Videó: Nadal után most Radwanskával ütögetett a 98 éves ukrán teniszező

B. D. K.B. D. K.
Vágólapra másolva!
2022.04.04. 11:58
A lengyelek korábbi kiváló Grand Slam-döntős teniszezője, a világranglista volt 2. helyezettje, Agnieszka Radwanska a háború miatt Ukrajnából Lengyelországba menekülő 98 éves Leonyid Sztanyiszlavszkijjel ütögetett.
RADWANSKÁRÓL ÉS SZTANYISZLAVSZKIJRÓL MÉG TÖBB KÖZÖS FOTÓT A KÉPRE KATTINTVA TEKINTHET MEG! (Fotó: instagram.com/aradwanska)
RADWANSKÁRÓL ÉS SZTANYISZLAVSZKIJRÓL MÉG TÖBB KÖZÖS FOTÓT A KÉPRE KATTINTVA TEKINTHET MEG! (Fotó: instagram.com/aradwanska)

Tavaly novemberben számoltunk be arról, hogy az akkor 97 évével a profi tenisz legidősebb aktív játékosaként jegyzett ukrán Leonyid Sztanyiszlavszkij Rafael Nadallal játszott, most pedig Agnieszka Radwanskával ütögetett.

Kettejük – végül igazságos döntetlenre végződő meccse – Lengyelországban, Lublinban volt múlt szombaton.

„Remélem, megélem a 100-at – idézi Sztanyiszlavszkij a Reutersnek március elején adott interjúját a tvn24.pl. Az ukrán teniszező a háború kirobbanása óta sokáig nem hagyta el a házát. – A lányom Lengyelországban él, és azt kérte tőlem, hogy menjek hozzá. De visszautasítottam az ajánlatát. Alig hallok, szóval át tudom aludni az éjszakákat.”

Sztanyiszlavszkij végül Lublinba menekült, ahol beteljesült az egyik álma azzal, hogy Radwanskával teniszezhetett.

„Ebben a korban igazi kihívás teniszezni, megtisztelő volt vele ütögetni” – fogalmazott a lengyel teniszezőnő, aki ajándékokkal is kedveskedett az ütőpartnerének, például az ütőjét is odaadta neki.

„Nagy megtiszteltetés volt számomra, hogy találkozhattam a kilencvennyolc éves Leonyiddal, aki a világ legidősebb játékosaként beírta magát a Guinness Rekordok Könyvébe. Leonyid úr – aki Harkivból menekült Lengyelországba – még mindig remek formában van. Nagyon boldoggá tett, hogy valóra válthattam az egyik kívánságát, és játszhattam vele. Jó egészséget és további rekorddöntéseket kívánok neki” – írta Radwanska az Instagram-oldalán.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik