Vizes vb: Megérdemelten szenvedtünk vereséget – Manhercz Krisztián

P. V.P. V.
Vágólapra másolva!
2022.06.30. 07:17
Nem sikerült a négy közé kerülés a magyar férfi vízilabda-válogatottnak a budapesti vizes világbajnokságon. Az olaszok ellen 11–10-re elvesztett negyeddöntő után Märcz Tamás és Manhercz Krisztián beszélt a vereség okairól. 

„Megérdemelten szenvedtünk vereséget. Sorra kaptuk a fórokat a meccs bizonyos periódusában, amelyekkel nem tudtunk élni, elkapkodottak voltak, miközben az olaszok a kellő időben és jól használták ki ezeket a helyzeteket” – foglalta össze a vereség okait Manhercz Krisztián, hozzátéve, elég nagy törést jelent a csapatnak, hogy nem jutott be a négy közé.

Märcz Tamás úgy véli, habár jól kezdtük a meccset, az olaszok rengeteg olyan helyzetet kényszerítettek ki, amelyekben rossz döntéseket hoztunk. A szövetségi kapitány videónkban bővebben is kifejti, melyek voltak ezek a szituációk, s arról is beszél, motiválttá lehet-e tenni a játékosokat az ötödik hely megszerzésére.

VÍZILABDA-VILÁGBAJNOKSÁG,FÉRFIAK

NEGYEDDÖNTŐ

MAGYARORSZÁG–OLASZORSZÁG 10–11(3–2, 2–4, 1–2, 4–3)
Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszoda, 6000néző.V:Margeta (szlovén), Gómez (spanyol)
MAGYARORSZÁG:Vogel Soma – Jansik Sz.1,Varga Dénes1,Pohl, HÁRAI2,VÁMOS3,Zalánki1.Csere:Angyal, Manhercz K.2,Burián, Nagy Ádám, Mezei.Szövetségi kapitány:Märcz Tamás
OLASZORSZÁG:DEL LUNGO – Dolce1,DI FULVIO4,Fondelli, Bruni1,ECHENIQUE2,N. Presciutti.Csere:DI SOMMA2,Damonte, Cannella1,Iocchi, Marziali.Szövetségi kapitány:Alessandro Campagna
Gól – emberelőnyből:16/5, ill. 10/4
Gól – kettős emberelőnyből:1/1, ill. 2/1
Kipontozódott:Iocchi (26. p.), N. Presciutti (28. p.), Dolce (29. p.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik