A Fradi második NB I-es ellenfelét is kipipálta

Vágólapra másolva!
2015.02.18. 14:27
null
Varga Rolandék (balra) a Pápát is legyőzték (Fotó: Veres Viktor, archív)
A labdarúgó NB I-ben szereplő Ferencváros Hévízen játszotta utolsó előtti, nyolcadik felkészülési mérkőzését a bajnokság tavaszi rajtja előtt. Az ellenfél a szintén az élvonalban szereplő Lombard Pápa volt, a zöld-fehérek 3–0-ra győztek.

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
FERENCVÁROS–LOMBARD PÁPA 3–0 (2–0)
Hévíz,
500 néző. V: Pintér Cs.
FTC: Dibusz – Dilaver (Nagy D.), Nalepa (Batik), Mateos, Ramírez (Bönig) – Somália (Gyömbér) – Hajnal (Csukics), Busai (Ugrai), Kukuruzovic (Nagy D.) – Böde, Lauth (Varga R.)
PÁPA: Szűcs L. – Zulevs (Eisenberger), Csizmadia, Bogunovics, Frizoni – Stieber A., Pongrácz V. (Illés D.) – Király B. (Jagodics B.), Seye (Yannick), Vankó (Nagy T.) – Popin (Waltner)
G: Lauth, Busai, Csukics

ÖSSZEFOGLALÓ

A törökországi edzőtábort hévízire cserélő, a felkészülési időszakban még hibátlan Ferencváros második élvonalbeli ellenfelével találkozott. Korábban 3–1-re nyert a Kecskemét ellen, ezúttal a Pápa következett. Gera Zoltán betegség, Roland Lamah és Mateo Pavlovic kisebb sérülés miatt hiányzott a Fradiból. Az első időszakban még kiegyenlített mezőnyjáték folyt a pályán, Lengyel Ferenc együttese is többször eljutott a Fradi kapujáig, de nagy helyzetet nem tudott kialakítani.

A 17. percben Cristian Ramírez megindulása után Busai Attilát ugratta ki, akinek beíveléséből a hosszú oldalon érkező Benjamin Lauth fejelt nem sokkal a kapu mellé. Az első fél óra végén megszerezte a vezetést az FTC, Lauth cselezgetett a tizenhatos bal csücskénél, majd szépen tekert jobb lábbal a kapu bal oldalába (1–0).

Ekkor már egyértelmű fölényben volt a zöld-fehér együttes, amely a szünet előtt újabb gólt szerzett. A tizenhatos bal csücskétől végezhetett el szabadrúgást az FTC, a Hajnal Tamás által a sorfal mögé beívelt labdát Ramírez kanalazta középre, ahol Busai előzte meg Szűcs Lajost (2–0).

A második félidőben a sok csere miatt is kicsit zaklatottá vált a meccs, de a Fradi fölénye megmaradt, a Pápa nem sok veszélyt jelentett. Szűcs többször is bravúrral védett, a 73. percben is beleért az erőszakosan kilépő Böde Dániel lövésébe, de hárítani nem tudott, a kapu felé csorgó labdát pedig Vladan Csukics becsúszva segítette beljebb (3–0).

Az FTC 3–0-val behúzta a nyolcadik edzőmeccsét is, szombaton a DVSC ellen zárja a felkészülési időszakot, a Pápára a szlovák másodosztályú Slovan Duslo Sal'a vár.

„Jó teszt volt számunkra ez a mérkőzés, amely az eddigieknél nehezebb volt. A mély talajon is jól tudtuk járatni a labdát, különféle játékszituációkból tudtunk gólokat lőni. Az első félidőben olykor még szorosabban követhettük volna a Pápa játékosait, de összességében elégedett vagyok a mai teljesítményünkkel" – nyilatkozta Thomas Doll a fradi.hu-nak a meccs után, majd arról is beszélt, miért maradt el a szünetben a korábbi felkészülési meccseken megszokott sorcsere.

„A felkészülés mostani szakaszában már fontos, hogy több időt töltsenek a pályán a játékosok. Hatvan, hetven, akár kilencven percet is. A szombati, Debrecen elleni mérkőzésen várhatóan még több idő jut futballistáimnak."

PERCRŐL PERCRE

90. Véget ért a meccs. 3–0-ra nyert a Fradi!
89.
A bal oldalon előre keveredő Bönig lőtte telibe a keresztlécet, a labda onnan Böde combjára, majd a kapu fölé szállt.
86.
A Pápa teljesen veszélytelen volt a második félidőben.
73. ÚJABB FRADI-GÓL!
Gyors támadás végén Ugrai játszotta meg a középen erőszakosan kilépő Bödét, aki Szűcs mellett a kapu jobb oldalába lőtt, a Lombard kapusa csak beleérni tudott a labdába. Csukics a biztonság kedvéért még a gólvonal előtt becsúszva rásegített. 3–0
70.
A zöld-fehérek továbbra is irányítanak, de kevesebb a helyzet.
65.
Ugrai kapott labdát a tizenhatos jobb oldalánál, egy csel után lőtt, de blokkolták. Nem sokkal később Böde közeli fejesét védte nagy bravúrral Szűcs.
62.
Jellemzően a Pápa térfelén zajlik a játék.
60.
Gyömbér, Csukics, Ugrai és Bönig is beáll a Fradiba.
57.
Egy szöglet után Nagy Dominik kapásból lő a tizenhatosról, blokkolják.
52.
Az első percek kicsit csapkodó játékot hoztak, aztán Böde fejelt nagy helyzetben Szűcs kezébe.
47. A Fradi négyet is cserélt a szünetben, lejött Dilaver, Nalepa, Kukuruzovic és Lauth, és beállt Nagy Dominik, Batik, Nagy Dániel és Varga Roland.
46. Folytatódott a meccs.

45. Véget ért az első félidő. Megérdemelten vezet a Fradi.
Apropó Ramírez! Az ecuadori válogatott játékosról azt mondta Orosz Pál vezérigazgató a Sportklub Dodzsem című műsorában, hogy ha beválik, hosszabb távon is számítanának rá.

40. MÁR KETTŐVEL MEGY A FRADI!
A tizenhatos bal csücskétől végezhetett el szabadrúgást az FTC, a Hajnal által a sorfal mögé beívelt labdát Ramírez kanalazta középre, ahol Busai előzte meg Szűcsöt. 2–0
36.
Csizmadia szabadrúgása szállt fölé.
35. Nalepa
vitte földre Frizonit, sárgát kapott.
28. VEZET A FRADI! Lauth
cselezgetett a tizenhatos bal csücskénél, nem vették elég komolyan a pápaiak, ezt kihasználva szépen tekert jobb lábbal a kapu bal oldalába. 1–0
23.
Ramírezt rúgták föl a tizenhatos előterében a bal oldalon, a szabadrúgásból nem lett veszély.
19.
Egyre többet van a Fradinál a labda. Érdekesség, hogy a kerítésen kívülről is többen követik a meccset.
17.
Az eddigi legnagyobb helyzet, Ramírez iramodott meg a bal szélen, majd középre tört, ezután Busait ugratta ki a jobb oldalon. A beívelésből Lauth fejelhetett a hosszú oldalon, nem sokkal a bal alsó sarok mellé.
12.
Busai fedezte jól a labdát a tizenhatoson belül, de mielőtt lőhetett volna, elrúgták előle a labdát.
11.
Kiegyenlített játék folyik a mezőnyben. Bogunovics távoli szabadrúgása után szállt fölé a labda.
7.
Nem áll vissza a Pápa, többször is eljut a Fradi kapujáig, egyelőre érdemi lehetőség nélkül.
4.
Az előre ívelést követően Böde elöl kellett szögletre tisztázni, a sarokrúgás után is nagy volt a kavarodás, de nem lett belőle helyzet.
1. perc:
Elkezdődött a mérkőzés. A Fradi zöld-fehérben, a pápaiak sárga-feketében.

Köszöntjük kedves olvasóinkat a Ferencváros–Lombard Pápa felkészülési mérkőzés online közvetítésében!

A FERENCVÁROSI TC TÉLI FELKÉSZÜLÉSI PROGRAMJA
A felkészülés kezdete: január 12.
Edzőtábor: Törökország (Lara), január 28–február 7.
FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉSEK
Január 21.: FTC–Iváncsa 17–0 (Lauth 3, Busai 2, Varga R. 2, Hajnal, Lamah, Böde, Somália, Mateos, Gera, Csilus Á., Kukuruzovic, Nagy D., Pavlovic)
Január 24.: FTC–FK Senica (Szenice; szlovák) 4–1 (Lamah, Hajnal, Gera, Varga R.)
Január 31. (Antalya): FTC–Bohemians 1905 Praha (cseh) 4–2 (Somália, Mateos, Lamah 2)
Február 3. (Antalya): FTC–Hobro (dán) 3–0 (Busai, Nagy D., Böde)
Február 6. (Antalya): FTC–Sonan Bellmare (japán) 5–0 (Böde 2, Busai 2, Nagy Do.)
Február 12.: FTC–Kecskeméti TE3–1 (Lamah, Busai 2)
Február 15.: FTC–Sport Podbrezová (Zólyombrézó; szlovák) 4–1 (Ugrai, Ramírez, Lamah, Batik)
Február 18. (Hévíz): FTC–Lombard Pápa 3–0
Február 21., szombat (Debrecen): Debreceni VSC–FTC 15.00
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik