Vizes vb: Ilyen a boksz – „Ennek nem volt sok köze az úszáshoz”

NAGY-PÁL TAMÁSNAGY-PÁL TAMÁS
Vágólapra másolva!
2022.06.27. 14:47
Nagy csatát hozott a nyílt vízi úszók 5 kilométeres távjának női versenye a budapesti vizes világbajnokságon: a szoros hajrá után végül a brazil Ana Marcela Cunha örülhetett, aki így megvédte a címét. A mieink közül Rohács Réka a 15., míg Balogh Vivien a 24. helyen végzett. Mindketten nyilatkoztak az NSO Tv-nek a verseny után.

Rohács Réka szerint nem nagyon hasonlított a verseny az úszáshoz.

„Csak Majka számával tudnám jellemezni: ilyen a boksz! Nem volt sok köze az úszáshoz, de nem panaszkodom, örülök, hogy tizenötödik helyezést értem el, hiszen az volt a részcélom, hogy a kvangdzsui tizennyolcadik helyemet megjavítsam. Annak nem örülök, hogy ilyen amatőr hibákat követtem el. Leesett a sapkám, az utolsó egyenesben kitett fejjel úsztam, mert nem láttam semmit. A helyezéssel még megbarátkozom, de a kivitelezésben voltak problémák.”

Balogh Vivien elégedett volt élete első felnőtt világbajnoki versenyével.

„Nagyon jó volt, én nagyon élveztem az elejétől kezdve. Pluszmotivációt és drukkot adott az, hogy itthon vagyok, ráadásul az első világbajnokságom, itt van a családom is, mindenki, úgyhogy nagyon boldog vagyok. Az volt a célom, hogy kijussak az idei világbajnokságra olimpiai számban a tíz kilométeren, ez sikerült is, és úszhattam öt kilométeren is, úgyhogy nagyon boldog vagyok. Az elejétől a végéig úgy úsztam, ahogy bírtam, kiadtam magamból mindent, alig bírtam kiszállni, úgy elfáradtam.”

Rasovszky Kristóf: Pont olyan volt, mint ahogy kinézett – sz.r lett

NYÍLT VÍZI ÚSZÁS (Lupa-tó)
NŐI 5 KM
1. Ana Marcela Cunha (Brazília) 57:52.90

2. Aurelie Muller (Franciaország) 57:53.80
3. Giulia Gabrielleschi (Olaszország) 57:54.90
...
15. ROHÁCS RÉKA 1:01:51.50
...
24. BALOGH VIVIEN 1:00:59.20

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik