Férfi vízi Eurokupa: sima győzelemmel folytatta a Honvéd

Vágólapra másolva!
2022.10.15. 20:50
A Budapesti Honvéd SE a Triglav Kranj elleni fölényes, 18 gólos győzelemmel folytatta szereplését szombaton a férfi vízilabda Eurokupa selejtezőjének első körében, a kranji C-csoportban. A D-csoportban a BVSC-Zugló két meccset is játszott szombaton: az elsőt egy góllal elvesztette (8–7-re), a másodikat egy góllal megnyerte (14–13-ra).

A Honvéd – amely csütörtökön 11–7-re legyőzte a spanyol CN Terrassát, majd pénteken előbb 12–9-re kikapott a Team Strasbourgtól, azután 12–11-re nyert az olasz Telimar Palermo ellen – már biztos továbbjutóként a szerb VK Valisszal találkozik vasárnap.

ORTIGIA–SZOLNOK

Harmadik mérkőzésén a második vereségét szenvedte el a Szolnoki Dózsa a siracusai B-csoportban, ahol szombaton az Ortigia csapatától kapott ki 11–9-re. A Tisza-parti együttes kétszer is volt ötgólos hátrányban, így hiába hajrázott jól, a különbséget csak csökkenteni tudta.

A szolnoki alakulat, amely pénteken 10–8-ra maradt alul a Partizan Beograddal szemben, majd 11–7-re verte a francia Pays d'Aix Natationt, vasárnap a görög NC Idraikosszal találkozik.

CRVENA ZVEZDA–BVSC

Két győzelem után a BVSC-Zugló szombaton a szerb Crvena zvezda elleni összecsapáson elszenvedte első vereségét a barcelonai D-csoportban. A zuglóiak az első félidőben csupán két gólt kaptak, de miután egyet sem szereztek, elég mélyről kellett összeszedniük magukat. A nagyszünet után megkezdte a felzárkózást a BVSC, de csak csökkenteni tudta a hátrányát és szorossá tenni a mérkőzést, pontot nem sikerült gyűjtenie.

A zuglóiak csütörtökön 15–12-re nyertek a görög GS Apollon Szmírnisz ellen, majd pénteken 26–5-tel léptek át a szlovák SKP Kosicén.

BVSC–MEDITERRANI

Az esti programban a házigazda spanyol Mediterrani volt a BVSC ellenfele, amely majd vasárnap az olasz Trieste Pallanuoto együttesével találkozik még. A spanyolok ellen remekül kezdett a BVSC, amely kétgólos előnyre tett szert, amit a továbbiakban már nem bukott el.

A zuglóiak 14–13-ra nyertek, így megszerezték negyedik győzelmüket a csoportban. A hatosokból az első négy-négy helyezett jut a következő körbe, míg az ötödik és hatodik pozícióban záró együttesek az újonnan létrehozott Challenger-kupában folytathatják szereplésüket.

FÉRFI EUROKUPA, SELEJTEZŐ
1. FORDULÓ

B-CSOPORT (Siracusa)
CC Ortigia (olasz)–Szolnoki Dózsa 11–9
(3–1, 4–2, 1–0, 3–6)

C-CSOPORT (Kranj)
Budapesti Honvéd SE–Triglav Kranj (szlovén) 21–3
(4–2, 7–0, 5–0, 5–1)

D-CSOPORT (Barcelona)
BVK Crvena zvezda (szerb)–BVSC-Zugló 8–7 (2–0, 0–0, 3–3, 3–4)
BVSC-Zugló–CE Mediterrani (spanyol) 14–13
(5–3, 4–4, 1–1, 4–5)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik