MTI
D. S. B.
2022.09.22 14:53 Frissítve: 2022.09.22 20:28

Tenisz: Bondár Anna már a négy között a budapesti tornán

A második helyen kiemelt Bondár Anna fordulatos mérkőzésen győzött a Római Teniszakadémián zajló, 115 ezer dollár (45.4 millió forint) összdíjazású salakpályás női challengertorna negyeddöntőjében – írja az MTI.

Bondár Anna a szlovén Tamara Zidansek legyőzésével már elődöntős a Római Teniszakadémián zajló tornán (Fotó: Földi Imre) – A GALÉRIÁHOZ KATTINTSON A KÉPRE!

A világranglistán 52. helyen álló Bondár a legmagasabban jegyzett játékosként – az elsőként rangsorolt román Irina Begu ugyanis a hét elején visszalépett – és a negyeddöntő favoritjaként lépett pályára Tamara Zidansek ellen. A WTA-rangsorban 100. ellenfél a héten már összecsapott egy magyarral, amikor a nyitókörben Stollár Fannyt búcsúztatta.

A szlovén teniszező már 22. is volt a világranglistán, pályafutásának eddigi csúcspontja pedig a tavalyi Roland Garros-elődöntő volt. A budapesti viadalon párosban is szerepel, méghozzá a négyszeres Grand Slam- és háromszoros világbajnok Babos Tímea oldalán.

Első találkozójukon a korai brék megnyugtatta a Hajdúszoboszló SE sportolóját, utána még egy-egy brék esett, de ezek már nem befolyásolták a szett kimenetelét, Bondár 36 perc alatt előnybe került.

A folytatásban a 24 éves ellenfél 2:1-nél elvette a magyar éljátékos szerváját, akinek egyszer volt esélye visszabrékelni, ám ezzel nem tudott élni. A tavaly Lausanne-ban eddigi egyetlen WTA-trófeáját megszerző Zidansek egyre magabiztosabban adogatott, egyre-másra ütötte a nyerőket, és 6:3-mal kiegyenlített.

Az utolsó felvonásban a negyeddöntő egyetlen kiemeltjét vitte tovább a lendület, sorra söpörte be a gémeket, Zidansek pedig egyre hitehagyottabban rohangált a pályán. A vége így sima győzelem lett, a szeghalmi születésű játékos pedig stílszerűen egy csodás átemeléssel zárta le a küzdelmet. A találkozó 1 óra 50 percig tartott.

„A meccs elején és a harmadik szettben jól ment a játék, a középsőben Tamara nagyon megemelte a játékát, és remekül adogatott” – nyilatkozta a legjobb magyar teniszező. – „Próbáltam szétszedni az ellenfelem játékát, ami a végére sikerült, úgyhogy várom az elődöntőt. Még egyikükkel sem játszottam, de majd felkészülünk belőlük.”

Bondárra a pénteki elődöntőben a holland Arantxa Rus (101.) vagy a német Tamara Korpatsch (118.) vár.

A nap folyamán már csak párosban lépnek pályára magyarok a Római parton, Nagy Adrienn és Tóth Amarissa egy cseh duóval küzd meg, Babos és Zidansek ellenfele Stolmár Rebeka és Szabanin Natália lesz, aztán Bondár és a belga Kimberley Zimmemann is befejezi szerdán sötétedés miatt 0:6, 3:3-nál félbeszakadt meccsét a brazil Ingrid Gamarra Martins és az indiai Prarthana Thombare ellen.

WTA 125-ÖS TORNA, BUDAPEST (115 000 dollár, salak)
NŐI EGYES
NEGYEDDÖNTŐ

Bondár Anna (2.)–Tamara Zidansek (szlovén) 6:4, 3:6, 6:1
Tomova (bolgár)–Schmiedlová (szlovák) 6:1, 7:5
KÉSŐBB
NŐI PÁROS, NEGYEDDÖNTŐ

13.00 körül: Nagy Adrienn, Tóth Amarissa–Jesika Malecková, Renata Vorácová (csehek)
14.30 körül: Babos Tímea, Tamara Zidansek (magyar, szlovén, 2.)–Stolmár Rebeka, Szabanin Natália
16.00 körül: Bondár Anna, Kimberley Zimmemann (magyar, belga, 1.)–Ingrid Gamarra Martins, Prarthana Thombare (brazil, indiai)

2022.09.22 23:42:31

Tenisz nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Lénye, személye a csendes, mély szeretetet sugározza inkább, ezt hívja elő, s a sportban nemcsak a siker alkalmát leső lelket erre szólítja föl! A Federer-jelenség a Csik Ferenc, Papp László, Balczó András, Egerszegi Krisztina és az 1956 utáni, »szeretet emberévé« tisztuló Puskás Ferenc példájához hasonlatos.

2022.09.11 20:14:58

Tenisz nemzetisport.hu

Az ifjú spanyolnál fiatalabban senki nem ért a világranglista tetejére: négyjátszmás győzelme után hétfőtől ő a világelső.

2022.09.10 16:24:48

Tenisz nemzetisport.hu

Sokkal jobban kezdett Swiatek, de megingott a győzelem kapujában, a végére meg Dzsabur omlott össze.

2022.09.06 23:41:46

Tenisz MONCZ ATTILA

ALAPVONAL. Serena és nővére, az egyéniben hét GS-tornát nyerő Venus a szegény területekről származó, szerény körülmények között felnövő afroamerikai gyerekeket ösztönözték, hogy kezdjenek el játszani, washingtoni teniszközpontot alapítottak nekik, és az ötvenes években még gyakorlatilag csak fehérek által űzött sportágba behozták a sokszínűséget.

2022.09.04 00:08:52

Tenisz MIHÁLYI PETRA

NS-VÉLEMÉNY. A sokoldalúság és a lehetőségek, a szabad választás korszakát éljük.