OSC: A berlini győzelmünkből erőt meríthetünk – Manhercz

P. G.P. G.
Vágólapra másolva!
2023.05.03. 07:59
null
Manhercz Krisztián (Fotó: Földi Imre)
Egyetlen győzelemre van a címvédő FTC-Telekom és az előző három idényben ezüstérmes Genesys OSC Újbuda a döntőbe jutástól, vagyis könnyen lehet, hogy szerda este nemcsak elkezdődik, hanem le is zárul a férfi vízilabda ob I elődöntője.

 

Az alapszakaszból hozott egymás elleni eredményeknek köszönhetően a Ferencváros a Honvéd, az OSC a Vasas ellen vezet 6–0-ra az egyik fél hetedik pontjáig tartó párviadalban, a szabályok értelmében azonban döntetlennel nem léphetnek tovább – ha a rendes játékidő egállal zárul, szétlövés következik. A párharcok állása mellett az erőviszonyok is azt sugallják, hogy megismétlődik a tavalyi finálé, ám a kilenc év után elődöntőbe jutó Honvéd meglepetésre készül a Komjádiban, míg a Vasas friss Eurokupa-győztesként érkezik a Nyéki uszodába.

„Nem könnyű megnyerni az Eurokupát, a siker biztosan lendületet adott a Vasasnak, de ismét szeretnénk bizonyítani, hogy jobbak vagyunk riválisunknál – mondta a Nemzeti Sportnak az OSC szélsője,     Manhercz Krisztián, aki 24 mérkőzésen szerzett 69 találatával vezeti a bajnoki góllövőlistát – Az elmúlt hetekben jó formába lendült a Vasas, sok mozgással és centerjátékával rendre tizenhat-tizenhét kiállítást harcol ki, fórban pedig kimondottan hatékony. Éppen ezért nagyon kell figyelnünk az emberhátrányos védekezésünkre, törekednünk kell rá, hogy ötven százalék alatt tartsuk az ellenfél emberelőny-kihasználását. Ha ez sikerül, az évadban harmadszor is legyőzhetjük a Vasast.”

Miután az előző idényben a bajnoki döntőre elfáradt a hazai és a nemzetközi porondon csaknem hatvan mérkőzést játszó OSC, Varga Dániel vezetőedző különösen ügyelt rá, hogy az évad végére hozza csúcsformába csapatát. Egyelőre úgy tűnik, minden a szakember elképzelései szerint alakul: az újbudaiak a bajnoki alapszakasz hajrájában ikszeltek a Ferencvárossal, majd legyőzték a Szolnokot és a Vasast, míg a Bajnokok Ligájában idegenben kapták el a Spandaut.

„A berlini győzelmünkből erőt meríthetünk, mert a Spandau erős csapat, többek között a Fradit és a Jugot is megverte
– hangsúlyozta Manhercz Krisztián. – Régi szabály, hogy minél kevesebb gólt kapunk az ellenféltől, annál könnyebben lőjük túl, márpedig a németek mellett a közelmúltban a Vasast és a Szolnokot is sikerült tíz alatt tartanunk. A támadójátékunkkal eddig sem volt gond, ritkán fordult elő, hogy nem találtuk a réseket, de hátul sokszor hiányoztak a blokkok. Ahogy feljavult a védekezésünk, jöttek a kapusbravúrok is, ezért bizakodó vagyok, ám az elődöntő már más kávéház. Győzelemre készülünk szerdán, meg kell tanulnunk egyből leszúrni a vadat.”

Ezt hazai medencében teheti meg az OSC és a Ferencváros is. A zöld-fehéreknek papíron könnyebb dolguk lesz az alapszakaszban negyedik Honvéd ellen, amelyet otthon hat, idegenben tíz góllal győztek le, Szivós Márton együttese ugyanakkor felszabadultan játszhat, így érdekes mérkőzésre van kilátás.

VÍZILABDA
FÉRFI OB I, RÁJÁTSZÁS
ELŐDÖNTŐ, 1. MÉRKŐZÉSEK
19.00:
Genesys OSC Újbuda–A-Híd VasasPlaket
20.45: FTC-Telekom Waterpolo–EPS-Honvéd

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik