N-P. T. 2022.06.29 11:30

Vizes vb: Az összes gólért vért hugyoztunk – Rybanska

A magyar női vízilabda-válogatott 7–6-ra legyőzte Ausztráliát, így az elődöntőbe jutott a hazai rendezésű vizes világbajnokságon. A találkozó után Bíró Attila szövetségi kapitánnyal, a meccs emberének megválasztott Rybanska Natasával és a parádésan védő Magyari Aldával beszélgetett az NSO Tv stábja.

 

Rybanska Natasa a hangulatról mesélt először nekünk:

„Hihetetlen érzés, kimondhatatlan. Mindegyik sportolónak azt kívánom, hogy tapasztalhassa ezt meg. Libabőrös voltam egész mérkőzésen, olyan eksztázisba kerültem, hogy nem is éreztem a fáradtságot, most jöttem rá, hogy azért, basszus, elfáradtam. Nagyon jó volt itt játszani, nagyon élveztem, és már várom a következőt.”

Magyari Alda remekül védett a találkozón.

„Az járt a fejemben a meccs előtt, hogy ne legyenek nagyon nagyok az elvárások magammal szemben, hozzam azt, amire képes vagyok, és legyek az a Magyari, aki vagyok. Azt gondolom, ez sikerült, mentálisan nagyon jól éreztem magam a kapuban, és egy pillanatra sem éreztem, hogy az ausztrálok azt gondolnák, át tudnák lőni a védekezésünket. Tényleg annyira jó volt az összhang, a lányok annyira jól védekeztek, hogy nekem már csak azokat a labdákat kellett megfognom, amik hozzám jönnek. Még ebben is van hiba, de az elődöntőre tartogatok még.”

Bíró Attila szövetségi kapitány szerint a lányok megmutatták: tudnak küzdeni.

„Hogy ennyire gennyes lesz, nem gondoltam volna – jobb szót nem tudok rá mondani, ez tényleg ilyen volt. Ez a csapat sokszor megmutatta, hogy tud jól vízilabdázni, most megmutatta, hogy küzdeni és harcolni is tud. Ez gyakorlatilag egy kiszenvedett, kiharcolt, kibrusztolt, kierőszakolt győzelem volt. Megmutattuk, hogy tudunk védekezni, megmutattuk, hogy ha az Aldának sok segítséget adunk, akkor ő is visszasegít, és meghálálja ezt. A védekezésünk hibátlan volt majdhogynem, az első negyed két centerakciója kivételével elégedett vagyok. Elöl nyilván lesz mit javítanunk, de teljesen más meccs lesz a hollandok ellen.”

19. FINA VIZES VILÁGBAJNOKSÁG
NEGYEDDÖNTŐ
MAGYARORSZÁG–AUSZTRÁLIA 7–6
(2–3, 1–0, 2–0, 2–3)
Hajós uszoda, 4000 néző. V: Goldenberg (amerikai), Colombo (olasz)
MAGYARORSZÁG: MAGYARI A. – SZILÁGYI D., KESZTHELYI-NAGY 3, Máté Zs., Parkes, Gurisatti 1, VÁLYI V. 1. Csere: RYBANSKA 2, Faragó K., Garda, Leimeter, Mahieu. Szövetségi kapitány: Bíró Attila
AUSZTRÁLIA: PALM – Arancini 1, C. Andrews 1, Ridge, Kearns 1, A. Andrews, HALLIGAN 3. Csere: Casey, Fasala, Leeson-Smith, Mihailovic, Ballesty. Szövetségi kapitány: Paul Oberman
Gól – emberelőnyből: 14/5, ill. 7/2
Gól – kettős emberelőnyből: 1/0, ill. 1/1
Gól – ötméteresből: –, ill. 1/0
Kipontozódott: Ridge (26. p.), Kearns (31. p.)

2022.07.03 22:55:11

Vizes vb 2022 BALLAI ATTILA

ALAPVONAL. A gyengébb nem egyre erősödött. Már nem csak lányos apukák tűntek fel a kispadokon, nem kizárólag tehetségtelen úszók váltottak pótcselekvésként a pólóra, a tribün »háztáji« jellege is megszűnt. Olyannyira, hogy a szombati döntőben – de már kedden, az ausztrálok ellen, a négy közé jutásért – is telt ház, hatezer néző, sőt szurkoló biztatta a csapatot, és senkit nem láttam perecért rohangálni.

2022.07.03 22:15:55

Vizes vb 2022 CSURKA GERGELY

NS-VÉLEMÉNY. Nem feltétlenül ezen múlt, a címvédők jobbak voltak. Csak ha már ilyen közel jártunk, akkor... Azért így is happy end a vége, avagy alighanem az utóbbi évek legboldogabb pólós ezüstérmesei léptek dobogóra.

2022.07.03 19:36:53

Vizes vb 2022 PATAI GERGELY (összefoglaló), BACSKAI JÁNOS (percről percre)

Trónfosztás a férfiaknál, a spanyol vízilabdacsapat szétlövés után megverte az olasz válogatottat.

2022.07.03 12:26:57

Vizes vb 2022 LAKNER GÁBOR, PATAI GERGELY (összefoglaló), TÖRÖK DÁNIEL (percről percre)

Férfi vízilabdázóink magabiztos sikerrel zárták a hazai világbajnokságot.