Vizes vb: jótékony célra ajánlotta felszerelését a román sztár

Vágólapra másolva!
2022.08.01. 16:12
null
Popovici segíteni szeretne Filipovicinek (Fotó: AFP)
Egy jótékonysági akció keretén belül David Popovici felajánlotta azt a sapkát és úszószemüveget, amiben két aranyérmet nyert júniusban a Duna Arénában rendezett vizes világbajnokságon.

 

A mindössze 17 éves sportoló a juniorok között korábban világbajnoki ezüstérmes kenus, Florentina Filipovici segítségére szeretne lenni, aki mellrákban szenved, volt férje által pedig családon belüli erőszak áldozata lett, ráadásul egy hétéves kislányt, valamint egy három és egy ötéves fiút nevel.

A Remény és Otthonok a Gyermekekért Alapítvány most neki épít otthont, ebben segít David Popovici, ráadásul egy cég azt is vállalta, hogy 40 ezer eurós (16 millió forintos) összegig megduplázza az összegyűlt pénzösszeget.

Popovici felszerelésére mindenki eséllyel pályázik, aki 25 lej értékben – mintegy öt euró – támogatja a kezdeményezést, a sorsolást szeptemberben tartják.

A fiatal úszó 100 és 200 méter gyorson diadalmaskodott a Duna Arénában, amivel a sportág történetének első férfi román világbajnoka lett. Előbbi számban csak a hajrában „maradt le” a német Paul Biedermann 2009-es, cáparuhás világrekordjától.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik