Davis-kupa: két évig Málagában rendezik kieséses szakaszt

MTI/R. P.MTI/R. P.
Vágólapra másolva!
2022.04.13. 15:05
null
Fotó: AFP
Jövőre és idén novemberben is Málagában rendezik a férfi tenisz Davis-kupa egyenes kieséses szakaszának mérkőzéseit.

 

A Nemzetközi Teniszszövetség (ITF) szerdán közölte, hogy a spanyol város lesz a házigazda 2022-ben és 2023-ban is, a meccseket fedett, kemény pályás létesítményben bonyolítják le.

Málaga korábban Bologna, Glasgow és Hamburg mellett bekerült abba a négy városba, amely szeptember 14. és 18. között otthont adhat a csoportküzdelmeknek. Mivel az andalúziai település az egyenes kieséses szakasz rendezési jogát kapta meg most, az eredetileg oda tervezett csoportmeccseknek új házigazdát keresnek. Erre április 21-ig várja a pályázatokat az ITF és az esemény kereskedelmi jogait birtokló Kosmos Tennis.

A csoportkörbe 16 válogatott jut be, a négy négyesből az első kettő, azaz összesen nyolc együttes jut tovább, ők játszhatnak majd a trófeáért november 21. és 27. között Málagában.

Az orosz csapat biztosan nem tudja megvédeni címét, miután az ITF Oroszország Ukrajnában zajló háborúja miatt felfüggesztette az orosz és a fehérorosz szövetség tagságát, válogatottjaik semmilyen nemzetközi viadalon nem vehetnek részt.

Az 1900-ban létrehozott Davis-kupa számos változáson esett már át, legutóbb 2019-ben, amikor az oda-visszavágós párharcokat felváltotta az egy helyszínen rendezett döntő torna.

(MTI)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik