Tenisz: Fucsovics éjszakába nyúló meccsen nyert, elődöntős

K. Zs.K. Zs.
Vágólapra másolva!
2021.03.06. 00:44
null
Fucsovics Márton két játszmában győzött (Fotó: AFP – archív)
Fucsovics Márton két játszmában (6:4, 6:3) legyőzte az amerikai Tommy Pault a rotterdami kemény pályás férfi tenisztorna negyeddöntőjének péntek éjszakába nyúló mérkőzésén, így készülhet a Borna Coric elleni elődöntőre.

 

Majdnem este tizenegy óra volt, amikor a két teniszező elkezdte a mérkőzést. Az első játszmában 3:3-ig mindketten nyerték az adogatásukat, akkor Fucsovics Márton élt a meccs második bréklabdájával, majd a saját szervajátékait uralva behúzta a szettet (6:4).

Mentálisan rendben van

„Pályafutásom során előfordult már néhányszor, hogy későn kezdtem, sokkal jobb, mint délelőtt játszani” – mondta Fucsovics az MTI-nek, hozzátéve, hogy nem zavarja a késői kezdés, a lényeg, hogy nyerjen.

Paulról kijelentette, jó játékos, de a pénteki mérkőzésen sikerült stabilabban játszania riválisánál.

„Azt hiszem, kicsit előrébb járok nála tenisztudást illetően, nagyjából annyival, amennyivel idősebb, tapasztaltabb vagyok.”

Az MTI kérdésére kiemelte, mentálisan rendben van, ha ront, akkor is igyekszik a következő pontra összpontosítani.

Fucsovics első alkalommal jutott elődöntőbe ATP 500-as kategóriájú tornán, következő ellenfele pedig 19.30 órától a horvát Borna Coric lesz, akivel eddig háromszor találkozott, és mindháromszor kikapott tőle. Ennek kapcsán a nyíregyházi teniszező úgy fogalmazott, a találkozóig masszázs és rövid átmozgatás szerepel a programjában, és igyekszik nem rástresszelni az elődöntőre.

A bonyolultabb forgatókönyvű második játszma nagyon hosszú gémmel kezdődött, amelynek a vége a fogadó magyar játékosnak sikerült jobban – és Fucsovics lendületből semmire hozta a saját adogatójátékát. 2:0-nál akár gyors befejezésre is számíthattunk, csakhogy Paul is villantott egy bréket – kezdődhetett minden elölről (2:2).

Egy végeláthatatlan, majdnem negyedórás Paul-adogatógém következett, mindkettőjüknek volt lehetősége megszerezni a pontot – ez végül a hatodik bréklabdáját értékesítő Fucsovicsnak sikerült egy foghatatlan tenyeressel.

A magyar játékos tehát azonnal visszabrékelt, és ha nem is könnyen, de hozta a saját adogatását is. Sőt 4:2-nél egy vonalon ülő, gyönyörű keresztfonák révén megint volt egy bréklabdája, csakhogy az amerikai rivális ezt a gémet még megmentette.

Fucsovics kiválóan adogatva, semmire nyert játékkal válaszolt, utána Paul szerváinál is megnyerte az első három labdamenetet – majd a harmadik mérkőzéslabdáját némi szerencsével pontra, gémre, szettre és meccsre váltotta (6:3).

Az újabb remek győzelem után következhet a horvát Borna Coric elleni elődöntő!

ATP 500-AS TORNA, ROTTERDAM (1 117 900 euró, kemény pálya)
NEGYEDDÖNTŐ
Fucsovics Márton–Paul (amerikai) 6:4, 6:3
Coric (horvát)–Nisikori (japán) 7:6 (7–2), 7:6 (7–4)
Rubljov (orosz, 4.)–Chardy (francia) 7:6 (7–2), 6:7 (2–7), 6:4
Cicipasz (görög, 2.)–Hacsanov (orosz) 4:6, 6:3, 7:5
Az elődöntőben: Coric–Fucsovics, Rubljov–Cicipasz

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik