Férfi vízi-vl: a mieink az 5. helyen zártak

MTI/ CS. B.MTI/ CS. B.
Vágólapra másolva!
2022.04.30. 18:13
null
A mieink magabiztosan legyőzték a horvátokat (Fotó: waterpolo.hu)
A magyar férfi vízilabda-válogatott 14–9-re legyőzte Horvátországot a szombati helyosztón, így az 5. helyen végzett a világliga kontinentális nyolcas döntőjében. A 7. helyet a franciákat legyűrő görögök kaparintották meg.

 

A magyar válogatott a torna csütörtöki nyitónapján a spanyoloktól szenvedett 10–9-es vereséget, az 5-8. helyért zajló helyosztók pénteki első körében viszont 14–13-ra legyőzte az olimpiai ezüstérmes görögöket.

A horvátok elleni összecsapáson – amelyre ezúttal Erdélyi Balázst, illetve a két csapat egymás elleni olimpiai negyeddöntőjében hét gólt szerző Manhercz Krisztiánt nem nevezte a szakvezetés – a nagyszünetig fej fej mellett haladtak az együttesek, utána viszont a négygólos Vámos Márton vezette magyar válogatott ellépett riválisától és magabiztos győzelmet aratott.

Märcz Tamás szövetségi kapitány koronavírusos megbetegedése miatt nem lehetett ott a csapattal, de mint azt a szövetség honlapjának elmondta, együttese ezen a mérkőzésen játszott a legjobban a tornán.

„Fontos, hogy napról napra látszott a fejlődés. Sokat beszéltünk az elmúlt napokban Németh Zsolttal és Mátéfalvy Csabával arról, hogy mit szeretnék látni, igyekeztem alájuk dolgozni, felvázoltam a taktikát, amelyet túlnyomó részben sikerült jól megoldania a csapatnak. Egyedül a második negyed volt kaotikus, ezt leszámítva az történt a medencében, amit mi szerettünk volna. Lendületes és gyors támadásvezetés, bátor vállalások, remek kapusteljesítmény Vogel Somától, akit a védekezés is jól segített” – nyilatkozta a szakember, aki szerint jól szolgálta a felkészülést az elmúlt három nap.

Hozzátette, a hazai világbajnokságra május 25-én kezdi a felkészülést az Európa-bajnoki címvédő gárda.

Az már eldőlt, hogy Märcz Tamás olimpiai bronzérmes együttese nem juthat a sorozat júliusi, strasbourgi szuperdöntőjébe.

FÉRFI VILÁGLIGA
KONTINENTÁLIS NYOLCAS DÖNTŐ, PODROGICA
A 7. HELYÉRT
Görögország–Franciaország 18–12
(5–2, 4–3, 6–3, 3–4)

AZ 5. HELYÉRT

MAGYARORSZÁG–HORVÁTORSZÁG 14–9 (3–1, 1–3, 5–2, 5–3)
Podgorica. V: Miskovics (montenegrói), Kaconisz (görög).
MAGYARORSZÁG: VOGEL SOMA – KONARIK 2, Vigvári Vendel 1, ANGYAL 2, Német T., Zalánki, VÁMOS 4. Csere: Fekete G., MEZEI 1, Jansik Sz., Nagy Ádám 1, BURIÁN 3. Megbízott szövetségi kapitány: Németh Zsolt
HORVÁTORSZÁG: BIJAC – Zuvela, BUKIC 1, Vukicevic, VRLIC 1, Harkov 1, Zovic 1. Csere: Marcelic (kapus), Krapic 1, Benic 1, L. Fatovic, MARINIC-KRAGIC 3, F. Lazic. Szövetségi kapitány: Ivica Tucak
Gól – emberelőnyből: 7/4, ill. 13/4. Gól – kettős emberelőnyből: 3/1, ill. 1/1. Gól – ötméteresből: 2/2, ill. 2/1. Kipontozódott: Zuvela (16. p.), Fekete G. (26. p.), Krapic (28. p.), Nagy Ádám (29. p.), Jansik Sz. (31. p.)
MESTERMÉRLEG
Németh Zsolt: – Magasan ez volt a legjobb mérkőzésünk a tornán, de természetes folyamatnak tartom, hogy meccsről meccsre javulunk. Három kemény mérkőzést játszottunk, nem is tudnám rangosorolni az ellenfeleket, az pedig egyértelmű, hogy mindössze két-háromnapnyi edzés után idő kell a csapatnak, hogy összekovácsolódjon. A játék minőségén és az eredményességen is látszott, hogy napról napra jobbak voltunk, a harmadik napon pedig egyszerre több lépcsőfokot léptünk fölfelé. Védekezésben, kommunikációban, egymás segítésében is hatalmasat javultunk. A statisztika alapján is kimagaslóan védekeztünk, ennek volt köszönhető, hogy magabiztosan győztünk a horvátok ellen.
Jure Marelja (másodedző): – Az első két negyedben jól játszottunk, sok remek megoldást láttam a csapattól, de a mérkőzés második felére elfáradtunk, emiatt csökkent a koncentrációnk is, ezért lett ekkora a különbség a végén. Összességében biztató játékot láttam ezen a tornán, dolgozunk rajta, hogy a budapesti világbajnokságig összeálljon a csapatunk.

BRONZMÉRKŐZÉS
Montenegró–Spanyolország 15–10
(6–3, 0–3, 4–2, 5–2)

KÉSŐBB
DÖNTŐ
Olaszország–Szerbia 9–12
(2–3, 2–3, 2–3, 3–3)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik