A Haladás Halmosival, a Szolnok új csapattal maradna benn

Vágólapra másolva!
2011.02.21. 15:26
Címkék
Pénteken a Siófok–Győr és a Ferencváros–Kecskemét találkozókkal kezdetét veszi a labdarúgó NB I tavaszi folytatása. Ahogy azt olvasóink a szezonkezdetek előtt már megszokhatták, a Nemzeti Sport Online ezúttal is négyrészes sorozatban vezeti fel a rajtot. A mai első részben az alsóház csapataival, a teljesen kicserélődő Szolnokkal, a Halmosi Péterrel sokat erősödő Haladással, a kulcsjátékosait elveszítő Siófokkal és a tavaszt már új tulajdonossal kezdő Vasassal foglalkozunk.

Halmosi Péter ismét fontos szerepet játszhat a Haladásban (Fotó: Korponai Tamás, archív)
Halmosi Péter ismét fontos szerepet játszhat a Haladásban (Fotó: Korponai Tamás, archív)
Halmosi Péter ismét fontos szerepet játszhat a Haladásban (Fotó: Korponai Tamás, archív)
Halmosi Péter ismét fontos szerepet játszhat a Haladásban (Fotó: Korponai Tamás, archív)
Halmosi Péter ismét fontos szerepet játszhat a Haladásban (Fotó: Korponai Tamás, archív)

 

SZOLNOK: ÚJ CSAPAT MÁR VAN

NB I-ES ADATBANK – KATTINTSON A  KÉPRE!
NB I-ES ADATBANK – KATTINTSON A KÉPRE!

A sereghajtó Szolnok utolsó 2010-es bajnokiján (a Haladás elleni, 3–1-re elveszített idegenbeli meccsen) a Rézsó – Molnár Z., Balogh P., Sztanisics, Cornaci – Mile, Antal, NGalle, Szalai B. – Remili, Koós kezdőcsapattal állt fel. Ezzel szemben a legutóbbi, Mezőkövesd elleni edzőmeccsen a Melnicenko – Milicsics, Máté P., Djurovics, Vukomanovics – Szalai B., Némedi, Jokics, Tchami – Fitos, Koós tizenegy kezdett.

Ez a kis összehasonlítás is jól mutatja, hogy a sereghajtó szinte teljesen kicserélődött a tavaszi folytatásra: 14-en távoztak Szolnokról (köztük a szombaton még pályára lépő Koós Gábor...), kilencen pedig érkeztek.

Nagy kérdés, hogy a téli felkészülés kezdete óta eltelt bő másfél hónap elegendő volt-e ahhoz, hogy teljesen új csapatot rakjon össze Simon Antal vezetőedző. Ráadásul a Tisza-parti gárdának egyenesen szárnyalnia kéne a bennmaradáshoz, hiszen 16 forduló alatt csak nyolc pontot gyűjtött, és kilenc ponttal van lemaradva a még bennmaradást érő 14. helyen álló Siófoktól.

A felkészülési meccsek mindenesetre nem arról árulkodtak, hogy szárnyaló Szolnokot láthatnak majd a kék-fehérek szurkolói a tavaszi folytatás során. A télen meglehetősen felemás eredményeket produkáltak Remili Mohamedék: a DVTK elleni 4–1-es siker ugyanúgy megtalálható a listában, mint a DVSC elleni 5–1-es és a Nyíregyháza elleni 4–1-es vereség.

A Szolnok szombaton hazai pályán a Pápa ellen kezdi a tavaszi szezont.

TÉLI JÁTÉKOSMOZGÁS SZOLNOKON

Érkezett: Zsolnai Róbert (Bp. Honvéd), Fitos László (Ferencváros – kölcsönbe), Borisz Milicsics (szerb, FK Indjija – Szerbia), Braniszlav Vukomanovics (szerb, Sloboda Tuzla – Bosznia-Hercegovina), Nenad Djurovics (montenegrói, FK Indjija - Szerbia), Milos Jokics (szerb, FK BASK Beograd-Szerbia), Némedi Norbert (Kecskemét), Máté Péter (Debrecen – kölcsönbe), Vitalijs Melnicenko (lett, Blazma – Lettország), Rokszin Ádám (Szolnok II)

 

Távozott: Igor Pisanjuk (ukrán-kanadai, Ferencváros – kölcsönből vissza), Schindler Szabolcs (Biatorbágy), Molnár Zoltán (Veszprém), Pető Zoltán (Törtel), Hegedűs Gyula (Veszprém), Claudiu Cornaci (román,?), Hevesi-Tóth Tamás (Veszprém), Tarczy Pál (Szigetszentmiklós), Vörös Péter (SV Zwentendorf – Ausztria), Petar Sztanisics (montenegrói, Nyíregyháza – kölcsönből vissza), Eimantas Marozas (litván, ?), Alex José de Paula (brazil, Veszprém), Mile Krisztián (Eger), Koós Gábor (Budaörs)

 

Akivel tárgyalnak: Bezzeg Tamás (Eger)

HALADÁS: HALMOSI ISMÉT A FEDÉLZETEN – AC(Z)ÉLOS VASIAK

MA ZÁRUL A PIAC

Már csak a mai nap áll a magyar labdarúgócsapatok rendelkezésére, hogy új játékosokkal erősítsék meg keretüket a tavaszi idényre.

 

Éjfélkor lejár a határidő, ami a gyakorlatban azt jelenti, hogy eddig az időpontig meg kell indítani a folyamatot egy-egy új labdarúgó szerződtetése esetén.

 

Külföldre, olyan államokba, ahol még tart az átigazolási időszak, ezután is távozhatnak futballisták – írja a hlsz.hu.

 

Mivel eredetileg decemberben került volna sor a 17. fordulóra, és azt – a pályák rossz állapota miatt – központilag elnapolták február végére, így nem alkalmazzák az egyedi halasztás esetén érvényes szabályt, amely szerint az érintett bajnoki mérkőzése(ke)n csak azok a játékosok léphetnek pályára, akik a találkozó eredeti időpontjában a klub alkalmazásában álltak. Most tehát mindenki korlátozás nélkül játszhat.

 

A 15. helyen álló Haladásnál két nagy sikert is elkönyvelhetett a klubvezetőség a téli szünetben: megtartották a Debrecenbe csábított Aczél Zoltánt, aki ősszel hat meccsen 12 pontot szerzett a csapattal, és megszerezték Halmosi Pétert, akinek jobb ajánlatai is voltak, mégis a szombathelyiekét fogadta el (a végleges szerződést hosszabb huzavona után a napokban írta alá).

A Hull Citytől végleg hazatérő Halmosi érkezése már csak azért is jó előjel lehet a Hali-drukkerek számára, mert a középpályás egy évvel ezelőtt – akkor kölcsönbe – is hazatért, és akkor a gyengébb ősz után az ő vezetésével végül a 8. helyen végzett a csapat.

Halmosi már most is letette a névjegyét, hiszen a terembajnokságban az ő remeklése is kellett ahhoz, hogy a szombathelyi selejtezőt megnyerve bejusson a Haladás a debreceni fináléba (ott már nem jutott tovább a csapat a csoportjából), de nem csak teremben ment jól a vasi gárdának a télen.

Aczél Zoltán együttese az idén még nem kapott ki (nagypályán), miközben legyőzte az Újpestet (egy döntetlen mellett) és a Ligakupában idegenben a Győrt is. Külön kiemelendő a Branislav Fodrek, Kenesei Krisztián csatárkettős hatékonysága – kilenc gólt szereztek (Fodrek ötöt, Kenesei négyet) a téli 18-ból.

A jelek szerint tehát van mire alapoznia Aczél Zoltán vezetőedzőnek, így jelenleg az tűnik a legnagyobb kérdésnek, vajon hány forduló kell a Haladásnak ahhoz, hogy a közvetlenül előtte lévőkkel szemben meglévő egypontos hátrányát ledolgozva elkerüljön a kieső helyről. Úgy tetszik ugyanis, hogy ez csak idő kérdése, az első lépést szombaton, Zalaegerszegen teheti meg a szombathelyi csapat.

A SZOMBATHELYI HALADÁS FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉSEI

Szombathelyi Haladás–Gyirmót (NB II)1–0

G: Fodrek

Szombathelyi Haladás–SV Oberwart (osztrák IV.) 5–0 (2–0)

G: Oross, Kenesei K. (11-esből), Nagy II G., Tóth P. (11-esből), Ugrai

Szombethelyi Haladás–Újpest1–1

G: Fodrek

Szombathelyi Haladás–FC Ajka (NB II) 1–0

G: Kenesei K.

Veszprém FC (NB II)–Szombathelyi Haladás 0–1

G: Kenesei K.

Szombathelyi Haladás–Újpest 3–1

G: Fodrek, Oross, Irhás

Hartberg (osztrák II.)–Szombathelyi Haladás 0–3

G: Fodrek (2), Lenkó
LIGAKUPA

Csoportkör, elmaradt mérkőzés pótlása: Szombathelyi Haladás–Ferencváros 1–1

G: Sipos N.

Negyeddöntő, első mérkőzés: Győr–Szombathelyi Haladás 1–2

G: Kenesei K., Tóth P.

TÉLI JÁTÉKOSMOZGÁS A SZOMBATHELYI HALADÁSNÁL

Érkezett:Totka Dániel (APEP – Ciprus), Nagy Gábor (APEP – Ciprus), Halmosi Péter (Hull City – Anglia), Gyurján Bence, Farkas Márk, Szvoboda Szabolcs (mindhárman Illés Béla Futball Akadémia), Kovács Zsolt (Bük – kölcsönből vissza)

 

Távozott: Nemanja Obrics (szerb, ?), Szép Tamás (Mannersdorf – Ausztria), Rácz Ferenc (Ajka – kölcsönbe), Nagy Zoltán (Tatabánya – kölcsönbe), Kovács Zsolt (?)

 

Akivel tárgyalnak:

FELKÉSZÜLÉS A KIESŐJELÖLTEKNÉL

SIÓFOK: SOWUNMI HELYETT CSORDÁS LEHET A VEZÉR

A Szolnokhoz hasonlóan újonc Siófokot két alapember hagyta el a télen: a Ciprusra szerződő korábbi válogatott csatár, Sowunmi Thomas távozása ugyanolyan érzékeny veszteség, mint a középpályás, Ivancsics Gellérté (ő a Honvédban folytatja), mindketten meghatározó szerepet töltöttek be a csapat támadójátékában.

Az érkezők közül főszerep hárulhat a Siófokra hét év után visszatérő, 33 éves Csordás Csabára, a szakmai stáb alighanem tőle várja, hogy pótolja Sowunmit, és rutinjával – a japán Honma Kazuóval karöltve – vezesse bennmaradást érő helyre (most is ott áll a csapat, hiszen 14.) a Balaton-parti együttest.

A Siófok a felkészülési időszakban csak egy vereséget szenvedett – 2–1-re kaptak ki Délczegék az U21-es válogatottól –, igaz, csupán egy élvonalbeli csapattal, a Zalaegerszeggel találkozott. A ZTE elleni idegenbeli Ligakupa-meccset viszont történetesen megnyerte 2–0-ra, ez pedig mindenképpen kedvező előjel a 17. forduló, a Győr elleni pénteki hazai meccs előtt.

A SIÓFOK FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉSEI
Siófok–Veszprém (NB II) 3–1
G:Honma (2), Marozsán M.
Siófok–Ajka (NB II) 3–1
G: Novák A., Marozsán M., Honma
Siófok–PMFC (NB II) 2–0
G:Nomel, Pintér A. (öngól)
Siófok–Szigetszentmiklós (NB II) 8–1*
G: Délczeg (3), Marozsán M. (2), Melczer V., László A., Thiago
Siófok–Szigetszentmiklós (NB II) 0–0*
* Mindkét csapat kettéosztotta a keretét, és két meccset játszottak egymás ellen.
Magyarország U21–Siófok 2–1
G: László A. (11-esből)
Siófok–Pápa II (NB III) 2–2
G: Kanta Sz., B. Tóth
Siófok–Budaörs (NB II) 3–0
G: Honma, Nomel, Lukács T.
LIGAKUPA
Negyeddöntő, első mérkőzés: ZTE–Siófok 0–2
G: Turcsik (öngól), Délczeg
TÉLI JÁTÉKOSMOZGÁS SIÓFOKON

Érkezett: B. Tóth Balázs (Paks – kölcsönbe), Csordás Csaba (Kecskemét), Melczer Vilmos (Budaörs – kölcsönbe), Katona Attila (DVSC-TEVA), Marozsán Mihály (Újfehértó – kölcsönbe)

 

Távozott: Ivancsics Gellért (Zalaegerszeg, kölcsönből vissza), Piller József (Vasas, kölcsönből vissza), Thomas Sowunmi (APOP – Ciprus), Thiago Ribeiro Da Silva (brazil, ?)

 

Akivel tárgyalnak: Jean Paul Nomel (elefántcsontparti, KITE-Szeged), Kiss Márton (Kozármisleny), Horváth Bence (St. Pölten – Ausztria)

VASAS: ÚJ BEFEKTETŐ = JOBB JÁTÉK?

A 13. Vasasnál a téli szünet legfontosabb történése az volt, hogy megérkezett a várva várt befektető, a Híd Akvizíciós Zrt. színre lépésével pedig a jelek szerint csak a futballra kell összpontosítania Ferenczi Istvánéknak.

A keretben több változás is történt. Az alapemberek maradtak, ugyanakkor az érkezők közül a Rezes László, Szilágyi Péter, Kulcsár Dávid hármas nagy erősítést jelenthet, és persze Lisztes Krisztián és Németh Gábor rutinja sem jön rosszul Angyalföldön.

A Vasas a télen három vereség mellett ötször győzött, és két döntetlent játszott. Más kérdés, hogy az egyik vereséget éppen egy héttel a bajnoki rajt előtt szenvedte el a Gyirmóttól, és az NB II-es csapat ellen bemutatott produkció vasárnap a listavezető Videoton ellen biztosan kevés lenne.

A VASAS FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉSEI

Vasas–Bp. Honvéd 2–3

G: Beliczky, Hrisztov

Vasas–Bőcs (NB II) 6–0

G: Ferenczi (4 – egyet 11-esből), Balog Zs., Csoór

Vasas vegyes–ESMTK (NB III) 4–2

G: Lázok, Beliczky, Reidan, Aranyos M.

Vasas–REAC (NB II) 2–0

G: Arnaut (2)
MTK II (NB II)–Vasas 4–0

Vasas–Budaörs (NB II) 2–1

G: Katona M., Beliczky
Vasas–Ruzomberok (szlovák I.) 0–0

Trenkwalden Admira (osztrák II.)–Vasas 1–1

G: Rezes

Vasas–LAFC Lucenec (szlovák II.) 2–0

G: Ferenczi (2 – egyet 11-esből)
Vasas–Gyirmót (NB II) 0–2

TÉLI JÁTÉKOSMOZGÁS A VASASNÁL

 

Érkezett: Piller József (Siófok – kölcsönből vissza), Németh Gábor (Budapest Honvéd), Rezes László (DVSC-TEVA – kölcsönbe), Szilágyi Péter (DVSC-TEVA – kölcsönbe), Kulcsár Dávid (Ferencváros – kölcsönbe), Lisztes Krisztián (Paks), Présinger Ádám (Videoton – kölcsönbe), Nagy Patrik (Rapid Wien, Ausztria – kölcsönbe), Ponczók Csaba (Videoton – kölcsönbe)

 

Távozott: Hrepka Ádám (MTK – kölcsönből vissza), Vahtang Panchava (grúz, Győr – kölcsönből vissza), Helmi Loussaief (francia, Spezia – Olaszország), Szűcs Péter (Budaörs – kölcsönbe), Szasa Dobrics (szerb – Kazahsztán?), Klaváts Krisztián (Rot-Weiss Essen), Szilvási Zoltán (Zakarpattja – Ukrajna?)

 

A 17. forduló programja
A 17. forduló programja
A BAJNOKSÁG ÁLLÁSA
1. Videoton FC16113233–16+1736
2. ZTE FC1692530–23+729
3. Kaposvári Rákóczi1692526–20+629
4. Ferencvárosi TC1691629–23+628
5. DVSC-TEVA1684430–22+828
6. Paksi FC1684428–22+628
7. Lombard Pápa Termál FC1672726–28–223
8. Budapest Honvéd1664619–18+122
9. Kecskeméti TE-ERECO167930–35–521
10. Győri ETO FC1655619–20–120
11. Újpest FC1654726–22+419
12. MTK Budapest1654719–25–619
13. Vasas1652923–32–917
14. BFC Siófok1645714–21–717
15. Szombathelyi Haladás1644822–24–216
16. Szolnoki MÁV FC16221211–34–238

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik