Férfi vízi-vb: Ez a siker mindig fantasztikus része lesz az életemnek – Varga Zsolt

B. D. K.B. D. K.
Vágólapra másolva!
2023.07.29. 12:51
null
Varga Zsolt a játékosait méltatta (Fotó: Kovács Anikó/MVLSZ)
Mint beszámoltunk róla, a magyar férfi vízilabda-válogatott ötméteresekkel legyőzte Görögországot, így története során negyedszer lett világbajnok! Varga Zsolt szövetségi kapitány az M4 Sport kamerái előtt értékelte a diadalt.

 

„Annyira izgalmas és stresszes volt a vége, hogy kell egy kis idő, hogy átszakadjon bennem a gát – fogalmazott Varga Zsolt.Fantasztikus munkát tettünk bele. Óriási gratuláció a csapatomnak és a játékosaimnak!”

Elárulta, hogy az ötméteresek előtt nyugalmat próbált sugározni a játékosaira.

„Hihetetlen az a zsenialitás, amit a Vogel Soma bele tud tenni – dicsérte a kapitány az ötméteresek során négy büntetőt is kivédő kapusát. – Fantasztikus teljesítményt nyújtottunk egy újra összerakott csapattal.”

Megjegyezte, hogy játékosai az elmúlt időszakban nagy változásokon mentek keresztül, és ez is kellett ahhoz, hogy nyerni tudjanak. Varga Zsolt továbbá köszönetet mondott a Ferencvárosnak, hogy a Fradiban megtanulhatta az edzői szakmát, és hogy zöld-fehér színekben olyan sikereket élhetett át, amik most segítették őt abban, hogy a nehéz és stresszes pillanatokban higgadtan tudjon döntéseket hozni.

„Ez a siker mindig fantasztikus része lesz az életemnek.”

„Ezt nem is lehetett ülve nézni. Könnyebb volt játszani – kezdte a Magyar Vízilabda-szövetség (MVLSZ) élére tavaly novemberben megválasztott, kétszeres olimpiai és világbajnok Madaras Norbert, aki kiszurkolta a világbajnoki címet. – Az egész magyar vízilabdának nagy siker ez.”

„Mindenkinek gratulálok, a kétszeres világbajnokoknak, a Duminak (Varga Dénesnek – a szerk.) és Vámos Marcinak pedig különösen.”

„Sokkal fontosabb, hogy világbajnokok vagyunk, mint hogy én lettem a torna legjobb játékosa – szögezte le Zalánki Gergő.Csapatmunka volt. A meccsel nem is akarok foglalkozni, az olyan volt amilyen... A lényeg, hogy ez most valahogy megnyertük. Az egész vébé alatt óriási munkát tettünk bele. Nem volt egyszerű dolgunk, az összes mérkőzésünk nagyon szoros volt, és mindig a végén dőltek el, úgyhogy tényleg mindenki előtt le a kalappal. Óriási munka volt most ebben, de el is fáradtunk. Azt éreztem magamon, hogy a végére eléggé »kinyúltam«, úgyhogy örülök, hogy Soma ilyen sok ötöst megfogott, és így nem húztuk tovább.”

Hozzátette, hogy év közben a medencében és azon kívül is nagyon sok munkát tettek bele a csapatépítésbe.

„Olyan csapat jött össze, amely tud egymásért küzdeni. Nem számít, ki lövi a gólokat, vagy hogy ki lesz az MVP, az a lényeg, hogy valaki közülünk kapja meg, mert akkor az azt jelenti, hogy megnyertük a meccset. Úgy érzem, hogy ez a hozzáállás volt a titka a sikerünknek.”

 

A VILÁGBAJNOKI DÖNTŐRŐL BŐVEBBEN ITT!

VIZES-VB
VÍZILABDA, FÉRFIAK

DÖNTŐ
MAGYARORSZÁG–Görögország 10–10 (4–2,1–2,2–3, 3–3) – ötméteresekkel 4–3
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik