H. Á.
2023.06.06 20:00 Frissítve: 2023.06.06 21:50

Roland Garros: nem tudják hova tenni Zverev betegségét a szervezők

A Párizsban zajló Roland Garroson 22. kiemeltként a negyeddöntőbe jutó Alexander Zverev teljesen kiakadt a torna szervezőire, mert szerinte teljes a káosz a cukorbetegsége és az inzulininjekciói beadása körül.

Zverev nem elégedett azzal, ahogy a betegségéhez viszonyulnak a Garroson (Fotó: AFP)

 

Zverevnél nagyjából hároméves korában diagnosztizálták az 1. típusú cukorbetegséget, ami miatt állandó inzulininjekciókra szorul. Az ATP-nél eddig megengedték neki, hogy a néhány másodperc alatt elvégezhető injekciózást a pálya szélén hajtsa végre a különböző tornákon, ám a Roland Garros szervezői ezt nem engedélyezték számára.

A Dimitrov elleni nyolcaddöntő második játszmája után Zverev jelezte Aurélie Tourte székbírónak, hogy bemenne az öltözőbe, mire az volt a válasz a francia mérkőzésvezetőtől, ez toalettszünetnek minősül, amiből csak kettő engedélyezett.

„Az ATP versenyein nincs ezzel gond, ott engedik, hogy a pálya mellett adhassam be magamnak az inzulint, itt nem. Azt mondták, hogy toalettszünetnek számít, ha bemegyek az öltözőbe, de erre kevés lesz a két lehetőség” – mondta Zverev, aki elárulta, hosszabb meccseken akár 4-5 injekcióra is szüksége lehet.

A német szerint a Tiafoe elleni mérkőzésén a supervisor nem tudott a betegségéről, és teljesen kétségbe esett, amikor meglátta a kezében az injekciós tűt.

„Orvost akart hívni, hogy ő adja be nekem az inzulint, de aki nem specialista, nem tudhatja, hogy mennyit kell pontosan beadnom, ráadásul hároméves korom óta ezt csinálom” – fogalmazott Zverev a Dimitrov elleni találkozó utáni sajtótájékoztatón, ahol kitért arra is, hogy az őt érintő szabályokat jó lenne pontosítani.

„Nekem nincs gondom azzal, ha a pálya mellett adom be magamnak az inzulint, de a szervezők azt mondták, hogy ez furcsa lenne. Nem tartom helyesnek, hogy ezt mondják, nekem az inzulintól függ az életem. Megkérdeztem, hogy szerintük mégis mi ebben a fura. Tán azt hiszik, hogy doppingolok? Nem igazán volt annak a beszélgetésnek értelme” – idézte az érintettet a sajtótájékoztatóról beszámoló eurosport.hu.

2023.09.13 22:48:23

Tenisz nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Halep nagy valószínűséggel már akkor is történelem, ha a CAS esetleg felezi az eredeti büntetést. Pogba esetében sem neki dolgozik az idő. Hogy aztán ki melyik polcra helyezi majd őket emlékei tárházában, igencsak szubjektív kérdés.

2023.09.10 21:21:26

Tenisz nemzetisport.hu

A szerb klasszis három játszmában vett elégtételt a két évvel ezelőtti döntőért az oroszon.

2023.09.09 21:08:37

Tenisz nemzetisport.hu

A hétfőtől világelső Arina Szabalenka az első játszmát elvitte, aztán összeomlott és rengeteget hibázott.

2023.08.30 20:57:14

Tenisz nemzetisport.hu

Marozsán jó kezdés után kikapott a 22. kiemelt Mannarinótól, a fáradt és sérült Fucsovicsnak nem ment Hijikata ellen.

2023.08.28 20:57:10

Tenisz nemzetisport.hu

A magyar éljátékos közel négy és félóra játék után nyert az amerikai Sebastian Korda ellen.