Tokió 2020: megvan a második magyar arany – ez történt éjjel

M. D.M. D.
Vágólapra másolva!
2021.07.28. 06:39
null
Milák Kristóf (középen) nevéhez fűződik a második magyar aranyérem a tokiói olimpián (Fotó: Tumbász Hédi)
Magyar idő szerint szerda hajnalban folytatódtak Tokióban a 32. nyári olimpiai játékok, s ezúttal is több magyar sportolóért szoríthattunk az éjszakai órákban. „Emberi időben” ébredő olvasóink kedvéért röviden felidézzük az éjjel és hajnalban történteket.

 

Milák Kristóf új olimpiai csúccsal (1:51.25 perc) aranyérmes lett 200 méteres pillangóúszásban. A szám másik magyar indulója, Kenderesi Tamás a negyedik helyen végzett, hét századdal lemaradva a dobogóról. Hosszú Katinka, a szám címvédője 7. lett női 200 vegyesen, messze-messze elmaradva egyéni legjobbjától, a világcsúcstól. Németh Nándor bravúros úszással, a 7. legjobb idővel jutott döntőbe 100 gyorson, míg a világbajnok Kapás Boglárka a harmadik legjobb időeredménnyel finalista 200 pillangón. Összefoglaló cikkünket ide kattintva olvashatja el!

A Szilágyi Áron, Decsi Tamás, Gémesi Csanád, Szatmári András összetételű férfi kardcsapatunk az Egyesült Államok 45:36-os legyőzésével bejutott az elődöntőbe, amelyben 6.40 órától Olaszország az ellenfele. A másik ágon a németek Dél-Koreával vívnak meg a döntőbe kerülésért.

A férfi cselgáncsozók 90 kilogrammos súlycsoportjában Tóth Krisztián az első mérkőzésén ipponnal legyőzte a menekültek olimpiai csapatát képviselő Popole Misengát, ezzel bejutott a nyolcaddöntőbe, amelyben aranyponttal verte meg a világbajnoki ezüstérmes japán Mukai Soicsirót, így már a legjobb nyolc között jár.

Napi programunkat itt találja meg!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik