Jégkorong, U18-as vb: vereség a végén is, pont nélkül zárt a válogatottunk

utanpotlassport.hu utanpotlassport.huutanpotlassport.hu utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2017.04.13. 16:24
Címkék
Nyeretlenül zárt az U18-as jégkorong-válogatott a bledi divízió I/A csoportos világbajnokságon. Az utolsó mérkőzésén 10-1-re kapott ki a norvégoktól. Glenn Williamson szövetségi edző szerint fejlődnünk kell korcsolyázásban és egyéni képességekben is.

P. V. „Fontos tapasztalatokat szereztünk a világbajnokságon, tanulnunk kell belőle. Feltétlenül muszáj fejlődnünk korcsolyázásban és egyéni képességekben is – mondta Glen Williamson, az U18-as jégkorong-válogatott szövetségi edzője a németektől elszenvedett nagyarányú, 10-0-s vereség után, amely a magyar csapat kiesését jelentette a divízió I/A csoportbólGlen Williamson, az U18-as jégkorong-válogatott szövetségi edzője a németektől elszenvedett nagyarányú, 10-0-s vereség után, amely a magyar csapat kiesését jelentette a divízió I/A csoportból

Majd így folytatta:

Nem sikerült szépen búcsúzni a divízó I/A csoporttól.
Nem sikerült szépen búcsúzni a divízó I/A csoporttól.

Nem sikerült szépen búcsúzni a divízó I/A csoporttól.

„A srácok természetesen csalódottak, a sportban mindenki sikerre vágyik. Látszik a fejlődés, de még nem értük el a szükséges színvonalat, bár egyre közelebb kerülünk hozzá. A divízió II/A-ból indultunk néhány évvel ezelőtt, és már kétszer szerepeltünk a divízió I/A-ban. Ez mindenképpen előrelépés, de még jobbnak kell lennünk. Jobbnak kell lennie az országban a hokinak, jobbnak kell lennie mindenkinek, nekünk, edzőknek is. Az egész utánpótlás-nevelő programnak kell fejlődnie.”

Nos, a magyar válogatott a bledi divízió I/A csoportos világbajnokság utolsó napján már csak a becsületgyőzelemért küzdhetett. Kétség sem férhet hozzá, hogy a fiúk mindent megtettek ezért a jégen, de ahogy a kanadai szakember is elmondta, egyelőre még nem képviselnek olyan játékerőt, amely a világ élvonalába tartozó csapatok ellen elég lenne. Ez tükröződött a norvégok elleni mérkőzésen is, hiszen az ellenfél már a második percben megszerezte a vezetést, a tizedikben pedig már 3-0 állt a javára az eredményjelzőn.

A folytatás is csak annyiban sikerült jobban, hogy a 35. percben a fiúk Kiss Roland révén szépítettek, 6-1-re módosítva az állást. A második harmad 7-1-el zárult, az utolsóban a norvégok még háromszor betaláltak, így végül 10-1-es győzelmet arattak.

A divízió I/A csoportos világbajnokságon tehát pont nélkül zárt a magyar válogatott, amely jövőre ismét a divízió I/B csoportban játszik. Ami biztos, hogy az ellenfelek között lesz a divízió II/A-s világbajnokságot megnyerő Románia. Hogy melyik csapat jut fel, illetve esik ki a csoportból, a két nap múlva kezdődő vb után derül ki.

A tízcsapatos világelitbe a divízió I/A csoportból az utolsó két meccstől függetlenül Franciaország jutott. A magyar csapatból a torna legjobbjának a csatár Kreisz Brúnót választották.

Az IIHF U18-as divízió I/A csoportos bledi világbajnokság programja
Április 7., péntek:Magyarország−Dánia 1-4
Április 8., szombat:Kazahsztán−Magyarország 2-1
Április 10., hétfő:Magyarország−Franciaország 3-6
Április 11., kedd:Németország−Magyarország 10-0
Április 13., csütörtök:Norvégia−Magyarország 10-1

Egyéb korosztályos hírek JÉGKORONGBAN a sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik