Hibátlan, négyből négy! Dán ellenfelét is lenyomta a Fradi

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.02.03. 13:54
null
Hibátlan a Fradi <a href="http://www.nemzetisport.hu/labdarugo_nb_i/felkeszules-ferencvaros-hobro-2392499" target="_blank">(Fotó: fradi.hu)</a>
A Ferencváros labdarúgócsapata negyedik téli felkészülési mérkőzésén Busai Attila, Nagy Dániel és Böde Dániel találatával 3–0-ra legyőzte a dán élvonalban szereplő Hobro IK-t.

ÖSSZEFOGLALÓ

A Fradi felkészülése tökéletesen kezdődött, a zöld-fehérek első három meccsüket megnyerték, kedden azonban kiszámíthatatlan együttessel csapott össze a Ferencváros. Az ellenfél a dán élvonalban szereplő Hobro IK volt.

DOLL: HASZNOS MECCS VOLT
„Nem lehet elvárni a játékosoktól, hogy a felkészülés ezen szakaszában frissek legyenek, de a Hobro ellen mindenki jó teljesítményt nyújtott – fogalmazott a mérkőzést követően a vezetőedző a fradi.hu-nak. – A pályára lépett labdarúgók közül mindenki nagyon jól dolgozott, elégedett vagyok. A mostani mérkőzés más típusú volt, mint a Bohemians Praha elleni találkozó. A Hobro gyorsabban és keményebben játszott, egyértelműen ez volt a hajtósabb meccs. Hasznos tapasztalatokkal gazdagodtunk, jó úton járunk, de nincs bennünk megelégedettség, továbbra is keményen kell dolgoznunk.”

A dánok felpörögtek a bemelegítés során, bátran kezdték a találkozót, és az első percekben letámadták a zöld-fehéreket, akik a kontrákkal azonban ekkor is veszélyesek voltak.

A kezdeti lelkesedés után leállt a Hobro, a Fradi pedig sorra dolgozta ki a helyzeteket: Ramírez beadásai után Varga, valamint Lamah is megszerezhette volna a vezetést, ám egyiküknek sem sikerült túljárnia a dánok kapusának eszén.

A kihagyott Fradi-helyzetek után a dánok is összehoztak egy lehetőséget: a csapat legértékesebb, 900 ezer euróra értékelt légiósa, Antipas lépett meg középen, majd bombázott a bal alsó mellé egy hajszállal.

Az első félidőben aztán csak összejött a Fradi-gól, a 36. percben Gera indítása után Lamah tekerte középre a jobb szélről a labdát, bent pedig tökéletesen érkezett Busai Attila, aki közelről nem hibázott, a kapu közepébe passzolt (1–0).

A hátránytól újra felszívta magát a Hobro, de Jova Levente magabiztosan védte a ferencvárosi kaput, így nem jött össze az egyenlítés.

A fordulás után jött a szokásos „Fradi-sorcsere”, a zöld-fehérek pedig megszerezték második góljukat, Böde harcolt meg a labdáért a bal szélen, majd középre passzolt, Nagy Dániel pedig kilőtte a bal alsó sarkot (2–0).

A végére kiengedett a Fradi, de így is sikerült összehozni a harmadik találatot: Nagy Dániel a gólja után kiosztott egy gólpasszt is, indítását Böde Dániel vette át tökéletesen, majd emelt a dán kapuba (3–0). Több gól nem esett, 3–0 lett a vége.

Negyedik felkészülési találkozóját is megnyerte tehát a Ferencváros, amely a japán Sonan Bellmare ellen lép pályára pénteken.

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
Ferencváros–Hobro IK (dán, I.) 3–0 (1–0)
Antalya, Törökország
FERENCVÁROS, 1. FÉLIDŐ: Jova – Ramírez, Pavlovic, Nalepa, Dilaver – Csukics, Busai – Lamah, Gera, Varga R. – Lauth
FERENCVÁROS, 2. FÉLIDŐ:
Jova – Bönig, Mateos, Batik, Somália – Gyömbér, Nagy Dá. – Ugrai, Hajnal, Nagy Do. – Böde. Vezetőedző: Thomas Doll.
HOBRO: Rask – Ingeman, Justesen, Egholm, Hastrup – Lynge, Damborg, Thomsen, Mikkelsen – Antipas, Hvilsom. Vezetőedző: Jonas Dal
Gólszerző: Busai (36.), Nagy Dá. (53.), Böde (90.)

A FERENCVÁROSI TC TÉLI FELKÉSZÜLÉSI PROGRAMJA
A felkészülés kezdete: január 12.
Edzőtábor: Törökország (Lara), január 28–február 7.
FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉSEK
Január 21.: FTC–Iváncsa 17–0 (Lauth 3, Busai 2, Varga R. 2, Hajnal, Lamah, Böde, Somália, Mateos, Gera, Csilus Á., Kukuruzovic, Nagy D., Pavlovic)
Január 24.: FTC–FK Senica (Szenice; szlovák) 4–1 (Lamah, Hajnal, Gera, Varga R.)
Január 31. (Antalya): FTC–Bohemians 1905 Praha (cseh) 4–2 (Lamah 2, Somália, Mateos)
Február 3., kedd (Antalya): FTC–Hobro (dán) 3–0
Február 6., péntek (Antalya): FTC–Sonan Bellmare (japán)
Február 12., csütörtök: FTC–Kecskeméti TE 14.00
Február 15., vasárnap: FTC–Podbrezova (Zólyombrézó; szlovák)
Február 18., szerda (Balatonfüred): FTC–Lombard Pápa
Február 21., szombat (Debrecen): Debreceni VSC–FTC


PERCRŐL PERCRE

VÉGE! A FERENCVÁROS 3–0-RA LEGYŐZTE A DÁN HOBRÓT!

90. perc: OTT A HARMADIK! Nagy Dániel a gólja után kiosztott egy gólpasszt is, indítása után Böde Dániel vette át tökéletesen a labdát, majd a dán kapuba emelt. 3–0

87. perc: Hajnal tekert a jobb felső irányába szabadrúgásból, a dán kapus nem sokat pihenhet.

84. perc: Hajnal lökete sem volt veszélytelen, de Rasknak most nem kellett mozdulnia, elsuhant a léc felett a labda.

82. perc: Ugrai léphetett volna ki, de megbotlott a labdában, amelyre így lecsapott a dán kapus a tizenegyespontnál.

80. perc: Gyors szöglet a másik oldalon, Justesen pedig mindenkinél magasabbra ugrott, de a bólintásával nem találta el a kaput.

77. perc: Mateos feje előtt szállt el a labda, életveszélyesen tekeredett középre a beadás.

74. perc: MEGINT JOVA! Hvilsom lépett ki két ferencvárosi között, majd vezette kapura a labdát. Jova higgadt maradt, és hatalmas bravúrral hárított.

72. perc: Somália tette vissza Bödének a labdát, aki azonnal tekert is kapura, szöglet a vége, de az már veszélytelen.

68. perc: Csak a szokásos – sokkal többet van a labda a zöld-fehéreknél, de az utóbbi percekben nem jönnek a helyzetek, kényelmesen adogat a Fradi.

63. perc: Nagy Dániel nagyon lelkes, újabb lökettel veszélyeztetett, most egy dán vádli blokkolt.

61. perc: Láthatóan megnyugodott a kétgólos előny birtokában a Ferencváros, hátul adogatnak Jováék.

58. perc: Most nem tud felpörögni a Hobro, sorra jönnek a Fradi-helyzetek. Nagy Dániel szerezhette volna meg második találatát, de inkább a passzt választotta, amely azonban senkinek sem volt jó.

55. perc: Böde „önzőzött” most egy kicsit, és tekert kapura jó 20 méterről, messze elkerülte a kaput a löket.

53. perc: KETTŐVEL MEGY A FRADI! Böde harcolt meg a labdáért a bal szélen, majd tette középre a labdát, Nagy Dániel pedig kilőtte a bal alsó sarkot. 2–0

52. perc: NAGY LÖKET! Nagy Dominik is lelkesen kezd, életerős löketét csak szögletre tudja ütni a dánok kapusa.

50. perc: Bönig cselezgetett a tizenhatos előterében, majd lőtt, nem találta el jól a labdát, elpattogott a gyenge löket a jobb kapufa mellett.

47. perc: Sorcsere a szünetben, így folytatja a Fradi: Jova – Bönig, Mateos, Batik, Somália – Gyömbér, Nagy Dá. – Ugrai, Hajnal, Nagy Do. – Böde.

46. perc: MEGKEZDŐDÖTT A MÁSODIK JÁTÉKRÉSZ!

45. perc: ITT AZ ELSŐ FÉLIDŐ VÉGE! Bátran kezdett a dán együttes, de hamar átvette a meccs irányítását a Fradi, amely a 36. percben Busai góljával előnybe került. Az állás 1–0, maradjanak velünk, hamarosan folytatjuk!

43. perc: Nem igazán veszélyesek a dán akciók, de a gól után beszorította saját kapuja elé a Fradit a Hobro.

41. perc: Pavlovic nem sokat óvatoskodik, ha a Fradi hátvédje felé pattog a labda, annak felszabadítás a vége.

39. perc: Veszélyesek a hátrányban játszó dánok, Ramírez mentett kétszer is fejjel a beadásokat követően.

36. perc: VEZET A FERENCVÁROS! Gera indítása után Lamah tekerte középre a jobb szélről a labdát, bent pedig tökéletesen érkezett Busai Attila, aki közelről nem hibázott, a kapu közepébe passzolt. 1–0

33. perc: Egy kis kavarodás az első dán szöglet után, többen is zavarták Jova Leventét a gólvonalon, de a magyar kapus így is könnyedén leszedte a labdát a levegőből.

31. perc: JOVA! Egy hosszú indítás után megelőzte a ferencvárosi védelmet Antipas, Jova azonban tökéletesen jött ki, be is gyűjtötte a labdát.

28. perc: Hátul, a saját kapujuk előtt adogatnak a dánok, majd a zöld-fehérek is, belassult egy kicsit a játék.

25. perc: Ramírez mindenhol feltűnik, a védő a jobb oldalon kezdett, most azonban már a bal szélen osztogatja a labdákat.

A dán együttes összértéke a transfermarkt.de becslése szerint 5.6 millió euró, a sárga-kékek legértékesebb játékosa a 900 ezer euróra taksált, korábban már emlegetett Antipas.

21. perc: HOPPÁ! Az első igazán veszélyes dán akció. Nalepa mellett fordult le Antipas, és bombázott. Jova repült, de a kapuját centikkel elkerülte a bal alsó felé tartó löket.

20. perc: Lamah és Busai nem értették meg egymást, előbbi indítása így csak a dán kapusnak volt jó.

19. perc: KÖZEL! Egy újabb beadás, most Varga durrantott egy pattanás után kapura, Rask, a dánok kapusa mentette meg csapatát a góltól.

17. perc: Apró szabálytalanságokkal tördelik a játékot a dánok, többet van már a labda a zöld-fehéreknél.

14. perc: Lamah is megpróbálkozik egy lökettel, Justesen blokkolt a lehető legjobb ütemben. Veszélyesebb most a Fradi.

A fradi.hu beszámolója szerint a dán klub legtöbb játékosa amatőr, bár az élvonalba való feljutás után néhány profi futballista is csatlakozott a Hobróhoz. Egyetlen légiósa a zimbabwei válogatott támadó, Quincy Antipas nyáron csatlakozott a csapathoz, akárcsak a dán góllövőlistát kilenc találattal vezető, 22 éves Mads Hvilsom, aki végigjárta a dán utánpótlás-válogatottakat.

12. perc: Ha már emlegettük… Ramírez ment el a jobbon, majd emelt középre egy gyors csel után. Az ötlet jó, a kivitelezés kevésbé, nem talált embert a bekk.

10. perc: Ramírez rengeteget van játékba, szinte minden Fradi-támadás az ecuadori válogatott védőtől indul a szélen.

10. perc: Azért a Fradi sem veszélytelen, gyors jobb oldali támadás után a második ferencvárosi szöglet következett, majd egy lapos Csukics-bomba, az alsó sarok mellett csorgott el a labda.

8. perc: Nem állnak be védekezni a dánok, sőt, egyelőre a labda a Hobrónál van többet.

5. perc: Ferencvárosi sarokrúgás után hamar helyzetbe kerültek a zöld-fehérek, a visszagurított labdáról Lamah maradt le, végül mindenki előtt elment az életveszélyesen pattogó beadás.

Zöld-fehérben a Fradi, sárga-kékben az ellenfél, a dánok kezdték a meccset.

A dán együttes a 2013–2014-es szezont követően jutott fel a dán élvonalba, ott meglepően jól szerepel, jelenleg a tabella hetedik helyét foglalja el.

1. perc: MEGKEZDŐDÖTT A TALÁLKOZÓ!

Köszöntjük kedves olvasóinkat a Ferencváros–Hobro felkészülési mérkőzés online közvetítésében! Az első három felkészülési meccsét megnyerte a Fradi, a dán csapat megtréfálhatja Geráékat? Most kiderül!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik