A Honvéd-meccs félbeszakadt, a Videotoné el sem kezdődött

Vágólapra másolva!
2011.01.29. 16:36
null
A Dukla játékosai (kékben) nehezményezték a második ellenük megítélt büntetőt
Címkék
Számos felkészülési mérkőzést játszottak a magyar élvonalbeli labdarúgó-együttesek a mai nap folyamán: a Ferencváros harmadik nemzetközi találkozóját is megnyerte, a Budapest Honvéd meccse egygólos vezetésénél félbeszakadt a Dukla ellen, a Videotoné viszont el sem kezdődött, a szerb ellenfél ugyanis nem vállalta műfüvön az összecsapást. Alábbi cikkünkben egy helyen megtalálja a mai felkészülési meccsek összefoglalóját és a jegyzőkönyveket.

A Budapest Honvéd 1–0-s győzelmet aratott a szlovák élvonal harmadik helyezettje, a besztercebányai Dukla ellen. A magyar csapat gólját a második félidőben Ivancsics Gellért szerezte tizenegyesből.

A találkozó egyébként nem tartott kilencven percig, mert a vendégek a 82. percben egy Honvédnak megítélt büntető után reklamáltak, vitatták a tizenegyes jogosságát. Mivel a játékvezető tartotta magát a döntéséhez, a szlovák együttes sértődött játékosai levonultak a pályáról.

SZAVAZÁS

Ön szerint melyik csapat nyeri meg az NB I 2010–2011-es kiírását?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

Érdekes közjáték előzte meg a Videoton spanyolországi edzőtábora előtti utolsó felkészülési mérkőzését: a csapat felszerelése, beleértve a focicipőket, már úton van, vagy már talán meg is érkezett, ezért a fehérváriak a műfüves pályán rendezték volna meg a szerbiai FK Vojvodina elleni találkozót. Az ellenfél azonban nem volt megelégedve a műfüves pálya minőségével, és nem akart kiállni a magyar csapat ellen.

A Videoton játékosai elkezdték a bemelegítést, a szerbek azonban végül nem vállalták a találkozót, és elindultak haza. A székesfehérváriak így egymás között játszanak ma délután.

A DVSC-TEVA vegyes csapata a próbajátékon levő Paulo da Silva góljával 1–0-ra legyőzte a Püspökladányt.A dvsc.hu beszámolója szerint a találkozón eredetileg a DVSC-DEAC és a próbajátékosok léptek volna pályára, ám Zdenek Scasny vezetőedző úgy döntött, hogy több, az első kerethez tartozó futballistának is lehetőséget ad.

A ladányiak nem sokszor hagyták el térfelüket, inkább a védekezésre rendezkedtek be. Végül egyetlen gól döntött a Loki javára, a második félidőben Paulo da Silva lőtt a hálóba.

Hír még a csapat háza tájáról, hogy Vladimir Gyilasz visszatért, akit még decemberben tesztelt a korábbi szakmai stáb. A 27 éves szerb csatár akkor meggyőző teljesítményt nyújtott, ezért a debreceni vezetőség ismét szeretné őt tesztelni, még mielőtt döntés születne róla.

Továbbra is a Lokival készül a brazil Paulo da Silván kívül a nigériai támadó, Eugene Salami, illetve érkezett egy szerb származású, de már Németországban született balhátvéd, Filip Krstic is a klubhoz.

A Ferencváros harmadik nemzetközi felkészülési mérkőzését is megnyerte, miután André Schembri góljával 1–0-ra legyőzte az FC Nitrát.

Az ftc.hu beszámolója szerint a mérkőzés elején többet veszélyeztettek a hazaiak, utána azonban kiegyenlítetté vált a mérkőzés. A 23. percben Marek Heinz remek labdája után Schembri emelt a kapuba, megszerezve a vezetést. A második félidőben is kiegyenlített volt a játék, de újabb gól már nem született.

Ami a próbajátékosokat illeti, az előző meccsen biztatóan mozgó Birge ezúttal kevésbé volt aktív, míg Hassan alig találkozott a labdával.

Az Újpest 2–1-re kikapott az FC Bihortól, a magyar csapat már kétgólos hátrányban volt, amikor a hajrában szépíteni tudott.

Az újpestiek honlapjának beszámolója szerint a vezetést a román csapat szerezte meg a 11. percben, amikor egy jobboldali szöglet után Markus emelkedett a legmagasabbra, és 11 méterről a hálóba fejelte a labdát (0–1). Ezt követően nagyon felélénkültek a nagyváradi támadások, Balajcza Szabolcsnak kétszer is nagy védésre volt szüksége, hogy megmentse hálóját a góltól.

Az 52. percben növelte előnyét a román csapat, Florean kapott labdát 14 méterre az újpestiek kapujától, és egy átvétel után, Balajcza mellett nagy erővel a bal sarokba lőtt (0–2).

A 80. percben Lázár Bence jó labdát kapott a tizenhatosnál, egy csel után tisztára játszotta magát, majd miután a kapus mellett is elhúzta a labdát, buktatták. A büntetőt Mitrovics a kapu bal alsó sarkába lőtte (1–2).

A horvát harmadosztályú Medulin ellen játszott felkészülési mérkőzést a Novigradban edzőtáborozó Kecskeméti TE-Ereco. A delmagyar.hu beszámolója szerint a Kecskemét 7–2-re megnyerte a találkozót, amelyen Simon Attila öt gólt szerzett (az elsőt 11-esből).

Simonon kívül Tölgyesi Viktor és az elefántcsontparti Sindou Dosso volt még eredményes a magyar csapatban.

A keret második része 14.30-tól lépett pályára, az ellenfél a szlovén élvonalban szereplő Primorje Ajdovscina volt. A kecskeméti csapat ezúttal 2–0-ra nyert, mindkét gól Tököli Attila nevéhez fűződött.

A Lombard Pápa az NB III-as Csorna ellen játszott felkészülési mérkőzést ma délelőtt. Véber György együttese 4–0–ra megnyerte a nagy hidegben zajló összecsapást.

A Lombard az első félidőben Goran Marics találatával szerzett vezetést, majd a fordulást követően Rajnay Attila is betalált, végül a csereként beálló Germán Tamás duplázott. A pápai klub hivatalos honlapjának tájékoztatása szerint az élvonalbeli együttes nagy fölényben volt, de több alkalommal a kapufát találták el Véber György játékosai.

Arnaut győztes fejese a REAC ellen (Fotó: Németh Ferenc)
Arnaut győztes fejese a REAC ellen (Fotó: Németh Ferenc)

 

A Vasas labdarúgócsapata 2–0-ra legyőzte a másodosztályú REAC-ot felkészülési mérkőzésen. Az angyalföldiek mindkét gólját a szerb védő, Goran Arnaut szerezte.

Szép napsütésben, de csípős hidegben játszottak a csapatok. A vezetést a32. percben szerezte meg a Vasas, Németh Norbert szánta el magát távoli lövésre, ami után szögletet rúghattak az angyalföldiek. Ezt Lazar Arszics ívelte be, Goran Arnautpedig pontosan érkezett, és a kapuba fejelt.

A második félidőt góllal nyitotta Komjáti András együttese, Arszics ezúttal jobbról ívelt lágyan be egy szögletet, Arnaut pedig ismét pontosan bólintott. A kétgólos vezetés tudatában is aktívan játszott a Vasas, újabb gól viszont már nem született.

A Szombathelyi Haladás egygólos győzelmet aratott az NB II-es Veszprém vendégeként a ma délelőtt rendezett felkészülési mérkőzésen. Végig uralta a jó iramú meccset a Haladás, az első félidőben több helyzete is adódott, meg is szerezte a vezetést, ám a játékvezető les címén nem adta meg a szabályosnak látszó találatot. A Veszprém előtt is adódott lehetőség, ám Rózsa Dániel bravúrral védett.

A fordulás után aztán Kenesei labdát kapott a bal oldalon, majd 13 méterről ballal kilőtte a hosszút. Bár akadt még több lehetőség is, újabb gól nem született.

A ZTE 2–0-s győzelmet aratott a harmadosztályú Soproni VSE ellen, a győztes együttesben mindkét gólt az újonnan szerződtetett lett Daniils Turkovs jegyezte. Az egerszegi együttes az első pillanatoktól kezdve magasabb sebességi fokozatban játszott ellenfelénél, egymás után alakította ki a helyzeteit, és az első negyedóra végén Turkovs meg is szerezte a vezetést. Ezt követően is maradt a ZTE-fölény, de újabb gólt csak a félidő hajrájában ért el Csank János csapata, ismét a lett támadó volt eredményes.

A klub honlapjának beszámolója szerint a második félidőben a fiatal horvát irányító, Marko Milosavljevic villogott.

A Paksi FC Törökországban edzőtáborozó labdarúgócsapata 2–1-es győzelmet aratott a macedón első osztályú bajnokság éllovasa, az FK Skendija ellen. A magyar élvonalban szereplő együttes hátrányból fordított, góljait Gévay Zsolt (47.), illetve Böde Dániel (62.) szerezte.

Gévay Montvai Tibor beadása után 8 méterről fejelt a kapuba, Böde 40 méteres szóló után volt eredményes.

Lejátszotta második felkészülési mérkőzését a BFC Siófok, a Balaton-parti együttes 3–1-re verte meg a másodosztályú Ajkát. Novák Alexisz szabadrúgásgóljával a sárga-kék alakulat jutott előnyhöz az első félidő derekán, de a szünet előtt Gaál szerencsés góljával egyenlített az Ajka.

A második félidőben felpörgött a BFC: több helyzet után Ludánszki végzett el szögletet a bal oldalról, amelyre az Újfehértótól próbajátékra érkező Marozsán Mihály robbant be jó ütemben, és a hálóba fejelt, megszerezve a Siófok második gólját.

A végén még egyszer örülhetett a hazai közönség: remek kényszerítő (Thiago, Nomel, Marozsán volt a labda útja) után Marozsán adta be a labdát balról, Honma Kazuo pedig a kapuba talált (31).

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉSEK
DVSC-TEVA–PÜSPÖKLADÁNY 1–0 (0–0)
Oláh Gábor utcai műfüves pálya, 50 néző.V: Bodnár A.
DVSC: Malinauskas – Ludánszki (Burics A.), Simac (Komlósi), Mijadinoszki (Szűcs I.), Krstic – Nikolov (Csorba), Illés Gy. (Sigér), Da Silva, Coulibaly (Ferenczi J.) – Gyilasz, E. Salami (Tóth L.)
G: Da Silva
FC NITRA (szlovákiai)–FERENCVÁROS 0–1 (0–1)
FERENCVÁROS. 1 félidő: Haber – Balog Z., Csizmadia, Rodenbücher – Sosa, Sztanics, Rósa, Józsi – Heinz – Schembri, Morales. 2. félidő: Ranilovic – Tutorics, Dragóner, Kulcsár – Tóth B., Birge, Maróti, Junior – Schembri, Hassan, Morales
G: Schembri (23.)

Újpest FC–FC Bihor (romániai) 1–2 (0–1)
ÚJPEST: Balajcza (Horváth T., 46.) – Szokol, Vermes, Takács Z. (Rubus, 63.), Kiss Z. – Simek (Magos, 63.), Matos (Banai, 70.), Mitrovics, Balogh B. – Sitku (Popovics, 74.), Lázár B.
G: Mitrovics (80. – 11-esből), ill. Markus (11.), Florean (52.)
BP. HONVÉD–DUKLA BANSKÁ BYSTRICA (szlovákiai) 1–0 (0–0) – a 82. percben félbeszakadt
Bozsik-stadion, 150 néző. V: Lengyel K.
HONVÉD: Tóth I. (Kunsági) – Moga (Remes), Debreceni A., Lovric, Sadjo – Horváth A., Hidi – Vólent (Nagy G.), Ivancsics, Hajdú N. (Czár) – Jovanovics (Milics)
G: Ivancsics (11-esből)

KECSKEMÉTI TE-ERECO–MEDULIN (horvát) 7–2 (3–1)
KTE: Tóth – Koszó, Gyagya, Urbán, Farkas I. – Tölgyesi, Ebala, Csukics, Farkas A. – Simon A., Dosso
A KTE gólszerzői: Simon A. (7. – 11-esből, 21., 22., 70., 88.), Tölgyesi (47.), Dosso (75.)

KECSKEMÉTI TE-ERECO–NK PRIMORJE AJDOVSCINA (szlovén) 2–0 (2–0)
Novigrad, Horvátország
KTE: Akovics – Preklet, Radanovics, Balogh B., Mohl – Bori, Szavics (Patvaros, 70.), Bertus – Foxi, Tököli, Litsingi
G: Tököli (25., 42.)

LOMBARD PÁPA TERMÁL FC–CSORNAI SE 4–0
Pápa, Perutz-stadion, műfűves pálya, 200 néző. V: Ákos D.
PÁPA: Szűcs L. (Takács T.) – Nagy S., Dlusztus, Bíró P., Rajnay – Rebryk, Bárányos, Gyömbér, Heffler N. (Palkó) – Marics (Germán T.), Szabó Zs. (Bali)
G: Germán (2), Marics, Rajnay

VASAS–REAC 2–0 (1–1)
Mészöly Kálmán-pálya, 250 néző
VASAS: Végh (Németh G., 46.) – Polényi (Görgényi, 62.), Gáspár J., Arnaut ((Mileusznics, 62.), Katona M. – Balog Zs. (Csoór, 62.), Németh N. (Reidan, 62.), Kovács G., Arszics (Hrisztov, 68.) – Ferenczi I. (Balogh B., 62.), Beliczky (Lázok, 46.)
G: Arnaut (32., 49.)

VESZPRÉM FC–SZOMBATHELYI HALADÁS 0–1 (0–0)
HALADÁS. 1. félidő: Rózsa – Schimmer, Nagy II G., Korolovszky, Halmosi – Nagy I G., Irhás, Simon Á., Sipos N. – Oross, Kenesei K. 2. félidő: Rózsa (Mursits, 55.) – Csontos, Nagy II G., Korolovszky, Halmosi (Devecseri, 56.) – Nagy I G., Lattenstein, Iszlai, Sipos N. – Kenesei K., Irhás
G: Kenesei K.

ZALAEGERSZEGI TE–SOPRONI VSE-GYSEV 2–0 (2–0)
Zalaegerszeg, 100 néző. V: Kiss N.
ZTE: Vlaszák (Melnicenko) – Turcsik (Kocsárdi), Miljatovic (Nánási), Kovács G., Panikvar (Turcsik) – Szalai T. (Horváth A.), Kamber (Barna), I. Delics (Milosavljevic) – Rajcomar, Turkovs (A. Delic), Balázs Zs.
G: Turkovs (2)

PAKSI FC–FK SKENDIJA (macedón) 2–1 (0–1)
Belek, Törökország
PAKS: Csernyánszki – Heffler T., Éger, Gévay, Szabó J. – Magasföldi (Mészáros I., 84.), Sifter, Sipeki, Vayer (Báló, 60.) – Böde (Haraszti, 68.), Montvai (Kiss T., 60.)
G: Gévay (47.), Böde (62.), ill. Huszeini (45.)

BFC SIÓFOK–FC AJKA 3–1 (1–1)
Siófok
SIÓFOK, 1. félidő: Szalma Pécseli, Fehér Zs., Márton D., Novák A. Honma, Kecskés T., Délczeg, B. Tóth Nomel, Csordás. 2. félidő: Molnár P. – Mogyorósi, Ludánszki, Szesztrás, László A. Thiago, Horváth A., Melczer V., Marozsán M. Nomel, Honma
G: Novák A., Marozsán M., Honma, ill. Gaál B.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik