Kikapott, de továbbjutott a Debrecen

Vágólapra másolva!
2011.02.22. 15:45
null
Bódi Ádám (jobbra) mindkét meccsen megharcolt a Debrecen továbbjutásáért (Fotó: Balázs Bence)
Címkék
A Ligakupa negyeddöntőjének visszavágóján a DVSC-TEVA 1–0-ra kikapott Kecskeméten, de 2–1-es összesítéssel bejutott a legjobb négy közé. A mai korábbi negyeddöntőben a ZTE ledolgozta kétgólos hátrányát Siófokon, és 4–2-es összesítéssel továbbjutott. A Haladás a hazai 1–1-es döntetlen után lépett tovább a Győr ellenében.

 

KECSKEMÉTI GYŐZELEM, DEBRECENI TOVÁBBJUTÁS

A DVSC szombaton Varga József és Illés Gyula találatával hazai pályán 2–0-ra nyert a Kecskemét ellen, ezzel nagy lépést tett a továbbjutás felé.

A mai kecskeméti visszavágón is a debreceniek kezdtek jobban, egy jobb oldali akció végén a középen érkező brazil Vinicus lőhetett, Zoran Akovics kapus már verve volt, de az egyik visszatérő védő a gólvonalról kivágta a debreceni légiós lövését.

A lendületes debreceni kezdés után a hazaiak megpróbálták átvenni a játék irányítását, Bori Gábor és Vladan Csukicsnak is volt egy-egy távoli lövése (előbbi szabadrúgásból próbálkozott), de egyik sem volt igazán veszélyes.

Az első félidő hajrájában aztán Adamo Coulibaly, illetve Farkas István megmozdulása eldöntötte a mérkőzés és a továbbjutás kérdését. A francia csatár a tizenhatos előterében gólhelyzetben léphetett volna ki, ám a kecskeméti védő buktatta, amiért a játékvezető kiállította Farkast.

A megítélt szabadrúgást ugyan méterekkel a kapu fölé csavarta Coulibaly, ám a kiállítás alapvetően meghatározta a folytatást.

A kecskemétiek ugyan nem adták fel a támadások lehetőségét a második félidőben, de veszélyes helyzeteket sokáig nem tudtak kialakítani (a KTE színeiben most bemutatkozó, a Videotontól érkezett montenegrói Goran Vujovicsnak volt ugyan egy jó kiugrása, már Verpecz István kapus mellett is eltolta a labdát, de az egyik visszaérő védő szerelni tudta).

A 80. percben aztán Nagy Zoltán a tizenhatoson belül szabálytalankodott Bertus Lajossal szemben, a játékvezető Nagyot második sárgával kiállította, és tizenegyest ítélt a hazaiak javára. A büntetőt Francis Litsingi értékesítette, nyílttá téve a párharcot.

A hajrát megnyomták a hazaiak, Foxinak meg is volt a helyzete, de 11 béterről becsúszva csak az oldalhálóba lőtt. Az eredmény már nem változott, az 1–0-s kecskeméti győzelem pedig azt jelentette, hogy a DVSC jutott a legjobb négy közé a Ligakupában.

 

LIGAKUPA
NEGYEDDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ
KTE-ERECO–DVSC-TEVA 1–0 (0–0)
Kecskemét, 500 néző. V: Takács J. (L. Tóth L., Kulcsár J.)
KECSKEMÉT: Akovics – Preklet, Koszó, Urbán P., Farkas I. – Ebala – Bori (Foxi, a szünetben), Tölgyesi (Alempijevics, a szünetben), Csukics (Bertus, 65.), Farkas A. (Litsingi, a szünetben) – Vujovics (Dosso, 65.). Vezetőedző: Tomiszlav Szivics
DEBRECEN: Verpecz – Nagy Z., Komlósi, Szűcs I., Fodor M. – Varga J., Spitzmüller – Bódi, Mokánszki (Csorba, 72.), Vinicius (Ferenczi J., 75.) – Coulibaly (Lucas, 91.. )Edző: Meszlényi Tibor
Gólszerző: Litsingi (11-esből, 1–0) a 81. percben
Kiállítva: Farkas I. (Coulibaly felrúgásáért) a 41., Nagy Z. (második sárga lap után) a 79. percben

HAZAI DÖNTETLENNEL JUTOTT TOVÁBB A HALADÁS

A Ligakupa negyeddöntőjének első meccsén, szombaton Győrben 2–1-re győzött a Haladás, így előnyben várhatta a mai visszavágót.

Az első félidőben a télen sokáig a távozás gondolatával foglalkozó brazil Ji-Paraná 20 méteres lapos lövésével a győriek szerezték meg a vezetést, de a második félidő elején egyenlített a Haladás.

A szombathelyiek gólját a 19. születésnapját tegnap ünneplő Gyurján Bence szerezte, aki 11 méterről a kifutó Alekszandar Radoszlavljevics kapus lába között gurított a kapuba.

A folytatásban a Haladás állt közelebb az újabb gólhoz, de az eredmény már nem változott, a szombathelyiek 3–2-es összesítéssel jutottak tovább.

A Haladás az elődöntőben a DVSC-vel találkozik majd.

LIGAKUPA
NEGYEDDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ

SZOMBATHELYI HALADÁS–GYŐRI ETO 1–1 (0–1)

Szombathely, Illés Akadémia műfüves pálya, 150 néző. V: Kovács J. Z. (Lémon O., Mohos M.)
HALADÁS: Mursits – Csontos (Szakály A. 53.), Rajos, Lengyel, Oross – Irhás (Szvoboda 75.), Devecseri (Ugrai, a szünetben), Gyurján, Jagodics – Farkas, Lattenstein (Radó 85.). Vezetőedző: Aczél Zoltán
GYŐR: Radoszavljevics – Totadze, Völgyi, Copa, Windecker (Berde 60.) – Dudás F. Junior, Sharashenidze, Niksic (Molnár T. 73.) – Eugene, Nagy Á. Vezetőedző: Pintér Attila
Gólszerző: Gyurján 50., ill. F. Junior 39.
Kiállítva: Rajos 79.
Továbbjutott: a Haladás, 3–2-es összesítéssel

NÉGY GÓLT SZERZETT A ZTE SIÓFOKON

A mai korábbi negyeddöntőben a ZTE a Siófok vendégeként aratott 4–0-s győzelmet, ezzel ledolgozta kétgólos hátrányát, és kiharcolta a továbbjutást.

Már az első félidőben kétgólos vezetésre tettek szert a vendégek, a 16. percben Horváth András volt eredményes, majd a 32. percben Stefan Cebara talált a kapuba.

A második játékrészben végleg eldöntötte a továbbjutás sorsát Csank János legénysége. A 83. percben Ahmet Delic büntetőből lőtt gólt, majd a 88. percben Simon Attila állította be a 4–0-s végeredményt, ami összesítésben a ZTE továbbjutását jelentette.

A ZTE a legjobb négy között a Paks–Videoton párharc továbbjutójával találkozik (abban a párharcban 1–1 lett az első meccs, a visszavágót holnap rendezik).

LIGAKUPA
NEGYEDDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ
BFC SIÓFOKZTE FC 0–4 (0–2)
Siófok, Csárdaréti úti műfüves pálya, 50 néző. V: Gaál Gy. (Butkai Zs., Bozó Z.)
SIÓFOK: Szalma – Pécseli (Mogyorósi, 72.), Fehér Zs., Ludánszki, László – B. Tóth (Márton, 41.), Horváth Attila, Kanta Sz. (Marozsán, 55.), Melczer – Honma, Csermelyi (Délczeg, 67.). Vezetőedző: ifj. Mihalecz István
ZTE: Vlaszák – Kocsárdi, Miljatovic, Kovács G., Panikvar – Szalai T., Horváth András (Barna, 70.) – Cebara (Simon A., 73.), I. Delic (Kamber, 56.), Balázs Zs. (A. Delic, a szünetben) – Rajcomar. Vezetőedző: Csank János
Gólszerző: Horváth András (0–1) a 15., Kovács G. (0–2) a 32., A. Delic (0–3) a 77., Simon A. (0–4) a 88. percben
Továbbjutott: a Zalaegerszeg, 4–2-es összesítéssel
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik