A Loki az ötödik helyről az élre törne

Vágólapra másolva!
2011.02.23. 15:19
null
Yannick sokat tehet a DVSC tavaszi szárnyalásáért (Fotó: Szabó Miklós)
Címkék
Pénteken a BFC Siófok–Győri ETO és a Ferencváros–Kecskeméti TE találkozókkal kezdetét veszi a labdarúgó NB I tavaszi folytatása. Ahogy azt olvasóink a szezonkezdetek előtt már megszokhatták, a Nemzeti Sport Online ezúttal is négyrészes sorozatban vezeti fel a bajnoki rajtot. A mai részben a felsőház alsó felében (tehát az 5–8. helyen) található csapatokkal foglalkozunk.

 

 

BP. HONVÉD: VÁLOGATOTT LÉGIÓSOK ÉRKEZTEK

A Honvédtól távozott többek között Takács Ákos, Németh Gábor és Zsolnai Róbert, de több légióstól is megváltak Kispesten. A külföldiek aránya ezzel együtt nem igazán változott, a piros-feketék minőségi játékosokkal próbálták megerősíteni keretüket. Lukás Zelenka cseh, Kris Bright pedig új-zélandi válogatottnak mondhatja magát, míg Fieber Péter Szlovákia utánpótlás-válogatottjának tagja.

Ők abszolút új fiúnak számítanak, a visszatérő Hercegfalvi Zoltán és Ivancsics Gellért számára viszont már ismerős lesz a közeg, korábban mindketten erősítették a Honvédot. Hozzájuk hasonlóan az együttes vezetőedzője is régi-új arc: Supka Attila a második periódusát kezdte meg januárban a Honvéd edzőjeként.

BUDAPEST HONVÉD

Érkezett:Hercegfalvi Zoltán (Kansas City – Egyesült Államok, kölcsönből vissza), Ivancsics Gellért (Zalaegerszegi TE FC – kölcsönbe), Ivan Lovric (horvát, Singapore Armed Forces – Szingapúr), Fieber Péter (szlovákiai, MFK Petrzalka – Szlovákia), Kris Bright (új-zélandi, Shrewsbury Town – Anglia), Lukás Zelenka (cseh, klub nélküli), Sásdi Bálint (Büki TK)

 

Távozott: Zsolnai Róbert (Szolnoki MÁV FC), Alfi Conteh Lacalle (Sierra Leone-i, ?), Jovica Stokic (bosnyák, ?), Fernando Cuerda (spanyol, ?), Németh Gábor (Vasas), Bojtor László (Vecsés), Gary Tavars (francia, ?), Cséke György (Nyíregyháza Spartacus), Pablo Coira (spanyol, ?), Abass Cheikh Dieng (szenegáli, Olympique Nimes – Franciaország, kölcsönbe), Takács Ákos (Győri ETO FC)

 

Akivel tárgyalnak:

 

NB I-ES ADATBANK – KATTINTSON A    KÉPRE!
NB I-ES ADATBANK – KATTINTSON A KÉPRE!

LOMBARD PÁPA: EGYÜTT MARADT A KERET

Téli nagybevásárlásról szó sem volt Pápán – a REAC-nak kölcsönadott Szabó Zsolt és Mészáros Márk tért vissza –, ám Véber György csapatának őszi teljesítménye ezt nem is tette indokolttá. A folytonosság lehet a kulcsszó a pápaiaknál, akiktől az alapemberek közül csak a Lengyelországba kölcsönadott nigériai középpályás, David Abwo távozott.

Véber György elsősorban az általa képviselt futballfilozófia további megerősítését, játékstílusuk letisztulását tűzte ki célul, de nyilván nem mindegy az sem, hol végeznek a tabellán. Az előttük álló csapatoktól öt pont a lemaradásuk, ám már azzal is a Lombard pápai történetének legjobb élvonalbeli szereplését produkálnák, ha megtartanák jelenlegi pozíciójukat.

A Pápa tavaly szintén a hetedik helyről vágott neki a tavaszi folytatásnak, akkor a 11. helyen fejezte be a szezont.

A Lombard a felkészülési mérkőzései nagy részét megnyerte, bár az igazsághoz hozzátartozik, hogy többnyire alacsonyabb osztályú ellenfelekkel csapott össze.

LOMBARD PÁPA TFC

Érkezett: Szabó Zsolt, Mészáros Márk (mindketten REAC – kölcsönből vissza), Lovrencsics Gergő (Pécsi MFC – 2011 nyarától?)

 

Távozott: Jovánczai Zoltán (REAC), Mészáros Márk (Kazincbarcikai SC), David Abwo (nigériai, KGHM Zaglebie Lubin – Lengyelország, kölcsönbe), Gahwabi Nebil (KITE-Szeged – kölcsönbe), Germán Tamás (Nyíregyháza Spartacus – kölcsönbe), Kiss Róbert (?), Hacker Bence (?), Fűzfa Gergely (Ausztria), Fazekas Norbert (Sopron)

 

Akivel tárgyalnak:

 

LABDARÚGÓ NB I, TAVASZI RAJT – 3.

 

 

 

PAKSI FC: ELŐRE A MEGKEZDETT ÚTON

Pápához hasonlóan a szurkolók Pakson sem fedezhetnek fel új arcokat, NB II-es csapatoktól visszatért játékosokon kívül nem számolhatunk be további érkezőkről. Aggodalomra azonban semmi ok, mondhatnánk, ugyanis a távozók listája sem hosszú. Utóbbiak közül a legnagyobb név kétség kívül Lisztes Krisztián, aki a Vasasnál folytatja. B. Tóth Balázs és Dudás Ádám nem számított kulcsembernek, így nagyjából változatlan kerettel várhatják a tavaszt az idény egyik meglepetéscsapatának számító paksiak.

Kis Károly vezetőedzővel a télen hosszabbítottak a klubvezetők, azaz a nyugodt és eddig felettébb eredményesnek bizonyuló szakmai munka feltételei továbbra is biztosítottnak tűnnek.

Több más NB I-es csapathoz hasonlóan a Paks is beiktatott egy törökországi edzőtábort a felkészülési programjába. A beleki napok alatt több külföldi együttessel is megmérkőztek Éger Lászlóék, vegyes eredménnyel, ám mint tudjuk, a pontokat majd a bajnokikon osztják.

PAKSI FC

Érkezett: Palásthy Norbert (Dunakanyar-Vác – kölcsönből vissza), Tamási Gábor (Baja – kölcsönből vissza), Kiss Máté (Kazincbarcikai SC – kölcsönből vissza)

 

Távozott: Lisztes Krisztián (Vasas), Márkus Tibor (Budaörs– kölcsönből végleg), B. Tóth Balázs (BFC Siófok – kölcsönbe), Dudás Ádám (Győri ETO FC – kölcsönből vissza)

 

Akivel tárgyalnak:

 

DEBRECENI VSC: IDÉN TAVASSZAL IS NAGYOT ALKOTNÁNAK

A nemzetközi kupaszereplés tavaly ősszel is jelentős erőket kötött le a DVSC-nél, valószínűleg ez is közrejátszott abban, hogy a hazai bajnokságban csak az ötödik helyen találjuk jelenleg a címvédőt. A helyzet hasonló volt egy évvel korábban is, akkor a Loki tavasza parádésra sikerült, triplázás (bajnoki cím, Magyar Kupa-arany és Ligakupa-arany) lett a vége. A bajnokságban a második hely megszerzése a minimum a cívis városban, ám az elsődleges cél természetesen ezúttal is a címvédés. Ez most nehezebbnek ígérkezik, mint tavaly volt, hiszen a Videoton nyolcpontos előnnyel rendelkezik, a fehérváriak most még egységesebbnek tűnnek és tapasztaltabbak is, ráadásul nemcsak ők találhatók a debreceniek előtt.

A legnagyobb érvágást Laczkó Zsolt Olaszországba igazolása jelentheti, őt Fodor Marcell vagy az amúgy jobblábas, Debrecenbe öt év után visszatért Nikolov Balázs pótolhatja.

Ősszel sok kritika érte Mindaugas Malinauskas teljesítményét, a litván kapus pedig könnyen a kispadon találhatja magát, ugyanis a szerb Nenad Novakovics személyében komolynak tűnő vetélytársat kapott.

A Loki középpályáján már hiába keressük Kiss Zoltánt, a korábbi csapatkapitány ma már a légiósok életét éli Görögországban. Több olyan labdarúgó is távozott a DVSC-ből, aki inkább kiegészítő embernek számított, és bár az érkezők száma sokkal kisebb, Illés Gyulára vagy éppen Eugene Salamira főszerep várhat a tavasz folyamán.

A kissé átalakult csapatot már új szakember, a Herczeg Andrást váltó Zdenek Scasny készítette fel a tavaszi idényre. Hogy jó döntés volt-e a cseh szakember kinevezése, az legkésőbb május végén kiderül.

A DVSC FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉSEI
DVSC-TEVA–AC Horsens (dán I.) 1–3
G: Farkas B.
DVSC-TEVA–Steaua Bucuresti (román I.) 1–1
G: Kabát
DVSC-TEVA–FC Paktakor (üzbég I.) 1–3
G: Czvitkovics (11–esből)
DVSC-TEVA–FK Mladá Boleslav (cseh I.) 2–1
G: Yannick, Coulibaly
DVSC-TEVA–Nyíregyháza Spartacus (NB II) 2–2
G: Szubotics, Coulibaly
DVSC-TEVA vegyes–FC Bihor Oradea (román II.) 2–4
G: Salami, Máté
DVSC-TEVA–Hajdúböszörményi TE (NB II) 3–0
G: Szilágyi P. (2), Balajti
DVSC-TEVA–Balmazújváros (NB III) 4–2
G: Salami (2), Czvitkovics (11–esből), Máté
DVSC vegyes–Szolnoki MÁV FC 5–1
G: Simic (3), Ludánszki, Eyenga
DVSC-TEVA–Vecsés (NB II) 2–2 (1–0)
G: Din, Etogo
LIGAKUPA
Negyeddöntő, 1. mérkőzés: DVSC-TEVA–Kecskeméti TE-Ereco 2–0
G: Illés Gy., Varga J.
Negyeddöntő, visszavágó: Kecskeméti TE-Ereco–DVSC-TEVA 1–0
DEBRECENI VSC-TEVA

Érkezett: Illés Gyula (Zalaegerszegi TE FC), Nenad Novakovics (szerb, Nordsjaelland – Dánia), Nikolov Balázs (klub nélküli), Eugene Salami (nigériai, Niger Tornadoes – Nigéria), Etogo Essama (kameruni, Bőcs – kölcsönből vissza), Katona Attila (Bőcs – kölcsönből vissza)

 

Távozott: Predrag Pavlovics (szerb, ?), Szécsi Gergő (Békéscsaba – kölcsönbe), Laczkó Zsolt (Sampdoria – Olaszország), Kiss Zoltán (Panszerraikosz – Görögország), Katona Attila (BFC Siófok), Kardos Norbert (Kaposvári Rákóczi FC – kölcsönbe), Korhut Mihály (Kaposvári Rákóczi FC – kölcsönbe), Szilágyi Péter (Vasas – kölcsönbe), Rezes László (Vasas – kölcsönbe), Djordje Pantics (szerb, ?), Máté Péter (Szolnoki MÁV FC – kölcsönbe), Balajti Ádám (Újpest FC – kölcsönbe)

Akivel tárgyalnak: Stefan Mardare (román, Rapid Bucuresti – Románia)

 

 

A  17. forduló programja
A 17. forduló programja


A BAJNOKSÁG ÁLLÁSA
1. Videoton FC 16 11 3 2 33–16 +17 36
2. Zalaegerszegi TE FC 16 9 2 5 30–23 +7 29
3. Kaposvári Rákóczi FC
16 9 2 5 26–20 +6 29
4. Ferencvárosi TC 16 9 1 6 29–23 +6 28
5. Debreceni VSC-TEVA 16 8 4 4 30–22 +8 28
6. Paksi FC 16 8 4 4 28–22 +6 28
7. Lombard Pápa Termál FC 16 7 2 7 26–28 –2 23
8. Budapest Honvéd 16 6 4 6 19–18 +1 22
9. Kecskeméti TE-Ereco 16 7 9 30–35 –5 21
10. Győri ETO FC 16 5 5 6 19–20 –1 20
11. Újpest FC 16 5 4 7 26–22 +4 19
12. MTK Budapest 16 5 4 7 19–25 –6 19
13. Vasas 16 5 2 9 23–32 –9 17
14. BFC Siófok 16 4 5 7 14–21 –7 17
15. Szombathelyi Haladás 16 4 4 8 22–24 –2 16
16. Szolnoki MÁV FC 16 2 2 12 11–34 –23 8

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik