Roland Garros: Serena 4:6, 2:3-nál ébredt, 10:0-val zárt

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.06.04. 19:21
null
Ana Ivanovics számára ezúttal Bastian Schweinsteiger jelenléte sem hozott szerencsét (Fotó: Action Images)
A Francia nemzetközi teniszbajnokság női egyesének elődöntőjében a 13. helyen kiemelt cseh Lucie Safárová majd’ kétórás meccsen, két szettben legyőzte a korábbi világelső szerb Ana Ivanovicsot. Ellenfele a döntőben a ranglistavezető amerikai Serena Williams lesz, aki döntő játszmában fektette két vállra a svájci Bacsinszky Tímeát.

 

Pedig nem indult rossz a mérkőzés a szerb szépség számára, hiszen egy korai brékkel ellépve már 5:2-re is vezetett az első szettben, ezt követően azonban már csak a cseh lány akarata érvényesült, és sorozatban megnyert öt játékkal fordított (7:5).

DJOKOVICS MÁR LONDONBAN
Idén elsőként Novak Djokovics harcolta ki helyét az év végi világbajnokságon. Bővebben itt!

A kettejük egymás elleni csatáiban mostani sikerével már 6–3-ra vezető Safárová a második felvonás elején brékelőnybe került, és 5:4-nél meccslabdához jutott, Ivanovics azonban innen még visszakapaszkodott, aztán saját adogatása elvesztése után másodjára már nem hibázott a cseh, aki az orosz Marija Sarapova után újabb korábbi világelsőt búcsúztatott.

A döntőben az ellenfele a jelenlegi ranglistavezető Serena Williams lesz.

Serena Williams szett- és brékhátrány után zsinórban nyert tíz játékot (Fotó: Action Images)
Serena Williams szett- és brékhátrány után zsinórban nyert tíz játékot (Fotó: Action Images)


Igaz, az amerikai sem állt sokáig túl fényesen a svájci Bacsinszky Tímea ellen, a magyar származású teniszezőnő ugyanis az első szettben 2:2-nél elvette ellenfele adogatását, a saját szerváit hozva pedig megnyerte az első szettet (4:6).

MIKE BRYAN: 20!
A Francia nemzetközi teniszbajnokság vegyes párosának döntőjében a második helyen kiemelt Bethanie Mattek-Sands, Mike Bryan kettős egy szoros és egy sima szettben legyőzte a 3. fordulóban Babos Tímeáékat kiejtő Lucie Hradecká, Marcin Matkowski cseh, lengyel duót.

A 37 éves Mike Bryan karrierje során már 20. alkalommal ünnepelhetett Grand Slam-tornán, férfi párosban eddig 16 sikernél tart, vegyes párosban pedig ez volt a negyedik elsősége – a Roland Garroson 2003 után másodszor nyert ebben a kategóriában.

A 30 éves Mattek-Sandsnak ez még „csak” a harmadik GS-sikere volt, ő női párosban idén ért a csúcsra az Australian Openen – a Garroson egyesben döntőző cseh Lucie Safárová oldalán –, vegyes párosban pedig 2012-ben, szintén Ausztráliában diadalmaskodott.

Érdekesség, hogy Hradecká és Mattek-Sands holnap is farkasszemet nézhet egymással, a női páros elődöntőjében előbbi a már említett Safárová, utóbbi a szintén cseh Andrea Hlavacková oldalán.

Sőt! A második felvonásban szintén így indult, 3:2-nél pedig már szett- és brékelőnyben volt Bacsinszky. Aztán beindult Serena Williams.

Rögvest visszabrékelt, de ez csak a kezdet volt, ugyanis ezt követően az amerikai játékos már egy játékot sem engedett, és 10:0-s sorozattal bejutott a döntőbe. A Grand Slam-tornákon 24. alkalommal, a Roland Garroson viszont csupán harmadszor – igaz, az előző kettőt megnyerte.

JUNIOROK

Valkusz Máté a német Tim Sandkaulen oldalán bejutott a fiú párosok elődöntőjébe, miután a negyeddöntőben szuper tie-breakben legyőzték az első helyen kiemelt Taylor Harry Fritz, Orlando Luz amerikai, brazil kettőst.

Ez nem sikerült a lányok mezőnyében a Gálfi Dalma, Stollár Fanny kettősnek, őket a hatodik helyen rangsorolt Caroline Dolehide, Katerina Stewart amerikai duó győzte le döntő rövidítésben.

Stollárnak emellett az egyes is véget ért, az orosz Anna Kalinszkaja ellen az első szettet rövidítésben még megnyerte a magyar lány, a 16. kiemelt azonban fordítani tudott.

ROLAND GARROS, PÁRIZS (26 928 600 euró, salak)
NŐI EGYES, ELŐDÖNTŐ

S. Williams (amerikai, 1.)–Bacsinszky (svájci, 23.) 4:6, 6:3, 6:0
Safárová (cseh, 13.)–Ivanovics (szerb, 7.) 7:5, 7:5

A DÖNTŐ PÁROSÍTÁSA
S. Williams (amerikai, 1.)–Safárová (cseh, 13.)

VEGYES PÁROS, DÖNTŐ
Mattek-Sands, M. Bryan (amerikai, 2.)–Hradecká, Matkowski (cseh, lengyel) 7:6, 6:1

JUNIOR, FIÚ PÁROS
NEGYEDDÖNTŐ
Valkusz, Sandkaulen (magyar, német)–Fritz, Luz (amerikai, brazil) 6:4, 2:6, 10–5

JUNIOR, LÁNY EGYES
NEGYEDDÖNTŐ

Kalinszkaja (orosz, 16.)–Stollár (magyar) 6:7, 6:0, 6:2

JUNIOR, LÁNY PÁROS
NEGYEDDÖNTŐ

Dolehide, Stewart (amerikai, 6.)–Gálfi, Stollár (magyar, 3.) 7:5, 4:6, 10–5

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik