belek, 50 néző.
GYŐRI ETO: Kamenár (Pogacsics, a szünetben) – Brdarovszki (Nagy Á., a szünetben), Lipták, Lang (Kamber, a szünetben), Ibánez (Dinjar, a szünetben) – Stevanovic (Priso, 65.), Windecker, Bucsa, Koltai – Pátkai (Kvilitaia, a szünetben), Priskin (Szabó L., 80.). Vezetőedző: Miriuta László
Forrás: eto.hu

KICKERS OFFENBACH–DVTK

A Diósgyőr a 22. percben szerzett vezetést első antalyai meccsén, amikor Bognár István labdáját szépen tartotta meg Egerszegi Tamás, majd a hosszúba lőtt.

A 70. percben bemutatkozott a diósgyőrieknél a nagy téli szerzemény Koman Vladimir, aki Milos Krsztics helyére állt be.

A 75. percben a német csapat egyenlített, amikor egy beívelés után Klaus Gjasula lőtte a kapuba a visszafejelt labdát.

A Pakstól igazolt Kovács Gábor nem állt Tomiszlav Szivics rendelkezésére a meccsen, mivel Achilles-ín-problémával küszködik a klub honlapjának beszámolója szerint.

„Elégedett kell, hogy legyek, mert először játszottunk ebben az évben valódi füvön és kemény munka áll a hátunk mögött – idézi a klub honlapja Szivicset. – Az eredménnyel viszont nem, de jelenleg nem is az a fontos. Volt helyzetünk, kapufánk, meg nem adott büntető, de az a lényeg, hogy láttuk, amit látni szerettünk volna, és megkaptunk kérdéseinkre a válaszokat.”

KICKERS OFFENBACH (német)–DVTK–1–1 (0–1)
Antalya.
DVTK: Antal – Okuka (Eperjesi, a szünetben), Szalai V., Alves, Németh M. – Egerszegi (Kim Ho Jung, 70.), Krsztics (Koman, 70.) – Jenner, Bognár I. (Takács T., 57), Barczi – Grumics. Vezetőedző: Tomiszlav Szivics.
G:
Gjasula (75.), ill. Egerszegi (22.)
Forrás: dvtk.eu

ÚJPEST–FK RAD

Az Újpest 2–1-re kikapott a szerb FK Radtól Törökországban.

Mindhárom találat a második félidőben született: a szerbek kétgólos előnybe kerültek, és a lila-fehérek csak a 89. percben szépítettek, amikor Kabát Péter volt eredményes jobb oldali beadás után.

Az Újpest honlapjának beszámolója szerint a magyar együttes kezdőcsapatában feltűnt Sissoko. A támadósorban helyet kapó futballista vélhetően próbajátékon szerepel a klubnál.

ÚJPEST–FK RAD (szerb) 1–2 (0–0)
Törökország.
ÚJPEST, kezdőcsapat: Banai – Heris, Forró, Vadász, Cvejba – Vasziljevics, Nagy I G. – Bardhi, Szuljics, Ojo – Sissoko. Kispad: Balajcza, Litauszki, Balogh, Sztaniszavljevics, Holdampf, Kabát, Andrics, Perovics. Vezetőedző: Nebojsa Vignjevics
G: Kabát (89.)

DUNAÚJVÁROS–SAHTYOR KARAGANDI

Győzelemmel zárta törökországi edzőtáborát a Dunaújváros PASE. Az NB I újonca két vereség után a harmadik antalyai fellépésén Nikházi Márk góljával 1–0-ra felülmúlta a kazah Sahtyor Karagandit. A csapat öt nyeretlen találkozó után nyert újra.

Az első félidő negyedik percében Eppel Mártont szabálytalanul állították meg a védők, de a büntetőt Böőr Zoltán nem tudta értékesíteni. A 35. percben a Dunaújváros szabadrúgáshoz jutott, amelyet Papp Máté végzett el, labdája megpattant a sorfalon, majd Nikházi Márk elé került, aki hat méterről a jobb alsó sarokba passzolt.

A fordulás után mindkét oldalon akadtak kisebb helyzetek, ilyen volt többek között Sóroné, aki egy jobb oldali beadásról centikkel maradt le, majd a legvégén Godslove ollózása csúszott kapu mellé.

A DPASE hétfő reggel indul haza, és várhatóan a délutáni órákban érkezik Dunaújvárosba.

DUNAÚJVÁROS–SAHTYOR KARAGANDI (kazah) 1–0 (1–0)
DUNAÚJVÁROS (1. félidő): Nagy G. – Hidvégi, Csehi, Szekeres, Wolfe – Papp, Lázár Zs., Nikházi, Böőr – Orosz, Eppel. DUNAÚJVÁROS (a 60. perctől): Dániel – Villám, Farkas V., Burucz, Sárközi – Csehi, Petneházi, Godslove, Thiago – Sóron, Tóth T.. Vezetőedző: Dobos Barna
G: Nikházi (35.)
Forrás: dpase.hu

NYÍREGYHÁZA SPARTACUS–FK SENICA

A szintén az NB I-ben szereplő Nyíregyháza Juraj Halenár góljával 1–0-ra megverte a szlovák élvonalbeli FK Senicát Törökországban.

A 39. percben Zurab Arziani adott jó labdát Juraj Halenárnak, aki a kapus mellett a szenicei csapat kapujába lőtte a labdát.

NYÍREGYHÁZA SPARTACUS–FK SENICA (Szenice; szlovák) 1–0 (1–0)
Belek.
NYÍREGYHÁZA:
Balogh J. – Kosztics, Szokol, Ivanovs, Fodor F., Bosnjak – Arziani (Rubus), Zofcák (Abdouraman) – Pákolicz, Pekár – Halenár (Seydi)
G:
Halenár (39.)

BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE–AMKAR PERM U23

Második mérkőzését is sikerrel vette a másodosztályú Békéscsaba 1912 Előre a beleki edzőtáborban.

Eredetileg úgy volt, hogy a lila-fehérek az orosz első liga 14. helyén álló Perm ellen lépnek pályára, de végül annak U23-as alakulatával mérkőztek meg.

A 2–1-es végeredmény az orosz ellenfélre nézve hízelgő, amely szinte helyzetig sem jutott el a 90 perc során – számolt be a rangado.hu.

BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE–AMKAR PERM U23 (orosz) 2–1 (1–0)
Belek.

BÉKÉSCSABA:
Mursits – Bényei, Koszó, Balog Zs., Juhász – Birtalan (Tölgyesi, 89.), Bagi, Spitzmüller – Király P. (Balogh Milán, 84.), Vólent (Berki P., 80.), Szilágyi P. Vezetőedző: Zoran Szpisljak.
G:
Király (38.), Vólent (78.), ill. Tyukalov (79. – 11-esből)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik