Kosárlabda: mindenre felkészültek a MAFC-ban

Krasznai Bence utanpotlassport.huKrasznai Bence utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2020.05.28. 16:19
Címkék
A MAFC Kosársuli szakosztályvezetőjével, Kangyal Gergővel beszélgettünk a járvány okozta leállásról, az általuk kezdeményezett online versenysorozatról, valamint az újraindulás mikéntjéről.

„Rögtön reagáltunk arra, amikor a szövetség felfüggesztette a bajnokságokat, így az utolsó edzésünket március 13-án tartottuk. A kormány rendeleteit ésa szövetség ajánlásait a későbbiekben is betartottuk, hiszen tudtuk, a járvány nem játék. Minden héten tartottunk online edzői és vezetői értekezletet, ekképpen működött zökkenőmentesen a munka, amelybe egész jól belelendült mindenki. Szerencsés helyzetben voltak a fiatalok: döntő többségük kertes házban él, így könnyebben dolgozhatott. Persze azoknak a tanítványainknak is tartottunk internetes foglalkozást, akik panellakásban élnek”− fejti ki a MAFC Kosársuli szakosztályvezetője, Kangyal Gergő.„Rögtön reagáltunk arra, amikor a szövetség felfüggesztette a bajnokságokat, így az utolsó edzésünket március 13-án tartottuk. A kormány rendeleteit ésa szövetség ajánlásait a későbbiekben is betartottuk, hiszen tudtuk, a járvány nem játék. Minden héten tartottunk online edzői és vezetői értekezletet, ekképpen működött zökkenőmentesen a munka, amelybe egész jól belelendült mindenki. Szerencsés helyzetben voltak a fiatalok: döntő többségük kertes házban él, így könnyebben dolgozhatott. Persze azoknak a tanítványainknak is tartottunk internetes foglalkozást, akik panellakásban élnek”− fejti ki a MAFC Kosársuli szakosztályvezetője, Kangyal Gergő.

A MAFC-ban is újraindult az élet - a gyerekek persze ezúttal nem állhatnak ilyen közel egymáshoz Forrás: mafc.hu
A MAFC-ban is újraindult az élet - a gyerekek persze ezúttal nem állhatnak ilyen közel egymáshoz Forrás: mafc.hu

A MAFC-ban is újraindult az élet− a gyerekek ezúttal persze nem állhatnak ilyen közel egymáshoz  •  Forrás: mafc.hu

A műegyetemiek egyébként különleges erőpróbával rukkoltak elő: elindították a Hazai pályán elnevezésű online versenysorozatot, amely immár a nyolcadik fordulójánál jár − a tízből.

„A gyerekek elszoktak a meccsektől, az adrenalintól, szóval a stáb összedugta a fejét, kitalálta, miként lehetne fenntartani a motivációjukat. Ezzel kapcsolatban mindenhonnan pozitív visszajelzést kaptunk, így belevágtunk, s büszkén állíthatom, hogy közel negyven egyesület képviselteti magát országszerte. Habár hamarabb tértünk vissza az igazi pályára, mint ahogyan azt sejtettük, mérkőzések továbbra sincsenek, tehát van létjogosultsága a megméretésnek.”

A kormány kijárási tilalmát enyhítő intézkedései hivatalosan május 4-től léptek életbe− edzéseket és nézők nélküli sportrendezvényeket ekkortól lehet tartani.

„Hosszadalmas előkészület után most hétfőn kezdtük újra az edzéseket. Mindent mérlegeltünk: a tervezettnél egy héttel hamarabb kezdtünk, rengeteg család jelezte már az igényét a foglalkozásokra. Jelenleg csak az egyesület otthonában, a Gabányi László Sportcsarnokban zajlanak a tréningek, ahol három pályát és nyolc palánkot használhatunk. Természetesen minden higiéniai és távolságtartási szabályt betartunk. A nyitóedzésen a bázisunk nyolcvan-kilencven százaléka jelen volt. Többen tartottak a lemorzsolódás mértékének megnövekedésétől, de nem számítok különösebb létszámbeli visszaesésre − egyelőre egyetlen »visszavonulással« sem szembesültünk.”

A szakembert arról is kérdeztük, elég motivációt jelent-e a Hazai pályán azoknak a kosarasoknak, akik mondjuk életük utolsó országos bajnoki nyolcas döntőjére készültek.

„Kiemelkedő edzői gárda a miénk, rendszeresen beszélgetnek a fiatalokkal. Rajtuk kívül sportpszichológus is foglalkozik a gyerekkel, aki egyelőre nem észlelt ebből fakadó problémát. Attól tartok, ez a fajta nyomás csak most jelenhet meg, hiszen a bezártság elterelhette a figyelmet a tényleges károkról. Ugyanakkor erre is fel vagyunk készülve.”

További korosztályos hírekKOSÁRLABDÁBANa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik