Hármat vágott az Újpest, kettőt kapott a Vasas

Vágólapra másolva!
2011.02.19. 16:48
null
A sárga mezes gyirmótiak elrontották a Vasas főpróbáját (Fotó: Veres Viktor)
Az Újpest fölényes győzelemmel, a Vasas kellemetlen vereséggel hangolt a labdarúgó NB I tavaszi idényének jövő hét végi nyitányára. Győzött a Kaposvár, a Honvéd, a Pápa és a Szolnok, az MTK döntetlenre végzett.

ÚJPEST

A határozott játékkal kirukkoló Újpest már a 11. percben megszerezte a vezetést az MFK Kosice ellen – számolt be a fejleményekről a lila-fehérek honlapja. Mitrovics előreívelt szabadrúgását követően Balogh és Rajczi közvetítésével jutott el a labda Ahjuperához, aki közelről a hálóba belsőzött.

A gólt követően is támadásban maradt az Újpest, a kassai kapus, Tofiloski többször is nagyszerűen védett. A 24. percben mégis növelték előnyüket a lila-fehérek: Balogh Balázs a bal oldalon meglóduló Rajczi középre adását követően közelről lőtt a kapuba.

A második félidőben is az Újpest támadott többet, ami az eredményen is meglátszott: Mitrovics szögletét követően Lázár Bence fejelt a hálóba.

A hátralévő időben is főképp az újpestiek előtt adódtak gólszerzési lehetőségek, az eredmény azonban nem változott – nem úgy a csapatlétszám: a 71. percben a lökdösődő Tajthy és Viazanko piros lapot kapott.

NEMZETKÖZI FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
ÚJPEST FC–MFK KOSICE (szlovákiai) 3–0 (2–0)

ÚJPEST: Balajcza – Szokol, Vermes, Jhonnes (Takács, 46.), Kiss Z. – Magos (Simek, 46.), Matos, Mitrovics, Balogh B. (Balajti, 46.) – Rajczi (Lázár B., 46.), Ahjupera (Tajthy, 61.)

G: Ahjupera (11.), Balogh B. (24.), Lázár B. (57.)
K: Tajthy (71.), Viazanko (71.)
Forrás:ujpestfc.hu

 

KAPOSVÁR. A Kaposvár győzelemmel hangolt az NB I jövő hét végi tavaszi rajtjára: a zöld-fehérek a szerb Milan Perics góljával 1–0-ra legyőzték a Szentlőrincet.

A mérkőzésen végig fölényben játszó Rákócziból hiányzott a pénteki edzésen megsérülő Hegedűs Dávid és a Paks elleni Magyar Kupa-találkozón rúgást kapó Pedro is.

Sisa Tibor vezetőedző a klub honlapjának nyilatkozva elmondta, az NB III Dráva-csoportjának 2. helyén álló ellenfél túl keveset támadott, sajátjai pedig sokszor rontottak a támadások befejezésénél. A mester sajnálatát fejezte ki amiatt, hogy Bojan Pavlovics rúgást kapott, és megsérült.

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
Kaposvári Rákóczi FC–Szentlőrinc 1–0 (1–0)
Kaposvár, Rákóczi-stadion, edzőpálya, 150 néző. V: Böröczi
KAPOSVÁR: Milinte (Kovács Z.) – Okuka (Vadas), Grúz (Zsók), Zahorecz (Kardos), Gujic (Korhut) – Pavlovics (Horváth T.), Bank (Kulcsár), Portulez (Kovács O.), Balázs B. – Farkas Z. – Perics (Grumics)
G: Perics (27.)
(Forrás: rakoczifc.hu)

 

VASAS. A Gyirmót az első félidőben Ladislav Kozmér csaknem negyvenméteres szabadrúgásából szerzett vezetést a Vasas ellen. A 78. percben Laki Balázs büntetőt harcolt ki, majd a sértett értékesítette is a 11-est, beállítva ezzel a 2–0-s végeredményt.

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
VASAS–GYIRMÓT 0–2 (0–1)
Illovszky-stadion, 300 néző. V: Kerékgyártó (Szalai Z., Simon J.)
VASAS: Németh G. – Balogh Zs (Polényi)., Arnant, Gáspár J., Katona M. – Kulcsár D. (Beliczky), Kovács G., Lisztes (Arszics), Rezes – Szilágyi P., Ferenczi. Vezetőedző: Komjáti András
GYIRMÓT FC: Deli Z. – Pirka, Kozmér (Horváth R.), Böjte, Szabó Cs. – Czanik, Baumgartner (Polyák), Tóth B., Nagy L. (Varga L.), – Laki B., Weitner (Tóth N.). Vezetőedző: Kiprich József
G: Kozmér, Laki (11-esből)
Forrás: gyirmotfc.hu

 

BP. HONVÉD. A labdarúgó NB I jövő heti rajtjára hangoló Budapest Honvéd 2–0-ra legyőzte a szlovák bajnokság élvonalában szereplő Tatran Presovot a két csapat szombat délutáni felkészülési mérkőzésén.

Az első félidő mezőnyjátékkal telt el, helyzetek nélkül, a szünet után aztán két gólt hozott az eseménydúsabbá váló játék. A 61. percben egy tűzijátékot követően Moreira adta középre a labdát, és Danilo 8 méterről, látványos mozdulattal, ollózva lőtt a hálóba – olvasható a piros-feketék hivatalos honlapján elhelyezett tudósításban.

A 85. perc hozta a második kispesti gólt: jobb oldali szabadrúgásból Hajdú Norbert lőtte középre a labdát, és Debreceni András nyolc méterről a léc alá fejelt.

Supka Attila, a kispestiek vezetőedzője a sérülések miatt kénytelen volt több játékosát nélkülözni, így nem számíthatott Baráth, Czár, Rufino, Hercegfalvi, Botis, Tóth és Bright játékára. A napokban igazolt cseh Zelenka a papírjait intézi hazájában, a középpályás hétfőn csatlakozik a kerethez.

 

NEMZETKÖZI FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
BP. HONVÉD–TATRAN PRESOV (szlovákiai) 2–0 (0–0)
Bozsik-stadion, 200 néző. V: Berényi
BP. HONVÉD: Kemenes – Moga, Debreceni, Lovric, Hajdú N. – Horváth A. (Nagy G., 56.), Akassou, Moreira (Hidi, 74.), Sadjo (Azevedo, 56.) – Ivancsics (Bajner, 56.), Danilo (Rouani, 74.)
G: Danilo (61.), Debreceni (85.)
Forrás: honvedfc.hu

 

MTK. Az MTK gól nélküli döntetlent játszott utolsó felkészülési mérkőzésén a szlovák élvonalban szereplő Dukla Banská Bystricával.

Az első félidőben mindkét oldalon adódtak helyzetek – számolt be a szombati mérkőzésről a kék-fehérek honlapja –, de főleg mezőnyben zajlott a játék. A legveszélyesebb szituációnál a vendégek kapufát értek el.

A második félidőben is jobbára a küzdelem dominált, de az MTK előtt nyílt egy ziccer: a kiugró Eppel a kapusba lőtte a labdát.

NEMZETKÖZI FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
MTK–DUKLA BANSKÁ BYSTRICA (szlovákiai) 0–0
Salgótarjáni út
MTK: Szatmári – Vukadinovics, Szekeres A., Sütő, Ladányi (Zámbó) – Vukmir, Pátkai, Kanta J. (Nikházi) – Pál A., Tischler (Eppel), Frank

 

PÁPA. A Pápa felkészülési mérkőzésen 2–0-ra győzött a szlovák másodosztályú, vágsellyei FK Slovan Duslo Sala ellen.

Az első félidőben a játékvezető les miatt nem adott meg egy gólt a házigazdáknak a Duslo Sala elleni mérkőzésen, de ami késett, nem múlott.

A második játékrészben előbb Takács Péter volt eredményes Goran Marics szólója után, majd Jimenez Quintero kiugratásából Denisz Rebryk is betalált, így 2–0-ra győzött a Pápa.

NEMZETKÖZI FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
LOMBARD PÁPA–FK SLOVAN DUSLO SALA (szlovákiai) 2–0
Pápa
LOMBARD PÁPA: Kovács V. Nagy S. (Tóth G.), Dlusztus, Supic, Rajnay Takács (Bíró P.), Gyömbér, Bárányos (Quintero), Heffler N. (Palkó) Rebryk, Marics (Bali)
G: Takács P., Rebryk

 

SZOLNOK, A labdarúgó NB I-ben szereplő Szolnok 1–0-ra legyőzte az NB II Keleti csoportjának második helyén álló Mezőkövesdet felkészülési mérkőzésen. A hazaiak gólját Milos Jokics szerezte.

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
SZOLNOK–MEZŐKÖVESD 1–0
Szolnok
SZOLNOK: Melnicenko – Milicsics, Máté P. (Balogh P.), Djurovics, Vukomanovics – Szalai B., Némedi, Jokics, Tchami (Antal) – Fitos (Rokszin), Koós (Lengyel B.)
MEZŐKÖVESD: Szántai – Lakatos, Vámosi, Elek, Éles – Hegedűs T., Bagi, Sivák (Kaszás) – Bogdány (Bene), Szabó V., Jeremiás.
G: Jokics

 

NYÍREGYHÁZA. A labdarúgó NB II Keleti csoportjában szereplő Nyíregyháza felkészülési mérkőzésen 1–1-es döntetlent játszott a szlovák másodosztályú FK Bodva Moldavával.

A nyírségieknél a szepsi csapat elleni találkozón csereként pályára lépett egy kameruni próbajátékos, a télen már Debrecenben és Diósgyőrben is megforduló (de szerződést nem kapó) csatár, Anicet Eyenga.

NEMZETKÖZI FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
NYÍREGYHÁZA–FK BODVA MOLDAVA (szlovákiai) 1–1 (1–0)
NYÍREGYHÁZA SPARTACUS: Holczer (Vojinovics) – Horváth L. (Miskolczi), Cséke, Goia, Perényi – Demjén, Abdelali (Minczér), Boukar, Pákolicz – Andorka (Eyenga), Bajzát
G: Pákolicz, ill. Bernadinho
Forrás: nyiregyhazaspartacus.hu

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik