Tenisz: kihagyja az Australian Opent a világelső

M. B.M. B.
Vágólapra másolva!
2023.01.07. 09:00
null
Nem láthatjuk az év első Grand Slamjén a világelső Carlos Alcarazt (Fotó: Getty Images)
Nem lesz ott a január 16-án kezdődő ausztrál nyílt teniszbajnokságon (Australian Open) a férfi világranglista első helyén álló Carlos Alcaraz. A spanyol teniszező a hivatalos Twitter-oldalán jelentette be a hírt.

Amikor a felkészülés során a legjobb formámban voltam, teljesen véletlenszerűen megsérültem edzés közben. Ezúttal a jobb lábamban található lovaglóizom sérült meg. Nagyon keményen dolgoztam azért, hogy a legjobb formámban érkezzek Ausztráliába, de így sajnos nem léphetek pályára Kooyongban és az Australian Openen sem. Nem vagyok könnyű helyzetben, de optimistának kell lennem, fel kell épülnöm és előre kell néznem. Találkozunk a 2024-es Australian Openen!” – írta tweetjében Carlos Alcaraz.

A 19 éves spanyol teniszező fiatal kora ellenére már 6 tornagyőzelemnél jár és a 2022-es amerikai nyílt teniszbajnokság (US Open) férfi egyesének megnyerése után a sporttörténelem első tinédzsereként állt az élre az ATP világranglistáján.

 

Venus Williams sem indul
Szombaton a volt világelső, egyesben hétszeres GS-győztes Venus Williams is bejelentette, hogy nem indul az AO-n, miután az eheti, aucklandi tornán megsérült. A 42 éves amerikai játékos a múlt hónapban szabadkártyát kapott a szervezőktől, 22. alkalommal játszhatott volna Melbourne-ben. Visszalépése után az ausztrál Kim Birrell kap lehetőséget az indulásra. (MTI)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik