Tenisz: Piros Zsombor először nyert top 100-as játékos ellen!

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.01.02. 11:38
null
Piros Zsombor két meccslabdát hárítva verte meg a világranglista 56. helyezettjét (Fotó: AFP)
A selejtezőből induló Piros Zsombor óriási mérkőzésen, két meccslabdát hárítva győzelemmel kezdett az új-kaledóniai Noumea városában zajló 75 ezer dolláros tenisztorna főtábláján: 3:6, 7:5, 6:1-re felülmúlta a világranglista-56. francia Julien Benneteau-t.

 

 

Piros Zsombor jól kezdett, az első megnyert játék után fogadóként 30:0-re állt Julien Benneteau ellen, aki két ászt is bevetve egyenlített, majd elvette a magyar játékos adogatását és hozta a sajátját (1:3).

A világranglistán egykor a 25., jelenleg az 56. helyen álló francia alapvonaljátéka ekkor még stabilan működött, de Piros nem adta fel, és a következő két adogatását hozva 4:3-ra felzárkózott. Ekkor a francia nullára hozta a saját szervajátékát, majd három bréklabdához jutva 6:3-ra megnyerte az első szettet.

A második játszma furcsa tenisszel telt, ahol az adogatás cseppet sem bizonyult előnynek. Először 1:1 után Piros Zsombor vette el ellenfele adogatását, de Benneteau azonnal javított, és újabb szervajátékát hozva visszavette a vezetést (2:3). Sőt, a hatodik játékban ő brékelt, ám Piros 4:2-es hátrányban sem adta fel, ismét elvette Benneteau adogatását.

Ez felpaprikázta a franciát, ő nullára brékelt, amire a magyar játékos ugyanúgy válaszolt (4:5), majd két meccslabdát hárítva egyenlített (5:5). A 11. játékban Piros már 40:0-re is vezetett, de végül csak negyedik nekifutásra tudta elvenni ellenfele adogatását,

6:3, 5:6-nál Benneteau orvosi szünetet kért, azonban ez sem volt hatásos, Piros végül 7:5-re megnyerte a szettet.

A harmadik játszma elején Benneteau újabb szünetet kért, ezúttal a vécét látogatta meg, de egyre fáradtabban mozgott, látszott, hogy nincs tökéletes állapotban. Piros ezt szenzációsan ki is használta, és fölényes, 6:1-es sikerrel le is zárta a mérkőzést.

A világranglista 631. helyén álló magyar játékos a második fordulóban az amerikai Noah Rubinnal játszik, aki a szabadkártyával induló francia Maxime Janvier ellen nyert 6:2, 6:4-re.

ATP-CHALLENGERTORNA, NOUMEA, ÚJ-KALEDÓNIA (kemény pálya, 75 000 dollár)
1. FORDULÓ
Piros Zsombor–Benneteau (francia, 1.) 3:6, 7:5, 6:1

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik