Zágrábban megszakadt az FTC győzelmi sorozata

Vágólapra másolva!
2011.02.02. 17:27
null
A Ferencváros Rósa Dénes fejesével őrizte meg januári veretlenségét (Fotó: Nemzeti Sport, archív)
Címkék
A Ferencváros labdarúgócsapata felkészülési mérkőzésen Zágrábban 1–1-es döntetlent játszott a Hrvatski dragovoljaccal. A horvát élvonal utolsó helyén álló együttes már az ötödik percben megszerezte a vezetést, az FTC Rósa Dénes góljával egyenlített a 37. percben. Szerdán több NB I-es csapat is másodosztályú alakulattal csapott össze. A Haladás és a Siófok győzni tudott, a ZTE ikszelt, míg a Szolnok kikapott alacsonyabb osztályú ellenfelétől.

Idei első három felkészülési mérkőzését megnyerte a Ferencváros, a negyedik sikert azonban nem sikerült begyűjteni, Zágrábban csak döntetlenre futotta a Prukner-legénység erejéből. Az ellenfél a Hrvatski dragovoljac volt, amely újoncként a 16. helyen áll a horvát élvonalban, 11 ponttal lemaradva az utolsó előtti helyen található Istra 1961-től.

A zöld-fehérek nem a legjobban kezdték a találkozót, hiszen a hazai csapat – amelynek „fekete harcosok” a beceneve – már az ötödik percben megszerezte a vezetést, Velimir Svaric emelte át Marko Ranilovicot.

Az egyenlítő találatra a 37. percig kellett várni, ekkor az ftc.hu beszámolója szerint Balog Zoltán bedobása után Józsi György adott középre, Rósa Dénes pedig fejjel vette be a horvátok kapuját.

A mérkőzés hátralévő részében mindkét oldalon voltak még helyzetek, ám újabb gól már nem született, maradt az 1–1-es döntetlen.

„Először játszottak 90 percet egyes játékosaink – nyilatkozta Prukner László az ftc.hu-nak. – Nem volt egy veretes csapat az ellenfél, ezt be kell ismerni, de tegnap két kemény edzésünk volt, ma több mint három órát utaztunk, ráadásul csak szűk egy órával a meccs előtt érkeztünk meg. Ha mindezeket figyelembe vesszük, akkor azt mondom: a körülményekhez képest nem volt rossz. A meccs elején bealudtunk egy kicsit, hamar gólt kaptunk, de aztán végig mi irányítottunk, nekünk volt több lehetőségünk, de csak egy helyzetet sikerült kihasználnunk."

NEMZETKÖZI FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
HRVATSKI DRAGOVOLJAC (horvát)–FERENCVÁROS 1–1
FTC: Ranilovic (Mester, 77.) – Csizmadia, Tutorics, Balog Z. – Rósa D., Maróti (Birge, 68.), Sztanics, Józsi – Heinz – Schembri (Hassan, 68.), Morales (Sosa, 62.)
G: Svaric (5.), ill. Rósa D. (37.)
Sárga lap: Spehar (8.), Vrnoga (49.), ill. Rósa (55.), Birge (84.)

 

Egy gól döntött a Szombathelyi Haladás és a másodosztályú Ajka felkészülési mérkőzésén: a Hali rutinos csatára, Kenesei Krisztián első félidei találatával győzött.

LABDARÚGÓ FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
SZOMBATHELYI HALADÁSFC AJKA 1–0 (1–0)
Szombathely, 100 néző. V: Sándor
HALADÁS: Mursits – Schimmer, Guzmics, Korolovszky, Tóth P. – Sipos N., Simon Á., Irhás, Halmosi – Oross, Kenesei K. A 63. perctől: Rózsa – Szvoboda, Guzmics, Jagodics, Farkas M. – Ugrai, Sipos N., Iszlai, Devecseri – Gyurján, Fodrek
AJKA: Jánosa – Sallér, Subicz, Pákai, Péter (Pothárn) – Szabó L., Kottán K. (Horváth Á.), Rácz, Hegyi (Pavlitzky), Gunther – Major N. (Gaál B.)
G: Kenesei K.

 

Az első félidőben a vendégek szereztek vezetést Fekete Ádám fejes góljával, ám a meccs elején ígéretes lövést bemutató Rajcomar egyenlített szép összjáték után.

A szünetet követően már a zalaiak kerültek előnybe: a próbajátékon szereplő, a korábban a Győri ETO-nál szintén tesztelt Paulo Henrique Barbosa Pimentel talált be fejjel. A 2–2-es végeredményt végülCsepregi Richárd állította be egy védelmi hiba után.

A ZTE csapatában a brazil Paulo mellett két másik próbajátékos is pályára lépett: a bolíviai, Győrben szintén megfordult Vicente Arze és a szerb Nemanja Mihajlovics.


FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
ZTE FC–SZIGETSZENTMIKLÓS 2–2 (1–1)
Zalaegerszeg, 150 néző. V: Molnár A.
ZTE: Vlaszák (Sipos G., Melnicenko) – Turcsik (Kocsárdi), Miljatovic (Miloszavljevics), Kovács G., Panikvar (Bogunovics) – Horváth A., Kamber (I. Delic), Szalai T. – Rajcomar (Paulo), Turkovs (A. Delic), Balázs Zs. (Arze, N. Mihajlovics)
SZTK: Tarczy – Csák, Király A., Szamosszegi, Sallai B. (Krómer) – Somorjai (Rédei), Pintér Z., Csepregi, Bonifert (Kiss K.), Majoros (Kinyik) – Fekete Á.
G: Rajcomar, Paulo, ill. Fekete Á., Csepregi

 

Az NB II Keleti csoportjában szereplő Nyíregyháza győzelemmel kezdte a felkészülését: az élvonalban kieső helyen álló Szolnok ellen győzött 4–0-ra hazai pályán. A meccs főszereplője Andorka Péter volt, aki a 18. percben tizenegyest harcolt ki, és értékesítette is a büntetőt, majd a 80. percben második találatát is megszerezte. Andorka a hajrában gólpasszt adott a spanyol Adrián Pujanténak, majd a végeredményt Demjén Gábor állította be egy szabadrúgásgóllal.

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
NYÍREGYHÁZA SPARTACUS–SZOLNOK 4–0 (1–0)
Nyíregyháza, műfüves pálya, 250 néző. V: Vitkai
NYÍREGYHÁZA: Vojinovics (Sánta, 60.) - Perényi (Makai, 70.), Kovacsevics (Cséke, a szünetben), Goia, Laah (Reznek, a szünetben) – Demjén, Boukar, Horváth L., Bosnjak – Germán (Pujante, a szünetben), Andorka.
SZOLNOK: Rézsó – Búrány, Milicsics, Djurovics, Vukomanovics, Fitos (Lengyel B., 55.), Szalai B., Zsolnai, Szabó L., Tomazics, Jokics.
G: Andorka (2 egyet 11-esből), Pujante, Demjén

 

Az NB I-es Siófok 2–0-ra győzött az NB II Nyugati csoportjában szereplő PMFC ellen hazai pályán. A Balaton-parti együttes ezzel harmadik idei felkészülési találkozóját is megnyerte, miután néhány nappal ezelőtt legyőzte a másodosztályú Veszprémet, illetve Ajkát is.

A Balaton-parti együttesben bemutatkozott Katona Attila, a Debrecen és a Bőcs korábbi játékosa, aki hétfőn írt alá a siófokiakhoz.

Szintén a siófoki együttesben folytatja pályafutását Marozsán Mihály, aki az NB III-as Újfehértótól másfél évre kölcsönbe kerül a Balaton partjára.

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
BFC SIÓFOK–PMFC 2–0 (1–0)
Siófok, Csárdaréti úti műfüves pálya, 100 néző. V: Pankász
SIÓFOK. 1. félidő: Molnár P. – Pécseli, Fehér Zs., Márton D., Novák A. – Horváth A., Tusori, Kecskés T., Lukács T. – Honma, Nomel. 2. félidő: Szalma – B. Tóth, Ludánszki, Szesztrás, László A. – Csordás, Katona A., Melczer V., Marozsán M. – Thiago, Délczeg
PÉCS: Dibusz (Szabó L.) – Nagy J., Fodor F., Todorovics (Schultz), Törtei – Lantos (Turi), Pintér A. – Zsdrál, Kvekveskiri (Godslove), Eszlátyi (Zamostny) – Gyánó (Horváth Zs.)
G: Nomel, Pintér A. (öngól)

A törökországi Belekben edzőtáborozó Paksi FC 2–1-es vereséget szenvedett a kazah élvonal bronzérmesétől, az Irtisz Pavlodartól.

A magyar együttes gólját Vári Barnabás szerezte tizenegyesből.

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
IRTISZ PAVLODAR (kazah)–PAKSI FC 2–1 (1–0)
PAKS: Pokorni – Mészáros I., Tamási G., Gévay, Csehi – Bartha, Haraszti, Nagy I., Báló – Bohner (Pap R.), Palásthy (Vári)
A Paks gólszerzője: Vári (11-esből)

 

Az NB III-as Répcelak szépen helytállt a Pápa otthonában, az élvonalbeli Lombard csak 2–1-re tudott nyerni.Az élvonalbeli csapatban a második félidőben már főleg a fiatal, NB III-as kerethez tartozó játékosok voltak a pályán.

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
LOMBARD PÁPA TERMÁL FC–RÉPCELAK SE 2–1 (2–0)
Pápa, Perutz-stadion, 100 néző. V: Szepesi
PÁPA: Takács T. – Nagy S. (Tóth G.), Dlusztus (Karácsony), Bíró P., Domján – Takács P., Gyömbér (Perics), Bárányos (Somogyi) – Rebrik (Venczel), Marics (Bali), Heffler N. (Palkó)
G: Marics, Gyömbér, ill. Tóth Zs.

 

Újpesten két másodosztályú csapat mérkőzésén a házigazdák 3–1-re nyertek a Tatabánya ellen. Érdekesség – számolt be a lila-fehérek honlapja –, hogy a 89. percben a tatabányaiak trükkös tizenegyessel próbálkoztak: Farkas legurította a labdát Demének, aki lőtt, ám a jó ütemben kimozduló Esterházy védett.

 

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
ÚJPEST FC B-FC TATABÁNYA 3–1 (0–0)
ÚJPEST FC B: Szabó B. (Esterházy, 46.) – Privigyei (Iflinger, 66.), Dvorschák, Litauszki, Tóvizi (Kiss R., 46.) – Kovács Á. (Czimmermann, 35.), Szalai, Hullám, Popovics – Bognár I. – Széki (Szalontai, 46.)
TATABÁNYA: Dombai – Almási, Simkó, Bencze, Nagy Z., Vass, Deme, Lázár Zs., Kovács D., Duric (Módi), Farkas J. (Folmer)
G: Bognár I. (57.), Iflinger (70.), Czimmermann (80.), ill. Lázár Zs. (61,)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik