V. J. 2022.03.05 12:02 Frissítve: 2022.03.05 12:12

Davis-kupa: a magyar kapitány folytatná a munkát

Nagy Zoltán megbízott kapitány elismerően beszélt csapata teljesítményéről, miután a válogatott 3–2-es vereséget szenvedett a Sydney-ben rendezett Ausztrália–Magyarország tenisz Davis-kupa-selejtezőn; azt is elmondta, ha rajta múlik, folytatja a munkát – írja az MTI.

 

Nagy Zoltán (Fotó: Hungarian Tennis/Facebook, archív)


„Már a legelején tudtuk, hogy nagyon nehéz meccsek várnak ránk. Az első nap után reális volt az 1–1-es állás, és szerintem jó döntésnek bizonyult, hogy a párosra Marozsán Fábián és Valkusz Máté állt ki. Nagyot játszottak a fiúk, le a kalappal előttük! – kezdte visszatekintését a szakvezető, Nagy Zoltán, akinek a megbízatása egyelőre csak erre a párharcra szólt. – Marcinak pokolian kemény mérkőzése volt, sok energiát emésztettek fel a körülmények, köztük a labda lelassulása is. Ha pár labdamenet máshogy alakul az első szettben, akkor más lehetett volna a meccs kimenetele. De Minaur nagyon stabil ellenfél, nehéz rajta fogást találni, ráadásul a közönség támogatását is élvezte, talán bizonyos helyzetekben többet kellett volna kockáztatni.”

Piros Zsombor mindent eldöntő mérkőzéséről Nagy Zoltán úgy vélekedett, hogy a 22 éves játékoson végig nagy nyomás volt.

„Az utolsó találkozón Kokkinakis nagyon jól szervált, és Zsombi nem tudta semlegesíteni az ausztrál nagy adogatásait” – fejtette ki, majd rátért arra, hogy a döntéshozók remélhetőleg úgy gondolják, hogy tisztességesen végezte a munkáját. „Ha rajtam múlik, folytatom” – tette hozzá.

Fucsovics Márton csalódottan értékelte a szombati meccsét.

„Ez ilyen nap volt. Megtettem mindent, tiszta lelkiismerettel jöttem le a pályáról, de a másik oldalon egy top 30-as teniszező állt, és ilyen ellenfeleket még akkor is nehéz megverni, amikor mindent otthagyok a pályán. Összességében mi voltunk az esélytelenebbek, de szépen helytálltunk, és köszönöm, hogy ilyen sok magyar kilátogatott a meccsekre. Remélem, hogy szeptemberben könnyebb ellenfelet kapunk” – jelentette ki a válogatott vezére, aki vasárnap már repül tovább az Egyesült Államokba, és a jövő héten a kaliforniai Indian Wellsben szerepel.

Piros Zsombor arról beszélt, hogy többet várt magától Sydney-ben.

„Szomorú vagyok, mert ha a maiban nem is, de a tegnapi mérkőzésemben picit több volt. Passzívan játszottam, nem bíztam annyira az ütéseimben, a tavalyi torinói Dk-győzelmeim után többet vártam magamtól. Ötödik mérkőzést játszottam már, de annak nem volt tétje, most viszont nem bírtam el ekkora nyomást” – összegzett a válogatott második számú játékosa.

A magyarok legközelebb szeptemberben lépnek pályára a Davis-kupában, az osztályozó tétje a világcsoportban maradás lesz.

DAVIS-KUPA, VILÁGDÖNTŐ, SELEJTEZŐ, SYDNEY
Ausztrália–Magyarország 3–2 – végeredmény
Thanasi Kokkinakis–Piros Zsombor 6:4, 6:4

korábban

Alex de Minaur–Fucsovics Márton 7:6 (7–4), 6:4
John Peers, Luke Saville–Marozsán Fábián, Valkusz Máté 4:6, 4:6

pénteken játszották:
Alex de Minaur–Piros Zsombor 7:5, 6:2
Thanasi Kokkinakis–Fucsovics Márton 6:7 (4–7), 6:1, 3:6 

 

2022.08.09 22:03:22

Tenisz GYŐRI FERENC

NS-VÉLEMÉNY. Hisz abban, hogy képességei alapján még mindig az élvonalba tartozik.

2022.07.25 21:35:29

Tenisz GYŐRI FERENC

A 22 éves tehetségnek nagy hitet és önbizalmat ad a finnországi győzelem.

2022.07.12 09:37:59

Tenisz MURÁNYI DOMONKOS

Jo-Wilfried Tsonga: Élveztem az egészet, igyekeztem minden percet ajándékként felfogni.

2022.07.10 21:06:42

Tenisz GYŐRI FERENC

NS-VÉLEMÉNY. Djokovics az egyetemes sport egyik legnagyobb alakja.

2022.07.10 14:48:50

Tenisz H. Á.

Novak Djokovics 21. GS-győzelmét ünnepelheti, Nick Kyrgiosnak egy játszma jutott.