Davis-kupa: Az volt a gond, hogy az ellenfelem hibátlanul játszott – Fucsovics Márton

P. V.P. V.
Vágólapra másolva!
2023.02.03. 19:23
Az első játéknap után 1–1-re áll a magyar és a francia Davis-kupa-csapat összecsapása, miután Piros Zsombor bravúrgyőzelmét követően a második egyes meccsen Fucsovics Márton kikapott két szettben Ugo Humbert-től. Első számú teniszezőnk sajtótájékoztató keretében beszélt a vereségről. 

„Balkezes, nagyon jól játszott, nagyon jól szervált az egész meccsen. A első szettben volt egy bréklabdám, de onnantól szinte hiba nélkül teniszezett. Hiába ütöttem be az első szervákat, minden ritörn visszajött. A teniszezők életében vannak olyan napok, amikor minden sikerül, ma Ugo Humbert-nek volt ilyen napja. Csakúgy, mint Piros Zsombornak, nekem is sokat segített a hazai közönség. Az volt az egyetlen gondom, hogy az ellenfelem hibátlanul játszott. A szervám volt az, amire tudtam támaszkodni, ha bejöttek az elsők, akkor nagyobb százalékban bejöttek a pontok. De szinte csak extrával vagy nyerő ütésekkel tudtam pontot szerezni, és emiatt nagy volt rajtam a nyomás – értékelt Fucsovics Márton.

Elmondta, kedd óta hátsérüléssel bajlódik, ezért kevesebbet is tudott edzeni. Azonban nem szeretné erre fogni a vereséget, s mindent megtesz, hogy a második játéknapra megfelelően regenerálódjon. Arra is kitért, hogya párharc első meccsénPiros Zsombor fantasztikusan játszott, ellenben Benjamin Bonzi nem. Úgy véli, szombaton a napi forma dönti el, hogy kik hagyják el győztesen a pályát.

TENISZ DAVIS-KUPA
VILÁGDÖNTŐ, SELEJTEZŐ, TATABÁNYA
Magyarország–Franciaország 1:1 – az állás az első nap után
Fucsovics Márton–Ugo Humbert 3:6, 2:6
KORÁBBAN
Piros Zsombor–Benjamin Bonzi 7:6 (7–4), 6:3
A szombati program
12.00:Valkusz Máté, Marozsán Fábián–Nicolas Mahut, Arthur Rinderknech
Fucsovics Márton–Benjamin Bonzi

Piros Zsombor–Ugo Humbert

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik