Fucsovics alaposan megnehezítette Djokovics dolgát

Vágólapra másolva!
2019.01.02. 15:10
A Dohában zajló 1.3 millió dollár összdíjazású kemény pályás férfi tenisztorna második fordulójában a világranglistán 36. helyet elfoglaló Fucsovics Márton a világelső Novak Djokoviccsal találkozott, s a szerb kiválóság kereken két óra alatt, három szettben 4:6, 6:4, 6:1-re múlta felül a legjobb magyar teniszezőt.

ATP 250-ES TORNA, DOHA (1 313 215 dollár, kemény pálya)
EGYES, NYOLCADDÖNTŐ

Djokovics (szerb, 1.)–Fucsovics (magyar) 4:6, 6:4, 6:1ATP 250-ES TORNA, DOHA (1 313 215 dollár, kemény pálya)
EGYES, NYOLCADDÖNTŐ

Djokovics (szerb, 1.)–Fucsovics (magyar) 4:6, 6:4, 6:1

Tavaly augusztus végén a US Openen találkozott először Novak Djokoviccsal Fucsovics Márton, akkor a selejtezőből küzdötte magát a főtáblára, s futott bele rögtön az első fordulóban az akkor még csak a világranglista hatodik helyén álló szerb klasszisba. Akkor nagy csatára kényszerítette az azóta a világranglista élére ugró szerbet, játszmát vett el tőle, s három óra játék után búcsúzott.

A sors(olás) úgy hozta, hogy 31 éves világelső, s a nála öt évvel fiatalabb legjobb magyar teniszező bő négy hónap után újra randevút adott egymásnak: ezúttal Közel-Keleten, Dohában találkoztak.

A legfőbb különbség a nyár végi mérkőzéshez képest, hogy ezúttal Djokovics már a világranglista élén áll, míg Fucsovics a 40. helyett a 36. helyről várta a szerb elleni mérkőzést.

Különbség az is, hogy ezúttal majd' egy órával kevesebbet töltöttek a pályán, de így is tikkasztó hőségben küzdöttek egymással két órán keresztül. Ahogy augusztusban, úgy most is sikerült egy szettet elcsennie Fucsovics Mártonnak Djokovicstól: a nyíregyházi születésű kiválóság az első szettben egészen kiválóan játszott: saját adogatásait rendre koncentrált játékkal tudta hozni, és amennyire csak lehetett, megnehezítette ugyanezt nagynevű ellenfele számára. Az első játszmában mindössze egyetlen játék hozott bréklehetőséget: ez éppen Fucsovics előtt adott 4:4-nél, és harmadik bréklabdáját ki is használta a magyar fiú.

S miután saját szerváját ismét hozta, így 6:4-re megnyerte az első szettet, amivel láthatóan meglepte, s kicsit talán fel is bőszítette ellenfelét, akit talán azért sem lehetett maradéktalanul elégedett, mert 11 ki nem kényszerített hibája majdnem a duplája volt ellenfele hibái számának.

A második szettben sem brékelték egymást agyon a fiúk, sőt, egészen hasonló mederben folyt a játék, csak ezúttal 5:4-nél vette el ellenfele adogatását Djokovics, így egyenlített is.

A harmadik szettben viszont a szerb klasszis szintet lépett, s itt már nem tudott vele tartani Fucsovics: alig több mint 15 perc alatt kétszer is elvette magyar ellenfele adogatását, szinte alig tudott hibázni, s végül 28 perc alatt 6:1-re vitte a játszmát, s vele a mérkőzést is.

TOVÁBBI EREDMÉNYEK
Baszilasvili (grúz, 5.)–Rubljov (orosz) 6:3, 6:4
Berdych (cseh)–Verdasco (spanyol, 8.) 4:6, 6:3, 7:5
Herbert (francia)–Marterer (német) 6:3, 6:7 (6–8), 7:6 (8–6)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik